corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

13. 2. 2021, 8:17

Navic tu nikdy zadny poradny lockdown nebyl.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mart_68
Trol

13. 2. 2021, 8:20

robokop píše: 13. 2. 2021, 7:24 Nouzovy stav neprodlouzen, ted uz za to nebude moct vlada. Pojdte se ted lidi ukazat ze to umime lip a bez AB. Jsem zvedavej kam dostanem R.
nesmi se to zase zlepsovat moc rychle , páč pak by Babiš prohlašoval, že to je ještě jeho zásluha. Ale vážně..a to sám nevím, jak je to s migrací agenturních zaměstnanců např z Polska, jaké tam platí na hranicích opatření (testy). Posledně si stěžoval majitel JUTy, že tam má málo lidí, nojo jenže on je bere z Polska. Dále.. proč nebyl využit nouzový stav k povolání zdravotníků (pendlerů) z německých nemocnic do těch našich kritických v pohraničních, logiku by to mělo kdyby na druhou stranu využili převoz pacientů do německých špitálů, vůbec nechápu proč se drnkají z Varů a Sokolova lesem do Plzně, když mají krásnou novou D6 do DE, na co potom jsou ty příhraniční spolupráce v rámci EU.. aha dotace na cyklostezky.
lubbez

13. 2. 2021, 9:04

Pokud za celebrity a skoro hrdiny budeme považovat lidi, co nějakým způsobem ojebali s restrikcema, pokud nedokážeme dva poslance ve němovně přinutit nosit roušku (myslím tím chovat se ohleduplně k ostatním), pokud to bude vypadat jako na Zbraslavi, kde sice hospodskej má okénko, jednu cestu pro příchod a druhou pro odchod, ale na place kolem je 60 lidí bez roušek a vklidu žerou, chlastaj hulí ...., pak nám nepomůže opravdu nic. Vedle v Německu si nevezmeš roušku před marketem a policajt ti napoprvé mázne 65E pokutu a dostaneš papírek o dodržování hygieny a že napodruhé to bude za 300E. Za ten nárůst nakaženejch v posledních dnech nemůže Babiš, ale lidi co na všechno serou. Byl bych moc rád, kdyby se ukázalo, že za to ten Babiš může a začala se situace zlepšovat, ale nějak tomu nevěřim. Fandim starostům, jak se teď k tomu postaví lépe, ale ani tomu nedávám moc šanci. Hrozím se scénáře, že na konci února vylítnou čísla hodně nad 10 tisíc a bude tady opět nouzovej stav a opět uslyším, že za to všechno může Babiš.
Charon
Sponzor fora

13. 2. 2021, 9:41

No nevim, stezujes i za priklad uvadis nemecko. Nevidim od angely takovel chaos a bordel v narizenich, co pacha andrejuv kabinet. On je manazer vseho, covidu, ockovani a ja nevim ceho jeste vseho se prohlasil. Od zacatku vladnuti to tahne s komousema a sere na opozici. Ted najednou, kdyz rudejm neco nesplnil, hrima jak je opozice fuj, ze mu neschválila nouzak. Kurva meli rok na to, aby se pripravili na to co melo podle skoro vsech predpovedi prijit :!:
Ja se tem lidem ani moc nedivim ze uz na to serou, jsou unaveni ze vsech zmen a picovin, kdy ve v pondeli jinak nez vyhlasi v patek a v utery zmenili co vyhlasili ve ctvrtek. Jsem proti sundavani rousek, snazim se dodrzovat co to jde, ale zacinam ty nektere vnitrne skoro chapat
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Mart_68
Trol

