corona virus - obecna diskuze
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sice plevelime vlakno ale tohle tema bych zakoncil tim ze jsem zaznamenal ze cina uspesne zkousi ruzne kvantove technologie v techhle technologiich takze bych se nedivil kdyby prisli s necim vlastnim. Vyvoj maji v tomto evidentne na spickove urovni.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
To je na obe strany - Patriot Act a Habeas Corpus Act ... USA ...
To, ze to daji do zakona, neznamena. ze to je legitimni.
Vynulovali tim nekolik staleti pravniho vyvoje ....
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ce ... u-40351350
Babis nezvlada zorganizovat ani tak stupidni vec jako je rozvoz i te trochy vakcin co mame. Jeste nekdo si mysli, ze by snad byl schopen vyjednat dodani vakcin driv nez nam domluvila EU? Babis vyhlasuje teprve ted vyberovku na rozvoz vakcin. To snad neni mozny. Jak dlouho vedeli ze se bude ockovat? Jenom pul roku? Nebo spolehali na to ze se jim podari udrzet nouzovy stav a prihraji to svym kamosum bez vyberovky?
Babis nezvlada zorganizovat ani tak stupidni vec jako je rozvoz i te trochy vakcin co mame. Jeste nekdo si mysli, ze by snad byl schopen vyjednat dodani vakcin driv nez nam domluvila EU? Babis vyhlasuje teprve ted vyberovku na rozvoz vakcin. To snad neni mozny. Jak dlouho vedeli ze se bude ockovat? Jenom pul roku? Nebo spolehali na to ze se jim podari udrzet nouzovy stav a prihraji to svym kamosum bez vyberovky?
A rádí jim k tomu pomůžou češi...vvitty píše: ↑18. 2. 2021, 1:24Navrh toho procesoru neni vlastni. Zaklad dodal ARM.Mex píše: ↑17. 2. 2021, 5:33 S těmi všelijakými embargy a sankcemi je to dneska opravdu špatné.
Když to vezmu pro změnu z opačné strany: USA vyhlásilo sankce na Huawei, a ten teď nemůže dělat mobily, protože nemá procesory.
Návrh procesoru je jejich vlastní, vyráběla mu to Taiwanská firma TSMC. A Američané (třetí strana, které po tom nic není) zakázala Taiwancům (TSMC) dodávat ty chipy Číňanům (Huawei).
Můžeš říct, že TSMC (asi) používá i americké technologie, a tak na ně mají špagát. No - možná to tak je, možná ne.
Embargo je daleko sirsi, nesmi jim dodavat bez papiru z US ani non-US vyrobci kteri vyuzivaji technologie ARM, TSMC, ...
Ve vysledku to urychli jiz zapocatay proces kdy bude mit Cinan vlastni jadro, vlastni vyrobni technologie a vlastni zdroje. Nastartovano tim smerem uz maji celkem slusne a naopak US vyrobci prestavaji byt schopni posouvat dal hranice technologie.
https://www.lupa.cz/clanky/karel-masari ... tsi-hraci/
Na jedné straně to jde do ... když už padají 60 až 70-té ročníky
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/br ... e-40351249
Na druhé straně zdá se, že selský rozum (či spíše zase ty prachy) začíná mít opět drobet navrch, snad nebude pozdě...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozj ... kou-142671
Zamestnání je druhé nejčastější místo kde se člověk nakazí, masívní testování a izolace positívních zde, by šíření Covidu mohlo trochu přibrzdit, snád.
Hlavním místem kde se lidi nakazí zůstává širší rodina, tady už nezbývá než doufát, že lidi dostanou rozum a uvědomí si že je to jenom na nich (vzpomenou si na minulé jaro) a nebudou se navštěvovat a vystačí si s telefonováním...

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/br ... e-40351249
Na druhé straně zdá se, že selský rozum (či spíše zase ty prachy) začíná mít opět drobet navrch, snad nebude pozdě...
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozj ... kou-142671
Zamestnání je druhé nejčastější místo kde se člověk nakazí, masívní testování a izolace positívních zde, by šíření Covidu mohlo trochu přibrzdit, snád.
Hlavním místem kde se lidi nakazí zůstává širší rodina, tady už nezbývá než doufát, že lidi dostanou rozum a uvědomí si že je to jenom na nich (vzpomenou si na minulé jaro) a nebudou se navštěvovat a vystačí si s telefonováním...

