To mi hlava nebere toto

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
soustružník

16. 2. 2021, 3:42

Téma mého příspěvku sice neodpovídá obvyklému obsahu tohoto vlákna, ale k názvu pro mě sedí jak ... na hrnec. Netušíte někdo, k čemu je dobrá u aut funkce, která při pokusu o startování se slabým akumulátorem posune stěrače do poloviny skla? Mají snad být odřené sklo nebo zničené stěrače trestem za nezakoupení nového akumulátoru? Kdyby alespoň bylo možné stěrače odklopit, ale to pro jistotu také nejde.
Dawe

16. 2. 2021, 4:01

Ta funkce je tam u aut s previslou kapotou pres sterace, ktera zabranuje jejich odklopeni/sundani ve spodni poloze. Proto se z poslednich sil presouvaji do pozice kde uz to lze pro pripad, ze by to bylo potreba. Ta kapota je tak dlouha kvuli aerodynamice a taky kvuli ochrane chodcu.
TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
soustružník

16. 2. 2021, 4:44

Snad to tak nějak mohlo být původně míněno, ale u mého auta nejdou odklopit stěrače nikde. Konstrukcí stěrače je možnost odklopení raménka omezena na několik stupňů i kdyby tam žádná kapota nebyla. Posunutí stěračů nemá tedy žádný smysl ani za předpokladu, že bych pocítil potřebu místo slabé baterky měnit stírátka. Já si neumím pomoct, ale mě se jeví utržení stěračů kvůli slabé baterce jako hloupost. Ledaže mě to donutí řádně očistit, odmrazit a v létě navlhčit sklo před startováním a tedy zabrání potenciálnímu výjetí s neočištěným sklem.
Dawe

16. 2. 2021, 5:15

soustružník> ten puvodni duvod byl jeste rochu jiny, u nekterych vozu a steracu ve spodni pozici tyto kolidovaly s otevrenou kapotou. No a protoze se ocekava ze ji budes pro nabijeni otevirat, tak sterace radeji zajedou do parking polohy. Je to jen vyjimecne, ale ta fce holt v DFMEA zustala pro hromadu modelu ECU a jediny jeji vyznam ted je jak jsem psal vys..
soustružník

16. 2. 2021, 5:39

Díky za vysvětlení. Pokud tedy opravdu existují auta u nichž je nutné přesunout stěrače aby šla otevřít kapota :? , pak do tohoto vlákna patří.
Dawe

16. 2. 2021, 5:46

No ono to vzniklo kdyz jim do vyvoje karoserie uprostred procesu vstoupily novy styl hodnoceni pedestrian crash testu a kdyby tu kapotu nezvedli a neposunuli, tak by auto nemohlo ziskat pet hvezd...pricemz vsechno okolo uz bylo hotove.
filla
Kontaktovat uživatele:

16. 2. 2021, 5:47

takze kdyz se baterka vymrda uplne, tak kapotu neotevres a posilas plechovku do srotu?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Dawe

16. 2. 2021, 5:49

Ne, myslim ze v manualu dotcenych (Chrysler, HMC) je v manualu postup s nabijeckou pichnutou do zasuvky zapalovace...
Klimbik

17. 2. 2021, 9:45

Petr68 píše: 16. 2. 2021, 9:38 Jo, tak tímto webem se bavím celkem dlouho. Dokonce jsem sem dával odkaz na dnes již klimbikovu frézku. Jsou tam kolikrát opravdové hovadiny a ještě popsané jak od nějakého dementa. Tohle asi nikdy nepochopím :)
Ahaaa. Tak tobe vdecim za moji frezku! Tak diky! A to jako myslim vazne. Podle me za deset tisic luxusni koupe.
Youtube - "klimbíkova bastlírna" :twisted:
david.1

