Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Je strasne vtipny vas cist jak se hadate, a pritom mate pravdu oba.
Viz ona zminena citace z wikipedie, kde ovsem nekdo vytrhava jen kusy. Kdybych mel shrnout cely clanek, tak -
Působením magnetického pole na elektricky vodivé dno nádoby se v nádobě indukují vířivé proudy, které se díky elektrickému odporu nádoby mění na teplo.
Menší část tepla lze také získat ze ztrát způsobených hysterezí feromagnetického materiálu nádoby při jeho magnetizaci. Vzniká tak ale méně než 10 % celkového tepla.[1]
Soustava cívka-hrnec funguje jako transformátor, který sníží napětí a zvýší proud procházející materiálem hrnce.
Feromagneticky material umoznuje nastavit hloubku pruniku magnetickeho pole a tim tak lepe zuzitkovat ony virive proudy. Zelezo navic hure vodi, a tak lepe meni indukovany proud na teplo.
Viz ona zminena citace z wikipedie, kde ovsem nekdo vytrhava jen kusy. Kdybych mel shrnout cely clanek, tak -
Působením magnetického pole na elektricky vodivé dno nádoby se v nádobě indukují vířivé proudy, které se díky elektrickému odporu nádoby mění na teplo.
Menší část tepla lze také získat ze ztrát způsobených hysterezí feromagnetického materiálu nádoby při jeho magnetizaci. Vzniká tak ale méně než 10 % celkového tepla.[1]
Soustava cívka-hrnec funguje jako transformátor, který sníží napětí a zvýší proud procházející materiálem hrnce.
Feromagneticky material umoznuje nastavit hloubku pruniku magnetickeho pole a tim tak lepe zuzitkovat ony virive proudy. Zelezo navic hure vodi, a tak lepe meni indukovany proud na teplo.
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit 

U jednoho kolegy tady z fora jsem viděl že si vyrobil z LED osvětlení frézky.
Tak jsem si to taky vyrobil
Sice je to nic moc ale potěšilo mne to a hlavně vidím lépe kde co dělám
Pak jsem se zamyslel a ono mi chybí podobné světlo i u vrtačky, tak jsem si vyzkoušel to od frézky a ono je to fakt lepší.
Vyrobil jsem to LED světlo přenosné.

Vrtačka

U vrtačky je LED mimo osu (protože bylo vyrobeno pod frézku) tak si vyrobím ještě jedno a vycentruji na vrtačku.
I když to vlastně ani moc ničemu nevadí (světlo lze posouvat dolu i nahoru)
Tak jsem si to taky vyrobil

Sice je to nic moc ale potěšilo mne to a hlavně vidím lépe kde co dělám

Pak jsem se zamyslel a ono mi chybí podobné světlo i u vrtačky, tak jsem si vyzkoušel to od frézky a ono je to fakt lepší.
Vyrobil jsem to LED světlo přenosné.

Vrtačka

U vrtačky je LED mimo osu (protože bylo vyrobeno pod frézku) tak si vyrobím ještě jedno a vycentruji na vrtačku.
I když to vlastně ani moc ničemu nevadí (světlo lze posouvat dolu i nahoru)

Nebadám nejaký rozdiel medzi klasickým upnutím noža v nožovke, a v takomto držáku. Je pravda, že na väčšie nože je ten držiak trochu zosilnený (je origo). Výhoda je, že bez podkladania je v strede, a ľahko sa dá vysunúť iba toľko, koľko je treba aby zbytočne nechvel, a tiež tá úspora miesta v nožovke.
No ty brdo, to je docela slusna myslenkova vyzva

Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit 

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Docela blizko. Plnicka a etiketovacka zkumavek na testy. Jo a jinak ty easy serva tj. Krokace s encoderem od leadshine jsou dost mizerie. Mel jsem trvat na tech yako.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)