corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2021, 11:39

Pls zabanujte se sami tesne predtim nez zacnete psat nejake osobni urazky a odbanujte se hned potom co vaz to prejde

lubbez píše: 27. 2. 2021, 11:21 Když to tady tak čtu, tak prosím robokopa aby mě alespoň na měsíc ZABANOVAL.
Děkuji
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Grad

27. 2. 2021, 1:22

Svůj komentář z předchozí stránky doplním.
Zde už není co dodat... Stojí za to, přečíst, pak poslechnout komplet celé a následně porovnat :?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kome ... rou-144669
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pr ... i-40352402
https://video.aktualne.cz/dvtv/ludwig-c ... f6b220ee8/
aleshonsa

27. 2. 2021, 2:06

Současný tzv. lockdown je dle mého jen kosmetická lakýrka aby to vypadalo, že vláda něco dělá. Akorát to ještě víc zvedne nedůvěru. Dopad bude asi takový jako kdybych v případě, že je někomu zima mu doporučil, aby si dal do kapsičky u saka kapesník - nějaký zateplovací efekt malá vrstva navíc mít bude, ale bude to 0,001%.
Třeba minulou So jsme byli na chatě pro jabka. Po celou dobu nikdo z nás nepřišel s nikým do kontaktu. Já akorát zdravil souseda, když šel kolem se psem - nejblíže byl ke mně tak 20m. Od Po nesmíme takovou vestu realizovat, protože tím podle Hamáčka zhoršujeme epidemiologickou situaci.

Když už jsou obavy o dopad lockdown na daňový výběr tak bych osobně postupoval následovně:
1. Zjistil bych si, kolik která montovna odvedla za poslední léta na daních. Dopad na daňový výběr může mít jen podnik, co nějaké relevantní daně vůbec platí.
2. Zjistil bych si, koho které montovna vůbec zaměstnává. Tj. jestli zaměstnává občany ČR, nebo z drtivé většiny tzv. agenturní zaměstnance z východní Evropy. Tj. u takových je efekt na ekonomickou situaci obyvatel minimální.
3. Na základě výše uvedeného bych zastavil na 3 týdny ty podniky, co v podstatě žádné daně neplatí, nebo v podstatě nezaměstnávají občany ČR.
Kdo řekne, že současná opatření jsou diskriminační tak má pravdu. Nákup např. v papírnictví nebo květinářství, je dle vlády extrémní epidemiologické riziko. Naopak podniky, kde se dle statistik prokazatelně virus šíří, jsou OK. Drobný podnikatel musí pískat kudlu, nadnárodní korporace si své kšefty můžou dělat dál.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
soustružník

27. 2. 2021, 2:34

A když omezení pohybu, proč po okresech nebo obcích. Údajně je snadnější hlídat pohyb po okrese nebo obci než ve vymezeném okruhu, ale jinde ve světě to zvládají. Je tu třeba obec z níž se chodí pro potraviny a do lékárny do bezprostředně sousedící obce, která je ale v jiném okrese. Další lékárna je asi 15 km, bez přímého spojení. Pohyb po katastru vlastní obce je taky perla, za barákem mám les, ale v katastru jiné obce, tak asi mám jít na procházku do městského parku. Praha větší než okres braná za jednu obec. To není diletantismus, to je provokace.
Josef
Sponzor fora

27. 2. 2021, 2:45

Lockdown.jpg
Kdyby tohle řekl, tak by to tak mohlo i dopadnout. Ale tuším, že jeden člověk by na Václavák rád spěchal. :lol:
Grad

27. 2. 2021, 3:08

aleshonsa píše: 27. 2. 2021, 2:06 Současný tzv. lockdown je dle mého jen kosmetická lakýrka aby to vypadalo, že vláda něco dělá. Akorát to ještě víc zvedne nedůvěru.
...

