corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
celeron

10. 2. 2021, 8:33

aleshonsa píše: 10. 2. 2021, 1:59
Definuj pojem lehnout s covidem. To znamená konkrétně jaký průběh?
40 dva dny, teď dva dny kolem 38, hlava, záda a klouby bólej že ani brufein nezabral, chuť a čich 0, krátkej dech, zacpanej nos ale bez kašle a rýmy. 52 let, stejný průběh jako jeho neočkovaná žena na počátku ledna, která to přitáhla jako sestra z chíraambulance.
Mart_68
Trol

10. 2. 2021, 8:36

pafik píše: 10. 2. 2021, 7:51
Mart_68 píše: 10. 2. 2021, 6:56
Mart76 píše: 9. 2. 2021, 11:03 Měl jsem 0,02. Takže čistý jak slovo bóží.
A dostal jsem vynadáno od sestry. Prý jsem před odběrem málo pil, protože to ze mně pomalu teklo. Takže příště hodinu před odběrem alespoň litr vody.
to je právě to co mi nedává smysl, pokud budu rozlišovat pozitivní/vyléčené a ty kteří vir vůbec neměly, jak to že mám v krvi něco s názvem cov-19 !=0 :?:
Protože seš zrůdička :lol:
Mimochodem, nad 0,9 už bys měl být označenej jako pozitivní (žes to prodělal).
Teď vážně; nějaká hodnota protilátek větší než nula může znamenat, žes tím prošel, ale vytvořilo se málo protilátek; nebyly potřeba. Nebo jsi je už ztratil, pokud to bylo dávno. A třetí možnost je, že je to zbytek po nějaké podobné virové infekci.
tak to má v sobě potom každý tak trochu HIV, trochu od TBC, Hepatitidy...atd..protože to všechno kolem nás krouží a ročně na to zemře víc než na Covid, záleží jen na úhlu pohledu a na citlivosti testů. Pokud jsem tím prošel jsem jeden z 10 mil v ČR, onemocní vážně každý stý, z toho se většina uzdraví. Už tomu nerozumím, ale co je jasné že nouzový stav bude i nadále..donekonečna.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ha ... y-40350493
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2021, 9:54

Tak byl tu clanek o tom ze tim jak se nosi rousky tak se omezuje prenos. Tim ze to je kapenkove tak jsme neustale vice ci mene vystaveni infekci od okoli. Ale diky rouskam mene. Coz muze znamenat ze si budujeme mirnou imunitu. To by vysvetlovalo ze jsi to neprodelal ale mas nejake minimalni protilatky.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2021, 9:56

Jeste jedna hlaska z FCB. Pan pise ze se nemame nechat ockovat. Ze vakcina zpusobuje neplodnost do trech pokoleni. 😂 Jeste ze zde mame odborniky kteri tomu rozumi a vcas nas varuji.
Mart76

10. 2. 2021, 10:05

Mart_68 píše: 10. 2. 2021, 8:36 tak to má v sobě potom každý tak trochu HIV, trochu od TBC, Hepatitidy...atd..protože to všechno kolem nás krouží a ročně na to zemře víc než na Covid, záleží jen na úhlu pohledu a na citlivosti testů. Pokud jsem tím prošel jsem jeden z 10 mil v ČR, onemocní vážně každý stý, z toho se většina uzdraví. Už tomu nerozumím, ale co je jasné že nouzový stav bude i nadále..donekonečna.
Ber to tak, že protilátky nemůžeš seřadit do řady a označit je podle nemocí. IgG byly i před Covidem. Takže pokud naměří IgG menší než xx, tak se tím dál nikdo nezabývá.
Třeba hodnota CRP ukazuje na infekci. Různí lidé mají různé hodnoty v různých stádiech nemoci. Pokud už je člověk nahromadě, tak pod 30 je to většinou virová infekce, nad 30 je to bakteriální. Až pak se dělají další testy a kultivace na určení konkrétní bakterie.
Třeba u zápalu plic se naměří vysoké CRP, udělají ti rengten a nasadí širokospektrální antibiotika. Pak jim zachrchláš do misky, oni nechají namnožit breberky z hlenů a až zjistí co je to za breberku, tak nasadí cílená antibiotika.
Normální zdravý člověk má CRP pod 1. Normální zdravý kuřák může mít CRP až 5, protože kvůli kouření má permanentní záněty v plicích.
Imunitní systém pracuje neustále a drží rovnováhu v těle.
Každý z nás má permanentní rakovinu a jde jen o to, jestli je to imunitní systém schopen zjistit a jestli to bujení stačí imunitní systém udržet na uzdě. Každou chvíli se nějaká buňka v těle zblázní. Z permanentní radioaktivity, různých chemických sraček, co jsou kolem nás atd. Buněk máme v těle cca 50 biliónů a už jen z principu pravděpodobnosti není možné, aby se něco "neposralo".
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mart76