13. 2. 2021, 10:15

Charon píše: 13. 2. 2021, 9:41 No nevim, stezujes i za priklad uvadis nemecko. Nevidim od angely takovel chaos a bordel v narizenich, co pacha andrejuv kabinet. On je manazer vseho, covidu, ockovani a ja nevim ceho jeste vseho se prohlasil. Od zacatku vladnuti to tahne s komousema a sere na opozici. Ted najednou, kdyz rudejm neco nesplnil, hrima jak je opozice fuj, ze mu neschválila nouzak. Kurva meli rok na to, aby se pripravili na to co melo podle skoro vsech predpovedi prijit :!:
Ja se tem lidem ani moc nedivim ze uz na to serou, jsou unaveni ze vsech zmen a picovin, kdy ve v pondeli jinak nez vyhlasi v patek a v utery zmenili co vyhlasili ve ctvrtek. Jsem proti sundavani rousek, snazim se dodrzovat co to jde, ale zacinam ty nektere vnitrne skoro chapat
nemůžu zakázat sáňkování a současně důchodcům zrušit nákupní hodiny v Kauflandu a pak všem ostatním plošně vyčítat přetékání pacientů v nemocnicích. Zrušit "polní" lůžka a nechat 30 let zanedbávané přihraniční nemocnice (vlastně úzké hrdlo) naholičkách. Babiš se chová jako fírer, ten už to měl taky prosrané ale pořád poháněl lidi do totálního války. Pokud budou mít lidé důvěru ve velení budou sami nahlašovat porušování opatření, ale těch co dávají smysl. Babiš (vláda) ví, že ho nikdo nebere vážně, a proto nouzový stav je jediné řešení jak se udržet u moci a dotáhnout svoje kšefty do konce. Myslím, že jeho dny jsou sečteny, ale bude ještě hodně kopat a škodit, po inventuře jeho vlády se všichni budou divit co všude podepsal a co kde načerpal.
reta

13. 2. 2021, 10:33

Ke stejnému výsledku většinou nevede jen jedna cesta.
Mart76

13. 2. 2021, 11:05

robokop píše: 13. 2. 2021, 7:24 Nouzovy stav neprodlouzen, ted uz za to nebude moct vlada. Pojdte se ted lidi ukazat ze to umime lip a bez AB. Jsem zvedavej kam dostanem R.
Lidí se budou chovat jak urvaní z řetězu.
Za 14 dní bude R mezi 1,2 až 1,4.
Kolem vítězného února bude v průměru 15 tisíc nakažených denně.
K 1.3. bude znova zaveden nouzový stav, protože nemocnice budou plné až po střechu. Na JIP bude plno lidí nižšího věku, protože 80+ budou víceméně proočkovaní. Menší podíl hospitalizovaných 80+ bude mít negativní vliv na obsazenost nemocnic, protože 80+ umírali celkem rychle a tím vytvářeli prostor pro další pacienty. U mladších ročníků je čas mezi hospitalizaci na JIP a úmrtím (a uvolněním lůžka) delší cca o 10 dní.
Budu rád, když se budu plést.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mart_68
Trol

13. 2. 2021, 11:16

Mart76 píše: 13. 2. 2021, 11:05
Lidí se budou chovat jak urvaní z řetězu.
Za 14 dní bude R mezi 1,2 až 1,4.
Kolem vítězného února bude v průměru 15 tisíc nakažených denně.
K 1.3. bude znova zaveden nouzový stav, protože nemocnice budou plné až po střechu. Na JIP bude plno lidí nižšího věku, protože 80+ budou víceméně proočkovaní. Menší podíl hospitalizovaných 80+ bude mít negativní vliv na obsazenost nemocnic, protože 80+ umírali celkem rychle a tím vytvářeli prostor pro další pacienty. U mladších ročníků je čas mezi hospitalizaci na JIP a úmrtím (a uvolněním lůžka) delší cca o 10 dní.
Budu rád, když se budu plést.
nic z tohoto morbid finále se nemusí uskutečnit, pokud konečně odizolují do doby naočkování ohroženou skupinu.zatím jsem jen slyšel nouzový stav ano-ne, ale žádnéý konstruktivní opatření jak nedostat vir k ohrožné skupině +65 ..to jsou ti co přehlcují nemocnice..ta statistika je jasná. Že budou enormní nárusty pozitivních je logické, vždyť budou testovat ve školách a intenzivněji i na hranicích..tady není o čem polemizovat.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

13. 2. 2021, 11:22

Jak bys to chtel udelat?
Koncentracni tabory pro ohrozene kde budou zavreni i s personalem a jidlo prez prechodovou komoru. Elektricke dvojite ploty s distanci vetsi nez je sireni kapenek. A co zviratka? Mysky atd... Ty to taky teoreticky prenesou dovnitr. Mezitim nechat promorit zbytek populace a vytvorit tak nekolik stovek milionu mutaci. To by bylo aby se v tom nevyskytla nejaka zlejsi.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Josef
Sponzor fora