...
Kdo řekne, že současná opatření jsou diskriminační tak má pravdu. Nákup např. v papírnictví nebo květinářství, je dle vlády extrémní epidemiologické riziko. Naopak podniky, kde se dle statistik prokazatelně virus šíří, jsou OK. Drobný podnikatel musí pískat kudlu, nadnárodní korporace si své kšefty můžou dělat dál.
jj přesné, ještě bych tam přidal ty, co zde vydělávají a zisky vyvedou ven, kde údajně platí i daně :lol:

Do té "diskriminace" průmyslu se pěkně opřel Prouza a zastal se ho Sředula, ale nic se dle mne nezmění, dokud se neozvou samotní lidi a to tak výrazně až to zkazí PR toho idiota ze Strakovky ... třeba takova malá kampáň na FB atp. ve smyslu "Chceme tvrdý lockdown a nechceme natvrdlého premiera"
https://cnn.iprima.cz/jste-cerni-pasaze ... ikam-19990
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2021, 4:13

:cry:
Přílohy
FB_IMG_1614442275242.jpg
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
filla
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2021, 4:18

montovny maji nyni celkem dost agenturnich pracovniku, protoze dost cehu je s detmi doma, jejich pocet nyni naroste umerne poctu cechu, kteri musi byt od pondeli s detmi doma, agenturni pracovnici, se pak shluknou na jedne ubytovne, z niz se rozprchnou do ruznych montoven a pak zase zpet, lepsi prenos uz si nemuzeme prat
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
pafik

27. 2. 2021, 4:38

Novinky.cz: "Už jen lže, ohradila se opozice, které Babiš vytkl, že nepřichází s návrhy"
Výňatek z článku: "Fiala připomněl, že ODS a celá opozice přišla během krize s řadou opatření, například s odpuštěním odvodů, dávkou pro osoby samostatně výdělečně činné, zmrazení půjček a hypoték, odložení EET či příspěvkem na nájemné."
To myslí fakt vážně? Za co dostal tu profesuru? Když může vážně říct takovou píčov... Jak ty jejich návrhy pomůžou v boji s koronavirem? Uvádíte tady, že Jakeš plácal menší hňupoviny, než Babiš. Možná, neposlouchal jsem ani jednoho. A tohle se vám nezdá být jako nebetyčná hňupovina? Od pana profesora? Je mi blivno z toho blba.
Josef
Sponzor fora

27. 2. 2021, 4:53

pafik píše: 27. 2. 2021, 4:38 Novinky.cz: "Už jen lže, ohradila se opozice, které Babiš vytkl, že nepřichází s návrhy"
Výňatek z článku: "Fiala připomněl, že ODS a celá opozice přišla během krize s řadou opatření, například s odpuštěním odvodů, dávkou pro osoby samostatně výdělečně činné, zmrazení půjček a hypoték, odložení EET či příspěvkem na nájemné."
To myslí fakt vážně? Za co dostal tu profesuru? Když může vážně říct takovou píčov... Jak ty jejich návrhy pomůžou v boji s koronavirem? Uvádíte tady, že Jakeš plácal menší hňupoviny, než Babiš. Možná, neposlouchal jsem ani jednoho. A tohle se vám nezdá být jako nebetyčná hňupovina? Od pana profesora? Je mi blivno z toho blba.
Někomu je zase z někoho jiného. Proč nevypíšeš všechny návrhy? To by bylo už trochu jiné. Proč tam nemáš třeby to, co jsem psal výše. To se nehodí k modle Babiš? :lol:
pafik

27. 2. 2021, 4:58

Josef píše: 27. 2. 2021, 4:53
pafik píše: 27. 2. 2021, 4:38 Novinky.cz: "Už jen lže, ohradila se opozice, které Babiš vytkl, že nepřichází s návrhy"
Někomu je zase z někoho jiného. Proč nevypíšeš všechny návrhy? To by bylo už trochu jiné. Proč tam nemáš třeby to, co jsem psal výše. To se nehodí k modle Babiš? :lol:
Cituju kus článku; co řekl, to řekl. A řekl píčovi..., o tom žádná.
Jestli chceš něco reklamovat, tak přímo u něj.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

