filla píše: ↑24. 2. 2021, 4:37
pafik píše: ↑24. 2. 2021, 4:30
Mart76 píše: ↑24. 2. 2021, 2:08
fiktivní rozhovor dvou spolupracovníků
..... proč jsi nenahlásil Karla na hygienu, aby šel do karantény? Vždyť spolu sedíte v kanclu. Když jsi byl s Covidem doma, tak se ten debil nudil a začal chodit opruzovat do našeho kanclu. Měl taky Covida a nakazil mě. A já doma nakazil mého otce a ten včera zemřel.
no tak dík ....
To je přesný, ale to si většina lidí nepřipouští. Dokud je to osobně nějak nepotká.
a muzes dat ruku do ohne za to, ze jsi ty na nikoho neprenesl vir a pak nekdo zemrel?
Jak píše atlan - je dost rozdíl jestli vědomě něco ojebeš anebo jestli se to stane, protože se s tím nedá nic dělat. Asi tak jako když budu jezdit jako prase (předjíždět před horizontem, v zatáčce, atd.) a někoho zabiju. A naopak když mi třeba bouchne úplně nová pneumatika, dostanu se do smyku a někoho v protisměru zabiju - je to prostě vis maior.
Taky kolik je smrtelných dopravních nehod kvůli technické poruše, kde je to prostě vis maior, a kolik jich je, že někdo dělá na silnici něco, co nemá.
Stejně tak kolik je mrtvých na 100 000 obyvatel ve státech, kde se vše dodržuje (počínaje Taiwanem, přes třeba Austrálii, a konče třeba Německem - i ti jsou na tom nesrovnatelně lépe než my). A kolik je mrtvých u nás, kde se na vše kašle a 1/2 lidí tvrdí, že s příznaky v klidu létá mezi lidmi.