corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
reta

26. 2. 2021, 7:05

Rozhodnout se musíš sám ale co jsem stačil posledovat tak na celém světě "na očkování" zemřelo max. desítky lidiček.
Jasně nesrovnatelně víc lidí mělo nějaké né život ohrožující potíže. A drtivá většina lidí to snáší dobře. Asi tak.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

26. 2. 2021, 7:13

ma nekdo studii porovnavajici vedlejsi ucinky vakciny s vedlejsimi ucinky prirozeneho promoreni?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex

26. 2. 2021, 7:42

Při promořování je to například v důsledku líbání pěkné ženské. Takže celkem fajn zážitek.
Očkování ale znamená, že do člověka zapíchnou dlouhou ocelovou jehlu. Takže mnohem nepříjemnější zážitek.
Mart76

27. 2. 2021, 12:20

Mex píše: 26. 2. 2021, 6:33 Nikdy mi nebylo jasné, co připadalo lidem na tom slavném projevu na Červeném hrádku směšné nebo trapné.
Už tehdy, za totáče, mi to přišlo spíš jako jeden z lepších projevů.
Nějaké posmívání se tomu, že se přeřekne a řekne "bojler" (ale hned v další větě se opraví na "brojler"), tak to je hodně dětinské.
Mě osobně na tom připadá směšné to, že tento Jakešův projev je výsledkem 40ti let vlády jedné strany.
Nicméně po opětovném poslechu musím uznat, že i ten Jakešův projev je smysluplnější než je jakýkoliv projev Babiše.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mart_68
Trol

27. 2. 2021, 5:55

Mart76 píše: 27. 2. 2021, 12:20
Mex píše: 26. 2. 2021, 6:33 Nikdy mi nebylo jasné, co připadalo lidem na tom slavném projevu na Červeném hrádku směšné nebo trapné.
Nějaké posmívání se tomu, že se přeřekne a řekne "bojler" (ale hned v další větě se opraví na "brojler"), tak to je hodně dětinské.
Mě osobně na tom připadá směšné to, že tento Jakešův projev je výsledkem 40ti let vlády jedné strany.
Nicméně po opětovném poslechu musím uznat, že i ten Jakešův projev je smysluplnější než je jakýkoliv projev Babiše.
mě to nějak neudivilo, tehdá jsme měli na internátě takového "Milouše" jako vychovatele, byl to bývalý tajemník ONV a tyto dvouhodinové projevy jsme absolvovali každou středu večer. Milouš měl narozdíl od našeho vychovatele-komouše projev kultivovanější v tom, že ten "náš" používal tykání a sprostá slova. Schůzi zakončoval slovy ve stylu: Vy hajzlové ještě poznáte kdo já sem, když budu chtít tak vás zničím!" Milouš Jakeš už byl takový čajíček, navíc to byl odchovanec baťovy školy, takže nějak se to na jeho výchově muselo odrazit. Jinak to nechci bagatelizovat, nějací staří bolševici byli opravdu nebezpeční primitivové.
Mart_68
Trol

27. 2. 2021, 5:58

Mart76 píše: 27. 2. 2021, 12:20
mě to nějak neudivilo, tehdá jsme měli na internátě takového "Milouše" jako vychovatele, byl to bývalý tajemník ONV a tyto dvouhodinové projevy jsme absolvovali každou středu večer, takže jsem to bral že to bláboléní k těm komoušům tak nějak patří. Milouš měl narozdíl od našeho vychovatele-komouše projev kultivovanější v tom, že ten "náš" používal tykání a sprostá slova. Schůzi zakončoval slovy ve stylu: Vy hajzlové ještě poznáte kdo já sem, když budu chtít tak vás zničím!" Milouš Jakeš už byl takový čajíček, navíc to byl odchovanec baťovy školy, takže nějak se to na jeho výchově muselo odrazit. Jinak to nechci bagatelizovat, nějací staří bolševici byli opravdu nebezpeční primitivové, třeba takový Zaorálek, když ho posloucháš, tak kdyby se to neotočilo tak to by byla pěkná svině.
Mart_68
Trol