27. 2. 2021, 5:16

aleshonsa píše: 27. 2. 2021, 2:06 Současný tzv. lockdown je dle mého jen kosmetická lakýrka aby to vypadalo, že vláda něco dělá. Akorát to ještě víc zvedne nedůvěru. Dopad bude asi takový jako kdybych v případě, že je někomu zima mu doporučil, aby si dal do kapsičky u saka kapesník - nějaký zateplovací efekt malá vrstva navíc mít bude, ale bude to 0,001%.
Třeba minulou So jsme byli na chatě pro jabka. Po celou dobu nikdo z nás nepřišel s nikým do kontaktu. Já akorát zdravil souseda, když šel kolem se psem - nejblíže byl ke mně tak 20m. Od Po nesmíme takovou vestu realizovat, protože tím podle Hamáčka zhoršujeme epidemiologickou situaci.

Když už jsou obavy o dopad lockdown na daňový výběr tak bych osobně postupoval následovně:
1. Zjistil bych si, kolik která montovna odvedla za poslední léta na daních. Dopad na daňový výběr může mít jen podnik, co nějaké relevantní daně vůbec platí.
2. Zjistil bych si, koho které montovna vůbec zaměstnává. Tj. jestli zaměstnává občany ČR, nebo z drtivé většiny tzv. agenturní zaměstnance z východní Evropy. Tj. u takových je efekt na ekonomickou situaci obyvatel minimální.
3. Na základě výše uvedeného bych zastavil na 3 týdny ty podniky, co v podstatě žádné daně neplatí, nebo v podstatě nezaměstnávají občany ČR.
Bezvýhradný souhlas a toto se mělo udělat už před pár měsíci. Ještě bych popř. doplnil analýzu prospěšnosti o poměr dotace/daně.
Josef
Sponzor fora

27. 2. 2021, 5:48

pafik píše: 27. 2. 2021, 4:58
Cituju kus článku; co řekl, to řekl. A řekl píčovi..., o tom žádná.
Jestli chceš něco reklamovat, tak přímo u něj.
Když citace tak celého vyjádření. Takhle se dělají fake news. Platí tě z Průhonic, nebo z Petěrburgu?
Ale za Babiše se biješ srdnatě,co?
Mart_68
Trol

27. 2. 2021, 5:58

Engineer píše: 27. 2. 2021, 5:16
aleshonsa píše: 27. 2. 2021, 2:06 Současný tzv. lockdown je dle mého jen kosmetická lakýrka aby to vypadalo, že vláda něco dělá. Akorát to ještě víc zvedne nedůvěru. Dopad bude asi takový jako kdybych v případě, že je někomu zima mu doporučil, aby si dal do kapsičky u saka kapesník - nějaký zateplovací efekt malá vrstva navíc mít bude, ale bude to 0,001%.

Bezvýhradný souhlas a toto se mělo udělat už před pár měsíci. Ještě bych popř. doplnil analýzu prospěšnosti o poměr dotace/daně.
a to byste zase kňučeli, že nejsou igelitové pytle na mrtvoly, protože hádejte kdo obsluhuje ty výrobní linky a takových podniků jsou mraky zavislých na cizincích jejichž produkty jsou nezbytné i pro samotné zdravotnictví, viz poslední kauza hromadícího se zdravotnického odpadu.
t256

27. 2. 2021, 9:00

Pafiku, ja vim ze to bude obtizne, ale zkus se znovu zamyslet nad tou hovadinou cos napsal. To co oznacujes jako picovinu a je ti z toho tak strasne blivno protoze to rekl Fiala, tvuj zboznovany babis nakonec stejne zavedl. :-)
Tvuj nesmyslny vylev jen potvruje to, co jsem o jeho priznivcich drive uvedl.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“