17. 2. 2021, 11:42

Josef píše: 14. 2. 2021, 11:15
picom píše: 14. 2. 2021, 10:16 https://nabidkamajetku.cz/Home/Detail/68869
Aukce super nabídka :lol:
Tak ten co zastupuje stát a má tituly před i za a mně spíše přijde že vylezl z jiné Kroměřížské instituce. Je tam totiž i pakárna.
Ale možná se pleteme a bude o to rvačka a cena astronomicky vyletí nahoru :lol:
Nesmějte se mu,je to typický přeštudovaný chudáček ,produkt tohoto systému.Zlatí komunisti.. Ono kdyby se vysoké školství zpoplatnilo a vydání diplomu podmínilo splacením částky za studia,měli bychom jednak méně takovýchto parazitů,kteří státu nic nepřinášejí,ale jen berou,a druhak by třeba v nemocnicích nebyl nedostatek doktorů,protože ti,které to tady nebaví si odjeli léčit třeba opice co spadly z palmy do Afriky, nebo vítají zakuklené přivandrovalce..
milan.83

18. 2. 2021, 7:18

david.1 píše: 17. 2. 2021, 11:42
Josef píše: 14. 2. 2021, 11:15
picom píše: 14. 2. 2021, 10:16 https://nabidkamajetku.cz/Home/Detail/68869
Aukce super nabídka :lol:
Tak ten co zastupuje stát a má tituly před i za a mně spíše přijde že vylezl z jiné Kroměřížské instituce. Je tam totiž i pakárna.
Ale možná se pleteme a bude o to rvačka a cena astronomicky vyletí nahoru :lol:
Nesmějte se mu,je to typický přeštudovaný chudáček ,produkt tohoto systému.Zlatí komunisti.. Ono kdyby se vysoké školství zpoplatnilo a vydání diplomu podmínilo splacením částky za studia,měli bychom jednak méně takovýchto parazitů,kteří státu nic nepřinášejí,ale jen berou,a druhak by třeba v nemocnicích nebyl nedostatek doktorů,protože ti,které to tady nebaví si odjeli léčit třeba opice co spadly z palmy do Afriky, nebo vítají zakuklené přivandrovalce..
Typický chudáček jsi ty, když chceš zpoplatňovat vysoké školy. Pak totiž většině mladých zničíš start do života. Umíš si představit, že je ti 19, nemáš prachy, jen máš vidinu toho, že chceš na vysokou, protože ti jde učení a chceš to v oboru, který tě zajímá někam dotáhnout? Až potud je to v pořádku. Pak si představ, že budeš 5 let studovat a zadlužovat se. To už tak lákavé není. Dokončíš studium, opustíš koleje, začneš hledat práci a bydlení, chceš založit rodinu. A tady už je to průšvih. Máš dluh ze studia, dejme tomu milion, jsi bez práce a nemáš bydlení a podle tvého nápadu ho musíš ihned splatit, abys dostal diplom a mohl ho použít při shánění práce. Do toho jsi přišel o další milion, který jsi mohl během těch pěti let vydělat. Je to lákavá myšlenka? Ne, je to jen způsob k tomu, jak umožnit studium pouze bohatým. Je to způsob, jak dát možnost studovat pouze lidem, kteří na to možná ani nemají buňky. Pro ostatní je to způsob, jak jim dokonale zničit a otrávit život. Já měl studia "za pár kaček", protože jsem bydlel u rodičů. Náklady "pouhých" 100 tis. A protože jsem studoval při práci a dva roky zazdil, tak jsem navíc musel platit rok školné - cca 67 tis kvůli jedné zkoušce, která mi chyběla. Pořád se ti zdá lákavé, platit školnéna VŠ?
Krom toho tvůj nápad hraničí s porušováním Listiny základních práv a svobod, která říká:
Článek 33
(2) Občané mají právo na bezplatné vzdělání v základních a středních školách, podle schopností občana a možností společnosti též na vysokých školách.

