corona virus - obecna diskuze
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Moje zkušenost ze žlutého vlaku minulý týden:
-jedná se prakticky o jezdící hospodu, fluktuace lidí je samozřejmě značná, jak jinak ve vlaku ...
-personál samozřejmě vzorný a vzorně orouškovaný
-cestující z velké většiny vzorní
-vetšinou kdo konzumuje, sundá roušku, napije se a nasadí zpět roušku
-část cestujících konzumuje od ostravy po pragl neustále, když jsou požádáni stevardem o nasazení roušky, ani neví, kde ji mají
závěr: 80-90% lidí je ok a není na ně třeba restrikce, celkem chápou a domluva, doporučení stačí. Zbytek nebude dobrovolně dodržovat NIC. A těch 80-90% bude vždy trpět za těch 10-20%.
A ještě jedna věc, viděl jsem takyposlance Volného v DVTV. Po takových výstupech nebude už opravdu dodržovat nikdo nic.
-jedná se prakticky o jezdící hospodu, fluktuace lidí je samozřejmě značná, jak jinak ve vlaku ...
-personál samozřejmě vzorný a vzorně orouškovaný
-cestující z velké většiny vzorní
-vetšinou kdo konzumuje, sundá roušku, napije se a nasadí zpět roušku
-část cestujících konzumuje od ostravy po pragl neustále, když jsou požádáni stevardem o nasazení roušky, ani neví, kde ji mají
závěr: 80-90% lidí je ok a není na ně třeba restrikce, celkem chápou a domluva, doporučení stačí. Zbytek nebude dobrovolně dodržovat NIC. A těch 80-90% bude vždy trpět za těch 10-20%.
A ještě jedna věc, viděl jsem takyposlance Volného v DVTV. Po takových výstupech nebude už opravdu dodržovat nikdo nic.
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
Mohu potvrdit, ale to pouze na lince Praha - Ova. Na lince R8 Brno - Ova tak tam bylo ve velko prostoru (kapcita 80 míst) většinou mezi 2-8 lidmi, jednou kolem 40 ale všichni roušky a nikdo nejedl....
Ing. Tomáš Mlčák - Digitální prototypování, Konstrukce strojů a zařízení, Fotogrammetrie, Vývoj pásových jednotek
ano, ano, my! vetsina, trpime za tu neschopnou mensinu ve vlade, kterou jsme si zvolili, maji na svedomi stovky mrtvych a my! vetsina drzime hubu a krok, jedine, na co se my! vetsina zmuzem, je zvaneni, jak jim to u voleb spocitame
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Je dobře, že to víš. Takhle to ve standardní demokracii chodí.
Stran toho volného debila. Kdyby o to sněmovna opravdu stála, tak upraví jednací řád a bez roušky ho tam prostě nepustěj, nebo ho ochranka vyvede. Může si někde stěžovat.
Volný byl demokraticky zvolen do vrcholné instituce lidmi, a ty tam reprezentuje. Nevím, jaký byl když ho volili, nebo mu narostl hřebínek tím, že se někam dostal. Říkat že nějaký zákon je špatně, na to má právo. Od toho tam vlastně je. Když je zákon špatně, ať najde podporu a změní ho. Ale do té doby ho musí dodržovat. Říkat do televize, že dodržuje jen ty zákony, které on uzná za vhodné, to považuju za průser. Viděl jsem mraky politiků, podnikatelů a hovad, kteří měli máslo na hlavě, ale většinou se alespoň naoko snažili to nějak zlehčovat, převracet a zamlžovat. Ale naférovku říct, že když se mi nařízení nelíbí, tak na něj seru, to je silné kafe. Chápu, že v "kultuře" politické korektnosti může na někoho takový výstup působit jako upřímně prezentovaný názor. Ale s takovou politickou reprezentací toho moc nedokážeme. Stát bez pravidel fungovat nebude. Pokud mají lidi alespoň rámcově nějaké zákony dodržovat, musí je znát a musí věřit, že jejich dodržování se vyplatí a že jejich dodržování bude spravedlivě vmáháno. To je rozdíl mezi švýcarskem a somálskem. Pokud bude existovat vrstva, pro které pravidla neplatí, zbyde nakonec jen právo silnějšího.
Naposledy upravil(a) Mr. MR dne 1. 3. 2021, 11:31, celkem upraveno 1 x.
