corona virus - obecna diskuze
Stát nebyl schopen udělat alespoň vyrovnaný, natož přebytkový rozpočet v dobách rekordního růstu. Jestli si dobře pamatuju, tak už 1Q 2020 dopadal celkem velkým schodkem, přičemž 1Q bývá naopak statisticky přebytkový.fmodel píše: ↑4. 3. 2021, 6:51rozumnej týpekfilla píše: ↑4. 3. 2021, 6:41 to nevadi, ale prachy budou
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/r ... nomika_rts
Vít Hradil 24512
Jako, že by ta hrstka lidí, co ještě opravdu něco vyrábí a přináší nějakou přidanou hodnotu zadotovala tuto loupež století? Tady si budou úřednící rozdávat prémie za první línii. Státní správa nám bobtná jak hrnečku vař a těm posledním řekněme 2 milionům pracujících zvedneme výrazně daně? Přestaňte krást a vyhazovat peníze oknem. Tady tečou stovky mld a vy to chcete vybrat na daních, jak?
Celkem bych řekl, že kdyby to skončilo jen první jarní vlnou a dál se to už netáhlo tak by se pandemie tomu našemu "super mikro krizovému manažerovi z jiné doby" hodilo, protože by se do toho šikovně schoval rozpočtový průser. Takhle se to celé svede na covid-19.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Táta se sám registroval u obvoďáka. Mámě jsem řekl, ať se tam taky registruje. Mě ty centra přijdou jako taková fabrika, jak sám píšeš, a nerad bych aby si tam někdo z nich ještě na poslední chvíli covid-19 pořídil.Mart76 píše: ↑5. 3. 2021, 1:17 Měl jsem teď dilema, jak nechat naočkovat rodiče. Je v tom pěkný bordel.
varianta 1)
nahlásit je do očkovacího systému ministerstva zdravotnictví a pak čekat na povolání do očkovacího centra. Pak je tam dovést autem a nechat je čekat mezi x lidma čekajících na očkování a čekajících po očkování. A řešit vstupní pohovor před očkováním. Očkování s největší pravděpodobností Pfizerem.
varianta 2)
Nahlásit je přes praktika a očkování provést u něj. Praktik je zavede do systému a na základě nahlášených zájemnců dostane příděl vakcíny. Očkování pravděpodobně Astrou.
Nemám problém s výběrem vakcíny. Myslím, že Pfizer i Astra na tom budou podobně. Průšvih je v tom, že lze být registrován pouze jedním způsobem. A tak záleží na tom, jestli očkovací koordinátor uvolní vakcíny praktikům. Ono by se taky mohlo stát, že koordinátor bude vše přidělovat na očkovací centra, tak se lidi nahlášení k praktikům k očkování vůbec nedostanou, resp. pokud by byli nahlášeni na očkovací centrum, tak mohou být očkováni třeba o měsíc dříve.
Praktici teď obvolávají pacienty a shání jich co nejvíc, protože pokud nemají ty pacienty zavedené přes sebe do systému, tak jim koordinátor nic nepřidělí.
Já jsem nějak původně preferoval Pfizer, ale stejně jde o to, co to udělá dlouhodobě. Klidně se může stát, že nakonec třeba Pfizeru bude účinost rychle klesat a AZ bude držák, atd.
Věci kolem distribuce jsem popravdě neuvažoval. Nějak to bude a situace se stejně může 100x změnit, jak to tu chodí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Testy nejsou, testovaci mista zahlceny. Muzes mi pafiku prozradit co mam podle tebe nebo podobnych chytraku delat ted? Zaplatis jim osobne ty tve "velký pokuty"?
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/test ... ulu-145833
Ze je hodit shaneni testu na firmy blbost, muselo dojit kazdemu se zdravym rozumem (coz nasi vladu a koblihy bohuzel vylucuje)
No, Mara rekl - Andreji, musis to vcas prevekslovat na nekoho jineho ... kdyz uz jsi vcas neudelal spoustu veci ...
Spis by mne zajimalo - kdyz si vyberu nejakou bezpecnou/nezamorenou destinaci, kam se jeste da dostat, myslite, ze me tam Adrej odesle, kdyz mu reknu, ze mne neco ohrozuje a ze se tady necitim bezpecne.
Viz Monika a Dubai ... nemate nekdo cislo na Andreje?
