Font pro frézování popisů

CAM software
Odpovědět
HonzaS
Příspěvky: 10
Registrován: 28. 3. 2014, 10:07

8. 2. 2021, 11:07

Zdravím všechny kolem.
Potřeboval bych poradit nějaký font,který se při frézování nebude tvářit jako kapsa/ostrůvek,ale bude pouze z geometrie jako takové.

TZN: Když budu chtít frézovat písmeno T tak to bude jen vodorovná úsečka nahoře a úsečka kolmo dolu ze středu úsečky předchozí. Když to bude třeba O,tak bude geometrie pouze půlkruh,na jeho konci pak bude tečně napojená úsečka kolmo dolů, pak zase půlkruh a pak opět úsečka do výchozího bodu.

Poradí někdo.
Už mně nebaví dělat popisy gravírem. Je to neskutečně časově náročné.
Díky za reakce.

HS.
i7-9700K
QUADRO P2000
ASUS ROG STRIX Z390 F
2x DDR4 16GB

PowerSHAPE
FeatureCAM
Lukas_2
Příspěvky: 138
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58

8. 2. 2021, 11:19

Ve Fusionu 360 to jsou fonty s příponou .shx A musí se programovat pomocí strategie trace.
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
HonzaS
Příspěvky: 10
Registrován: 28. 3. 2014, 10:07

8. 2. 2021, 11:34

Spíš bych potřeboval font,který bych si mohl přímo implementovat do CAMu.

BTW: Fusion mně nikdy neoslovil...
i7-9700K
QUADRO P2000
ASUS ROG STRIX Z390 F
2x DDR4 16GB

PowerSHAPE
FeatureCAM
Lukas_2
Příspěvky: 138
Registrován: 6. 11. 2017, 3:58

8. 2. 2021, 12:18

Co používáš za CAD / CAM ? Ve Fusionu vybírám font v CAD části, CAM pouze generuje G code podle tvaru písmene. Zkus se podívat po fontech s příponou .shx a importovat si je. Já používám Simplex.shx který je s hromadou dalších součástí knihovny fontů.
BF30 přestavěná, Optimum F100 přestavěná
Kamodel.cz
Mach4
HonzaS
Příspěvky: 10
Registrován: 28. 3. 2014, 10:07

9. 2. 2021, 6:04

Primárně používám kombinaci PowerShape/FeatureCam. Pak Rhino jako kontrolu exportu z PowerShape do *.stepu,když posílám data mimo podnik,aby byl export vždy 100% OK (kontrola rozpadu ploch definovaných z koule a kužele v závislosti na parametru DEG/RAD) .
Fusion 360+HMS Works mám full licenci zadara k FeatureCamu,ale ten SW podle mých zkušeností/kriterií stojí za prd. Otvírám sestavy až o velikosti 0,7GB a ano,graficky povedený SW je Fusion oproti mému PS,ale určitě ne user-friendly, když opravuješ po exportu data na 0,01mm pro obrábění z 3D ploch (rozložení solidu do ploch,opravy hranic/uzlů a zpětné složení do solidu+ovládání SW ). A nerad třeba kopíruji chyby typu rozvolněných uzlů hranic atp. které jsou pro Fusion/SolidWorks/Invertor z principu definice solidů/komponentů/stromu součásti vlastně neviditelné,což se navíc umocňuje třeba exportem dat. Ale věřím,že pokud někdo obrábí "jen" z definic prvků, výkresů a sem tam 3D povrchy ,tak je mu to úplně buřt,u mně je to přesně naopak.

Normálně.když něco vyjímatelně gravíruji, tak znaky do velikosti max 3mm,teď mám poprvé za ty roky 20mm vysoké texty a dost dlouhé,takže jsem to začal řešit.
Třeba mně vysvětlíš,že se pletu. Fusion 360/SolidWorks/Invertor jsem zcela zavrhl.

Po fontu mrknu,díky.
HS.
i7-9700K
QUADRO P2000
ASUS ROG STRIX Z390 F
2x DDR4 16GB

PowerSHAPE
FeatureCAM
titel
Příspěvky: 203
Registrován: 29. 5. 2017, 12:30

9. 2. 2021, 6:14

Ahoj.
Skús pozrieť fonty:
Instruction
Typori
Borgen
CQ Mono
Monospaced

A jeden užší:
dealerplate_california
Odpovědět

Zpět na „CAM“