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jen nechapu proc tohle firmy nasazuji az pote co se setkaji s tim ze musi omezit vyrobu pro nedostatek zamestnancu
studie a data tu mame uz od jara
to si ti studovani manazeri neumi spocitat 1+1?
Ono i tady je kupa chytrejch lidi kteri maji nebo alespon meli podobne reakce, proste si to nechteji pripustit ze to je veliky pruser a ze bez ruznych opatreni to nepujde.
Prijde mi to jako takova ta nepochopitelna reakce nekterych lidi kdyz se na ne treba riti auto ze stuhnou a neuskocej.
Proste jsme kazdy vybaveny jinak do nepohody...
Ono i tady je kupa chytrejch lidi kteri maji nebo alespon meli podobne reakce, proste si to nechteji pripustit ze to je veliky pruser a ze bez ruznych opatreni to nepujde.
Prijde mi to jako takova ta nepochopitelna reakce nekterych lidi kdyz se na ne treba riti auto ze stuhnou a neuskocej.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Nějak mi to připadá, že ta letitá masáž "ser na to - on se pak někdo /stát/ postará" už zahnízdila spoustě lidí v hlavě víc nežli jsme ochotni si připustit. Když se nyní ukazuje, že stát zařídí tak maximálně nějakou buzeraci, začínají zapínat "selský rozum", aby znovu objevili, že jediná pomocná ruka na kterou se můžeš spolehnout je na konci tvé paže.robokop píše: ↑18. 2. 2021, 9:26 jen nechapu proc tohle firmy nasazuji az pote co se setkaji s tim ze musi omezit vyrobu pro nedostatek zamestnancu
Před rokem jsem si říkal, je to v prdeli, ale za rok bude líp. Rok se s rokem sešel a líp překvapivě není. EU podala standardní výkon, tedy opět úředníci nestíhají a nezvládají. Škoda, že jsme se nepoučili z RVHP. Vakcíny nebudou, protože výrobci mají lukrativnější trhy. Pan Babiš také podává stále stejný výkon, krom něj ale i celá koalice i opozice. Snad jenom komunisti se konečně vyprofilovali tak zřetelně, že to pochopí i jejich případný volič. Už nějakej den tady máme vakcínu, ale není vybranej dopravce.
Kdyby se chladila na těch -70 tak to ještě pochopím, ale takhle? Spíš si myslím, že moc vakcín nezbývá, protože už je mají různí lepšolidi, celebrity a ostatní potřební. Pak slyším, " ty vole, ty ještě nemáš vakcínu? a proč sis to nezařídil?" Celý život jsem byl hrdej na to, že jsem Čech, to už je ale minulost. Jsme typická banánová republika.

Vyhazov má jen malé procento těch který někdo prásknul novinářům ,vždyť i Pohlreich byl naočkován na začátku asi aby nekecal o likvidaci pohostinství ,a je pravda že už drží hubu a krok když má máslo na hlavě .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Začínají prosakovat informace, že pokud se zhoršující trend neotočí, příjde na řadu varianta B = totální vypnutí všeho...
Takže co?
- využít ještě klidné situace k zásobení tak na 2-4 týdnů
- naplánovat možné činnosti a zajistit se na tak dlouhé "vězení" doma
Takže co?
- využít ještě klidné situace k zásobení tak na 2-4 týdnů
- naplánovat možné činnosti a zajistit se na tak dlouhé "vězení" doma

Protože na virus typ 'A' byla ta opatření dostatečná.robokop píše: ↑18. 2. 2021, 9:26 jen nechapu proc tohle firmy nasazuji az pote co se setkaji s tim ze musi omezit vyrobu pro nedostatek zamestnancu
Teď přišla mutace, která je mnohem agresivnější. Ale to dopředu nevěděl nikdo (ani Ty).
Vezmi si takové Slovensko. Tam už zavřeli a omezili snad úplně všechno, co se omezit dalo. A jsou dneska snad relativně nejhorší na světě. A to nedávno pro změnu byli celkem premianti.
Na druhé straně Indie, kde na to kašlou. Ale přesto tam pandemie silně ustoupila, až nikdo nechápe, jak je to možné.
Prostě jednoduché počty typu "víc omezíme" -> "vše se zlepší" zde tak úplně neplatí. Nebo minimálně ne přímočaře.
Omezení typu stanné právo by (asi) zafungovalo. Ale ani to není jisté, protože toho prostě lidi mají už po roce plné kecky. A i to stanné právo by ojebávali (pokud tedy nezavedeš tresty smrti a podobně).
Třeba já se snažím chovat zodpovědně a chránit sebe i okolí. A omezení pro mě velký problém není, protože do hospod nechodím ani jindy, sporty mám rád individuální a venkovní, a pracovně mě to nijak zásadně neomezuje.
Ale dovedu si představit frustraci a stres lidí, kteří bydlí v malém bytě s dětmi, se kterými se musí učit, přišli třeba o práci a už jsou z toho na mašli.