Připrav se, hrajem...
nekonečné testování, aneb nevěřte hejtům na Babiše..tedy není pravda, že A.B vydělává na očkování měsíčně miliardy, jsou to "pouze" stovky milionů.
https://ockovani.praha.eu/zavadejici-st ... je-babise/
https://ockovani.praha.eu/zavadejici-st ... je-babise/
když přijdeš do clubu potápěčů s vlastní láhví tak ti tam mrsknou prostě kyslík..podle mě jen jen jeden O2soustružník píše: ↑1. 3. 2021, 8:42V čistotě také, ale také v legislativě. Je totiž kyslík technický, kyslík pro dýchání a kyslík medicinální. Medicinální smí plnit pouze Linde Gas do svých lahví a coby léčivo jej smí podávat pouze lékař. Jestli se to teda zase nezměnilo.
kde je hranice, který zákon ještě budeš dodržovat a kdy už se dostaneš do stavu kdy přemýšlíš o něčem jako je např.tzv. občanská neposlušnost.Mr. MR píše: ↑1. 3. 2021, 11:21 Volný byl demokraticky zvolen do vrcholné instituce lidmi, a ty tam reprezentuje. Nevím, jaký byl když ho volili, nebo mu narostl hřebínek tím, že se někam dostal. Říkat že nějaký zákon je špatně, na to má právo. Od toho tam vlastně je. Když je zákon špatně, ať najde podporu a změní ho. Ale do té doby ho musí dodržovat. Říkat do televize, že dodržuje jen ty zákony, které on uzná za vhodné, to považuju za průser. Viděl jsem mraky politiků, podnikatelů a hovad, kteří měli máslo na hlavě, ale většinou se alespoň naoko snažili to nějak zlehčovat, převracet a zamlžovat. Ale naférovku říct, že když se mi nařízení nelíbí, tak na něj seru, to je silné kafe. Chápu, že v "kultuře" politické korektnosti může na někoho takový výstup působit jako upřímně prezentovaný názor. Ale s takovou politickou reprezentací toho moc nedokážeme. Stát bez pravidel fungovat nebude. Pokud mají lidi alespoň rámcově nějaké zákony dodržovat, musí je znát a musí věřit, že jejich dodržování se vyplatí a že jejich dodržování bude spravedlivě vmáháno. To je rozdíl mezi švýcarskem a somálskem. Pokud bude existovat vrstva, pro které pravidla neplatí, zbyde nakonec jen právo silnějšího.
Zrovna s těmi zákony které schválí bolševický estébák, mám vážný problém.
ty jsi určitě fanoušek seriálu "Výmena manželek" kde se určitá sorta diváků baví na neštěstí slaboduchých spoluobčanů. Měl jsi mu dat svoji osvětu a vysvětlit mu jak se věci mají, ne si z něj dělat srandu.t256 píše: ↑1. 3. 2021, 6:13 Vcera byla legrace. Pred barakem potkame souseda, takovy ten zapskly typ, rouskovy hrdina, ockovat by se nenchal jedine sputnikem, protoze zapadni vakciny = chipy, geneticke modifikace, ovladani ovci apod. Kamos mu rikal, ze segra dela zdravotni sestru a ze milos domluvil v Rusku pilotni davku sputniku a hledaji ryche lidi na neverejnou testovaci serii ockovani a ze ho hned zapisem. Zdeseni v ocich tohoto hrdiny se neda popsat, nemohli jsme se udrzet smichyZacal koktat neco o alergii a ockovacim planu a ze si to musi schvalit praktikem a rychle zmizel. Myslim ze ho ted nejakou dobu nepotkam, hrdinu. Ale aspon bude zalezlej doma.
![]()
A mam obavy ze podobne to dopadne i s ostatnimi, kteri se na forech kasaji jak se nechaji naockovat touto netestovanou smesi.
Naposledy upravil(a) Mart_68 dne 1. 3. 2021, 1:32, celkem upraveno 1 x.
Ty ses nikdy nepotápěl, co? Kdyby to bylo tak, jak píšeš, tak už bychom měli od tebe dávno pokojMart_68 píše: ↑1. 3. 2021, 1:21když přijdeš do clubu potápěčů s vlastní láhví tak ti tam mrsknou prostě kyslík..podle mě jen jen jeden O2soustružník píše: ↑1. 3. 2021, 8:42V čistotě také, ale také v legislativě. Je totiž kyslík technický, kyslík pro dýchání a kyslík medicinální. Medicinální smí plnit pouze Linde Gas do svých lahví a coby léčivo jej smí podávat pouze lékař. Jestli se to teda zase nezměnilo.

napiš narovinu co tě na tom trápí?pafik píše: ↑1. 3. 2021, 1:32Ty ses nikdy nepotápěl, co? Kdyby to bylo tak, jak píšeš, tak už bychom měli od tebe dávno pokojMart_68 píše: ↑1. 3. 2021, 1:21když přijdeš do clubu potápěčů s vlastní láhví tak ti tam mrsknou prostě kyslík..podle mě jen jen jeden O2soustružník píše: ↑1. 3. 2021, 8:42
V čistotě také, ale také v legislativě. Je totiž kyslík technický, kyslík pro dýchání a kyslík medicinální. Medicinální smí plnit pouze Linde Gas do svých lahví a coby léčivo jej smí podávat pouze lékař. Jestli se to teda zase nezměnilo.![]()
Myslím si, že pro poslance nebo senátora žádná hranice není. Buď ať dodržuje zákony, nebo ať táhne. Vzdá se mandátu a pak se může dát na "občanskou neposlušnost" (u mnoha lidí jen občanskou blbost, protože jen papouškujou a o samotné věci nevědí nic).