Jakkoli to jednání UZSVM je nelogické, ten člověk s tituly, který má jistě násobně větší vzdělání, než ty, za tuhle šaškárnu sám nemůže. Sám má pravidla, kterými se musí řídit. Pokud by nevydal tuhle nesmyslnou dražební vyhlášku, řádně by nespravoval majetek státu a vystavoval by se riziku obžaloby ze zpronevěry
předválečný soustruh Volman, protahovačka HMS 850, Gude MIG 192/6K, frézka F1J2
romanf

18. 2. 2021, 8:32

len detail na zhrnutie:
Ten nešťastník z UZSVM sa len riadi zákonmi ktoré odhlasovalo stádo húpacích koníkov v parlamente. Na zvolenie do parlamentu sa žiadna škola nevyžaduje a výsledky podľa toho často vyzerajú.
Charon
Sponzor fora

18. 2. 2021, 8:38

Milal83: No nejak jsem si nevsiml ze by zadarmo byl cambridge nebo yale. Ono skolne na druhou stranu nuti studenty hledat si privydelek, snazit se neprosrat treba rok. Znam par ing co studovali sedm, osm v jednom pripade deset let a pohodička. Ted uz se sice roky navic trochu plati, ale kolem milenia ne. Dneska plati, nejde mi technika, hnojarna to jisti a titul bude, taky jich par znam. A kdo ma do prdele diru nejaky pseudohumanitni obor se taky najde. Takze to takhle pausalizovat jako ty taky stoji za prd.
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
pafik

18. 2. 2021, 8:48

milan.83 píše: 18. 2. 2021, 7:18 ....
Typický chudáček jsi ty, když chceš zpoplatňovat vysoké školy. Pak totiž většině mladých zničíš start do života. Umíš si představit, že je ti 19, nemáš prachy, jen máš vidinu toho, že chceš na vysokou, protože ti jde učení a chceš to v oboru, který tě zajímá někam dotáhnout? Až potud je to v pořádku. Pak si představ, že budeš 5 let studovat a zadlužovat se. To už tak lákavé není. Dokončíš studium, opustíš koleje, začneš hledat práci a bydlení, chceš založit rodinu. A tady už je to průšvih. Máš dluh ze studia, dejme tomu milion, jsi bez práce a nemáš bydlení a podle tvého nápadu ho musíš ihned splatit, abys dostal diplom a mohl ho použít při shánění práce. Do toho jsi přišel o další milion, který jsi mohl během těch pěti let vydělat. Je to lákavá myšlenka? Ne, je to jen způsob k tomu, jak umožnit studium pouze bohatým. Je to způsob, jak dát možnost studovat pouze lidem, kteří na to možná ani nemají buňky. Pro ostatní je to způsob, jak jim dokonale zničit a otrávit život. Já měl studia "za pár kaček", protože jsem bydlel u rodičů. Náklady "pouhých" 100 tis. A protože jsem studoval při práci a dva roky zazdil, tak jsem navíc musel platit rok školné - cca 67 tis kvůli jedné zkoušce, která mi chyběla. Pořád se ti zdá lákavé, platit školnéna VŠ?
Krom toho tvůj nápad hraničí s porušováním Listiny základních práv a svobod, která říká:
Článek 33
(2) Občané mají právo na bezplatné vzdělání v základních a středních školách, podle schopností občana a možností společnosti též na vysokých školách.
.....
Fakt je mi hrozně líto těch nebohých studentů na Harvardu, Yale, Princetonu a dalších a dalších univerzitách, kteří si musejí hradit školné sami. Mládí v prd... a dluh na oběšení .... :mrgreen:
Rač si uvědomit, že kromě těch opravdu bohatých, kteří si tam můžou dovolit studovat za svoje, je tam většina, kteří nemůžou. Ale pro ty schopné je tam celá řada programů, jak si na studium zajisti prosředky. Prospěchové stipendium, sociální stipendium, půjčky ... Choděj na brigády a přivydělávaj si. Ti neschopní, ti tam nemusí být, k čemu taky?
U nás může (a taky studuje) každej blb, kterej by za normálních okolností prolezl s odřenejma ušima předcházející stupeň (základní, střední). Opravdu takový "doktory a inženýry" potřebujeme?
pafik

18. 2. 2021, 8:59

Jeden "takydoktor"
vysokoskolak.MP4
(3.97 MiB) Staženo 251 x
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“