27. 2. 2021, 6:21

chápu že vláda zpřísňuje, něco musí udělat, ale když něco po občanech chce a Babiš uznal chyby které vláda (ne on) nadělal "Jasně omlouváme se, a co jako?". Nechápu proč oni sami neodstoupí nebo nebyla vládě vyjádřena nedůvěra. Za války špatný generál byl odvolán a po cestě se sám zastřelil.
soustružník

27. 2. 2021, 6:58

Ze srovnání míry sebereflexe ve zmiňovaných projevech Miloše Jakeše na Červeném Hrádku a včerejšího o chybách vlády Andreje Babiše pro mě vychází jako vítěz Jakeš. A to neříkám jako obdivovatel Miloše Jakeše, naopak je mi z toho smutno.
pafik

27. 2. 2021, 8:18

Mart_68 píše: 27. 2. 2021, 6:21 chápu že vláda zpřísňuje, něco musí udělat, ale když něco po občanech chce a Babiš uznal chyby které vláda (ne on) nadělal "Jasně omlouváme se, a co jako?". Nechápu proč oni sami neodstoupí nebo nebyla vládě vyjádřena nedůvěra. Za války špatný generál byl odvolán a po cestě se sám zastřelil.
Tak si přečti nějaké úvahy o tom. Je to celkem jednoduché; kdyby Babiš odstoupil, Zeman ho nahradí úřednickou vládou, kterou si sestaví k obrazu svému. Možná by v ní byl i Prymula, ale v každém případě by jí opozice házela klacky pod nohy tak, jako to dělá teď. Byla by stokrát chytřejší, než vláda, všechno by odmítala, ale nic by nenavrhla. Jen by řvala, že vláda nevysvětlila bla bla .... Pro občany by to bylo ještě horší.
Ono když se nad tím člověk zamyslí a dá si dvě a dvě dohromady, tak dospěje k závěru, že za současnou situaci nemůže ani tak vláda, jako spíš opozice.
Epidemiologická situace je špatná > vláda vydá (mírné) nařízení > opozice ho zkritizuje, že není potřeba, že to likviduje firmy, hospody, ... > na základě toho tupouni (cca 45% obyvatelstva) dojdou k názoru, že když to není potřeba, nebudou to dodržovat > situace se zhorší > vláda vydá tvrdší nařízení > opozice to opět zkritizuje, nějakej moula napadne nařízení u soudu > lidi to zase nedodržujou > situace se zhorší > ....
Jediné, co dělá opravdu špatně je, že nevymáhá svoje nařízení. To je ten důvod, proč jsme tam, kde jsme. Jakýpak domluvy; nejnižší pokuta 500,- (nenošení roušky) a pak to leze nahoru. Domluva, to je jako omluva za něco, co jsi úmyslně udělal. Sorry vole, error.
Jenže proti tomu by zase opozice brojila, a Babiš se bojí, že by se znelíbil lidem (netuším komu, už se znelíbil téměř všem), tak to neudělá. A ono se to ještě zhorší, dokud se s ním opozice nespojí a nepůjdou proti virusovi společně. Což je před volbama dost nepravděpodobné, bohužel. I když jsem slyšel nějakej pind od Bartoše, ze kterého jsem nabyl dojmu, že snad mu to dochází a že snad začíná myslet hlavou. Na rozdíl od trojkoalice, ti jsou pořád stejně blbí.

pafik

27. 2. 2021, 8:20

soustružník píše: 27. 2. 2021, 6:58 Ze srovnání míry sebereflexe ve zmiňovaných projevech Miloše Jakeše na Červeném Hrádku a včerejšího o chybách vlády Andreje Babiše pro mě vychází jako vítěz Jakeš. A to neříkám jako obdivovatel Miloše Jakeše, naopak je mi z toho smutno.
Uvědom si, že Jakešovi ten projev předžvejkával tým "odborníků". Ne že by si do něj něco nepřidal nebo neubral, ale linie jeho řeči nebyla z jeho hlavy :)
pafik