10. 2. 2021, 10:08

robokop píše: 10. 2. 2021, 9:56 Jeste jedna hlaska z FCB. Pan pise ze se nemame nechat ockovat. Ze vakcina zpusobuje neplodnost do trech pokoleni. 😂 Jeste ze zde mame odborniky kteri tomu rozumi a vcas nas varuji.
Pokud by vakcína způsobovala neplodnost, tak už to těm dalším dvěma pokolením může být vlastně úplně u zadele. :mrgreen:
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mart_68
Trol

10. 2. 2021, 10:14

Mart76 píše: 10. 2. 2021, 10:05
Mart_68 píše: 10. 2. 2021, 8:36 tak to má v sobě potom každý tak trochu HIV, trochu od TBC, Hepatitidy...atd..protože to všechno kolem nás krouží a ročně na to zemře víc než na Covid, záleží jen na úhlu pohledu a na citlivosti testů. Pokud jsem tím prošel jsem jeden z 10 mil v ČR, onemocní vážně každý stý, z toho se většina uzdraví. Už tomu nerozumím, ale co je jasné že nouzový stav bude i nadále..donekonečna.
Ber to tak, že protilátky nemůžeš seřadit do řady a označit je podle nemocí. IgG byly i před Covidem. Takže pokud naměří IgG menší než xx, tak se tím dál nikdo nezabývá.
Třeba hodnota CRP ukazuje na infekci. Různí lidé mají různé hodnoty v různých stádiech nemoci. Pokud už je člověk nahromadě, tak pod 30 je to většinou virová infekce, nad 30 je to bakteriální. Až pak se dělají další testy a kultivace na určení konkrétní bakterie.
Třeba u zápalu plic se naměří vysoké CRP, udělají ti rengten a nasadí širokospektrální antibiotika. Pak jim zachrchláš do misky, oni nechají namnožit breberky z hlenů a až zjistí co je to za breberku, tak nasadí cílená antibiotika.
Normální zdravý člověk má CRP pod 1. Normální zdravý kuřák může mít CRP až 5, protože kvůli kouření má permanentní záněty v plicích.
Imunitní systém pracuje neustále a drží rovnováhu v těle.
Každý z nás má permanentní rakovinu a jde jen o to, jestli je to imunitní systém schopen zjistit a jestli to bujení stačí imunitní systém udržet na uzdě. Každou chvíli se nějaká buňka v těle zblázní. Z permanentní radioaktivity, různých chemických sraček, co jsou kolem nás atd. Buněk máme v těle cca 50 biliónů a už jen z principu pravděpodobnosti není možné, aby se něco "neposralo".
chápu, chápu, mě zmátlo že ve výsledcích se ta látka jmenuje přímo podle toho nového viru cov-19 (tak nějak přeně si to nepamutuji), takže ok setkal jsem se s tím, proto mě zmátlo, že odborník ze SYNLABu na hotline to celé bagatelizoval slovy no to má každý něco v malém množství, oproti tomu stojí ty denní záchyty přes testy, kdy se rozliší pozitiv/ negativ..tak se ptám: když je někdo negativ tak má 0 (slovy nula) nebo je tam tolerance?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2021, 10:17

Mart76 píše: 10. 2. 2021, 10:08
robokop píše: 10. 2. 2021, 9:56 Jeste jedna hlaska z FCB. Pan pise ze se nemame nechat ockovat. Ze vakcina zpusobuje neplodnost do trech pokoleni. 😂 Jeste ze zde mame odborniky kteri tomu rozumi a vcas nas varuji.
Pokud by vakcína způsobovala neplodnost, tak už to těm dalším dvěma pokolením může být vlastně úplně u zadele. :mrgreen:
A výrobci kondomů budou chtít nahradit ušlý zisk ,a my si konečně užijem :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Milan199