13. 2. 2021, 11:29

Testy pro školáky nabízeli státu už na podzim, nikdo se ani neobtěžoval o tom jednat. Možná i proto, PCR stojí cca 1300 a jiný třeba 130 peněz. A kdo má drápky na PCR? Hádejte, můžete 3x. Já když vytáhnu paty z domu a jdu nakoupit nebo k doktorovi, tak vidím, že lidi ty roušky používají, pokud jsou okolo další. Když vidím běžkaře bez roušky, je to přirozené, je sám. Nadáváte na omladinu, jenže to je důsledek výchovy těch, co vyrostli za bolševika a názornému příkladu vládní garnitury a jejich příbuzných. Monika v Dubaji a Andrej plácá necestujte! Ministr jde do hospody na podivnou schůzku, na trachtaci s kmotrem jde m.j. policejní ředitel a šéf NSA, což je skoro ministr, který se zodpovídá jen Andrejovi. A prodávají se zase odpustky (dám na charitu) aby zůstal u koryta a zavřel lidem hubu. Jak je možné, že vláda jde žádat o nouzový stav, ví že už ani komunisté ji nepodrží a nemá plán B, když jej nedostane. Tak je to se vším. Vše se řeší až na poslední chvíli a podle toho, jak se premiér vyspí a co mu nepokazí PR. S opozicí se doteď vůbec nebavil a jejich návrhy naprosto ignoroval a najednou jsou ti nejhorší. Proč nenadává na komunisty, kteří jej už tolikrát podrželi? Asi jim už taky došla trpělivost s jeho jednáním. A pokud jsem dobře četl vývoj jednání, opozice byla ochotna hlasovat pro, ale s podmínkou, že všichni. Okamura do toho prý hodil vidle. Nakonec se ukazuje, že Hamáčkovy katastrofické scénáře ani tak nebudou, jen ty kšefty jim už tak jednoduše nepůjdou. Ale zase na druhou stranu se může kupovat i kvalitní zboží. Možná proto se všechno nakupovalo na poslední chvíli, aby se to tak nějak zakrylo, že je to nutně potřeba.
atlan

13. 2. 2021, 11:52

Ja som zvedavy co budete vykrikovat ked ohrozena skupina zacne byt +40
reta

13. 2. 2021, 11:58

No dokud budou rovní a rovnější, papaláši, když se budou psát zákony tak, že jim většinou nikdo, krom soudců nerozumí!?
Nemít Švejka tak asi nepřežijem.
edit: vlastně jsem chtěl napsat, že je nutné aby byli rovní a rovnější, papaláši a zákonům musím rozumět jenom já
Mart_68
Trol

13. 2. 2021, 12:30

robokop píše: 13. 2. 2021, 11:22 Jak bys to chtel udelat?
Koncentracni tabory pro ohrozene kde budou zavreni i s personalem a jidlo prez prechodovou komoru. Elektricke dvojite ploty s distanci vetsi nez je sireni kapenek. A co zviratka? Mysky atd... Ty to taky teoreticky prenesou dovnitr. Mezitim nechat promorit zbytek populace a vytvorit tak nekolik stovek milionu mutaci. To by bylo aby se v tom nevyskytla nejaka zlejsi.
nepřeháněj, jsou lidi jako třeba moje máti +70 ,která je normálně doma od jara, nákupy ji nosí ségra a udržují odstup a vše dezinfikují, respirátory jsem ji poslal i do zásoby, zajde s tím občas k doktorovi, na jednu stranu je vystrašená na druhou je spokojená že nemá soc. kontakty, jediným kamarádem je Soukup a TV Šlágr, brzy dostane Sputnik V. a pujde do 1. májového průvodu, budou kvést šeříky vše bude zalté sluncem.
Mart_68
Trol

13. 2. 2021, 12:32

atlan píše: 13. 2. 2021, 11:52 Ja som zvedavy co budete vykrikovat ked ohrozena skupina zacne byt +40
to mi je jedno já už jsem +50 :)
Fifík

13. 2. 2021, 12:34

Nejvíc se teď bojej, že se třeba nestane vůbec nic. To by byl teprve průser. :)
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“