27. 2. 2021, 8:22

t256 píše: 26. 2. 2021, 3:45
pafik píše: 26. 2. 2021, 11:46 Nemusíš mi říkat, koho jsi volil. Nemusíš vůbec nic, akorát umřít. Ale taky tady nemusíš pindat nesmysly. Tys někde viděl, že bych ti nabízel testy za 60? Jestli jo, tak se to jmenuje stihomam a dá se to léčit.
A pokud jde o to, kdo by tuhle situaci řešil líp, tak z našich politiků nikdo.
Ja psal, ze babis se svou squadrou svym koblizkum lhal, ze testy se daji poridit za 50 az 60 kacek. A tva odpoved na tohle byla, abych ti rekl koho jsem volil ja. Argument jak prase, ucis se evidentne od sveho mistra :-)
Jsme s covidem nejhorsi na svete. Pokud si myslis ze by tuhle situaci nikdo neresil lip nez ten kdo nas do ni dovedl, mel by ses jit lecit predevsim ty. Jaci bychom mohli byt s nekym jinym, dvojnasobne nejhorsi? :-)
Ta diagnoza od kolegy Mexe byla správná. Ale určitě by se toho našlo ještě víc.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2021, 8:30

myslim ze v case nouze se nema resit co si plka opozice
maji se resit dulezite veci, ne PR a kdyz dostatecne zduvodnis i nepopularni ale rozumne opatreni tak ti to tezko opozice bude hnojit aniz by se shodila

mozna by to bylo s urednickou vladou spatne ame mozna by proste postupovala podle predpisu, vyuzila krizovy stab a system krizoveho rizeni ktery tu mame a prizvala si odborniky protoze urednik nechce byt nikdy za nic odpovedny
to mi prijde jako realny mozny scenar a v konecnem dusledku lepsi nez honeni za PR prez mrtvoly a nekoncepcni politicka rozhodnuti
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
pafik

27. 2. 2021, 8:36

robokop píše: 27. 2. 2021, 8:30 myslim ze v case nouze se nema resit co si plka opozice
maji se resit dulezite veci, ne PR a kdyz dostatecne zduvodnis i nepopularni ale rozumne opatreni tak ti to tezko opozice bude hnojit aniz by se shodila

mozna by to bylo s urednickou vladou spatne ame mozna by proste postupovala podle predpisu, vyuzila krizovy stab a system krizoveho rizeni ktery tu mame a prizvala si odborniky protoze urednik nechce byt nikdy za nic odpovedny
to mi prijde jako realny mozny scenar a v konecnem dusledku lepsi nez honeni za PR prez mrtvoly a nekoncepcni politicka rozhodnuti
Jenže i úřednická vláda si musí nechat schválit nouzový stav, a nebo ho může sněmovna zrušit. To by museli vyhlásit válečnej stav, nebo něco takovýho.
Ono vůbec, že do toho sněmovna kecá je dost podivný. Odpovědnost nese vláda, ale pak musí mít možnost říct, takhle to bude a jestli se vám to nelíbí, tak nás odvolejte. A ne, aby opozice bránila vydávání opatření a pak ječela, že to vláda dělá špatně.
Milan199

27. 2. 2021, 8:44

Z Twitteru // dojnice // :

Kdykoli slyším mluvit premiéra, musím se v duchu omlouvat Jakešovi, že jsme se mu tehdy smáli.
Naposledy upravil(a) Milan199 dne 27. 2. 2021, 9:56, celkem upraveno 1 x.
soustružník

27. 2. 2021, 9:26

pafik píše: 27. 2. 2021, 8:20
soustružník píše: 27. 2. 2021, 6:58 Ze srovnání míry sebereflexe ve zmiňovaných projevech Miloše Jakeše na Červeném Hrádku a včerejšího o chybách vlády Andreje Babiše pro mě vychází jako vítěz Jakeš. A to neříkám jako obdivovatel Miloše Jakeše, naopak je mi z toho smutno.
Uvědom si, že Jakešovi ten projev předžvejkával tým "odborníků". Ne že by si do něj něco nepřidal nebo neubral, ale linie jeho řeči nebyla z jeho hlavy :)
A také nešlo o projev veřejný, ale vnitrostranický. Ale připustil: udělali jsme chyby (my včetně řečníka, tedy sebe). Ne jako Babiš, vláda udělala (samozřejmě většina lidí ví, že je její součástí, ale z projevu to nevyplývá), nikdo nepřišel (takže asi ten za to může nejvíc, mohl, měl, musel přijít, ale on nic). Chudák Andrej je z toho tak špatný, že se z toho až opomenul zmínit o tom, že v srpnu típnul opatření sám.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“