10. 2. 2021, 10:35

robokop píše: 10. 2. 2021, 9:54 Tak byl tu clanek o tom ze tim jak se nosi rousky tak se omezuje prenos. Tim ze to je kapenkove tak jsme neustale vice ci mene vystaveni infekci od okoli. Ale diky rouskam mene. Coz muze znamenat ze si budujeme mirnou imunitu. To by vysvetlovalo ze jsi to neprodelal ale mas nejake minimalni protilatky.
Asi nikdo nezpochybňuje, že ty roušky jsou užitečné nejen proti covidu. Spousta lidí taky začíná být opatrná na "kolegy" // nejen v práci // co přijdou s nudlí u nosu a očima jak "angorák". Dřív se to tolerovalo - dneska ho "vypískají" k doktorovi nebo vyležet. Taky jsem nezaznamenal, že by v mém okolí měl někdo letos chřipku.

Dost mi vadí prodej nebalených potravin // typicky pečivo //, kde se každý přehrabuje a nevíš jestli do té ruky před chvílí kýchl, nebo se drbal v zadku. Pečivo už nakupuji pouze u nás v malé pekárně kde není samoobslužný prodej a po ránu // nežli jdu vypravit vnučky do školy/školky // to je ještě horké. Ta paní má roušku vždy a taky rukavice. Většina lidí platí kartou a pokud ne, prodavačka si rukavice vymění. Ještě jsem nezažil, aby tam zákazník lezl bez roušky.
Když jsou ta opatření rozumná, nezavání to buzerací, tak to lidi dodržujou.
filla
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2021, 10:40

ma rukavice do kterych si prskla, nebo se podrbala ma prdeli
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mart_68
Trol

10. 2. 2021, 11:12

https://www.aazdravi.cz/signaly-podle-k ... 2102101052
Má smysl test na protilátky?

Pokud nevíte, zda jste se koronavirem nakazili nebo nikoliv, připadá v úvahu absolvovat test na protilátky. To však obnáší určité problémy. Za prvé nejsou tyto testy zrovna vyhlášené svou spolehlivostí, byť ta se v poslední době docela zlepšuje. Za druhé je docela pravděpodobné, že po slabé infekci, která nezpůsobila nemoc, ani žádné protilátky mít nebudete. To ale neznamená, že by tělo na další infekci nebylo lépe připraveno. S virem už se seznámilo a vytvořilo si takzvanou buněčnou imunitu.

když už se pořád řešé vakcíny a testování,
má smysl bezhlavě očkovat všechny bez toho, že by se ověřili/otestovali na protilátky potažmo paměťovou imunitu ? Nebylo by hned potřeba třeba o mínus 5 mil. vakcín méně ?

proč se tak málo mluví o pořízení léků , to není asi takový byznis pro "státní covid estabilishment" jako vakcinace a testování ?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2021, 12:19

tesat do kamene
+ osveta a vysvetleni proc, co a jak...
Milan199 píše: 10. 2. 2021, 10:35 Když jsou ta opatření rozumná, nezavání to buzerací, tak to lidi dodržujou.
reta

10. 2. 2021, 3:29

Předpokládal jsem, že normu EN149:2001 (ochrana dýchacích cest) stát vyvěsí na net ke stažení zdarma.
Nikde jsem nic nenašel. Hledám blbě?
Mart_68
Trol

10. 2. 2021, 4:08

Šéfka EK si sype popel...
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... cle-detail
a co s tím dál? Nejedná se o kvóty na mlíko. Dejme tomu, že pandemie Covid-19 je problém, jak tento spolek
bude řešit ohrožení evropských států v případě invaze muslimů? Jakože s tím Erdogan opravdu vyhrožuje. Co řekne "Šéfka" potom,
vzkáže sorry měli jsme jednat rychleji? Kdy se probudíme?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2021, 4:22

Už má klepeta ? už tu EK rozprášili ?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“