BTW: To mi prislo stejne, jako kdyz vykradli Klausovy (rodinne sperky pry za nekolik milionu) a ta jeho Livie tady jecela, ze to je hrozny, ze v teto zemi se neda zit a ze se odstehuje ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
No jestli chceš dodržet zákon, tak se musíš obrátit na MZ nebo MV, že nemůžeš sehnat vakcíny a ať ti řeknou, kde je seženeš hned. Jinak že nemůžeš pustit lidi do práce a tím pádem nemůžeš vyrábět a tím pádem budeš požadovat po vládě náhradu škody.t256 píše: ↑5. 3. 2021, 4:40Testy nejsou, testovaci mista zahlceny. Muzes mi pafiku prozradit co mam podle tebe nebo podobnych chytraku delat ted? Zaplatis jim osobne ty tve "velký pokuty"?
Ze je hodit shaneni testu na firmy blbost, muselo dojit kazdemu se zdravym rozumem (coz nasi vladu a koblihy bohuzel vylucuje)
Nicméně jak jsem tě tak poznal, tak se na to vysereš, testovat nebudeš, a udělal bys to tak i v případě, kdyby ti zítra v 10:00 Blatný osobně dovezl bednu testů. Tak proč se mě ptáš na takový píčoviny?
Pro koblihy jsou to picoviny, je mi to jasne.
Zvanis nesmysly stejne jako ten tvuj babis.
Ale ja v tom bananistanu musim narozdil od tebe pracovat, nesmyslnymi narizenimi se ridit a ty pokuty platit.
Pisu tu uz konzistentne uz lonskeho od jara ze jsem vsemi deseti pro masivni testovani, tak neplacej hovadiny.
Jen agrofertu az po roce doslo ze se musi testovat, ale hodili svou zodpovednost na jine. Jak typicke.
Dotazy na ministerstva jsem posilal v jinych vecech, vzdy dorazila nicnerikajici odpoved plne obecnych frazi a jsem si 100%' jist ze i tentokrat by tomu nebylo jinak. Nebo si opravdu myslis ze mi babis ty testy skutecne priveze? Naivko.
Zvanis nesmysly stejne jako ten tvuj babis.
Ale ja v tom bananistanu musim narozdil od tebe pracovat, nesmyslnymi narizenimi se ridit a ty pokuty platit.
Pisu tu uz konzistentne uz lonskeho od jara ze jsem vsemi deseti pro masivni testovani, tak neplacej hovadiny.
Jen agrofertu az po roce doslo ze se musi testovat, ale hodili svou zodpovednost na jine. Jak typicke.
Dotazy na ministerstva jsem posilal v jinych vecech, vzdy dorazila nicnerikajici odpoved plne obecnych frazi a jsem si 100%' jist ze i tentokrat by tomu nebylo jinak. Nebo si opravdu myslis ze mi babis ty testy skutecne priveze? Naivko.
Já jsem se vybodnul na všechny ty vocasy nahoře a koupil si do firmy testy sám na internetu. Tam jsou překvapivě k sehnání. Stojí sice 140 kaček jeden, ale jsou. Kdybych jich potřeboval víc, tak se daj objednat z Taiwanu nebo z Číny vcelku bez problémů. Samozřejmě, pokud si chci nacházet problémy a překážky, určitě je najdu.
napr. jen tahle legrace nas v cr stoji 1500 testu a zablokovana laborator v NMnM, takze testu a kapacit je asi dost, tedu jak na cot256 píše: ↑5. 3. 2021, 4:40Testy nejsou, testovaci mista zahlceny. Muzes mi pafiku prozradit co mam podle tebe nebo podobnych chytraku delat ted? Zaplatis jim osobne ty tve "velký pokuty"?
https://biatlonmag.cz/svetovy-pohar-v-b ... 2020-2021/
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
O distribuci jsem začal uvažovat po tom, co jsem se dočetl, že v našem kraji dostali pár vakcín praktici kolem Šumperku a Jeseníku, ale kolem Prostějova a Olomouce zatím nic. Tak jsem si z toho odvodil, že by to mohlo být kvůli tomu, že v těch horských oblastech je horší mobilita pacientů a očkovací centra tam nemají takovou kapacitu a tak se tam budou více využívat praktici. A že kolem OL a PV se budou víc preferovat očkovací centra.aleshonsa píše: ↑5. 3. 2021, 3:20 Táta se sám registroval u obvoďáka. Mámě jsem řekl, ať se tam taky registruje. Mě ty centra přijdou jako taková fabrika, jak sám píšeš, a nerad bych aby si tam někdo z nich ještě na poslední chvíli covid-19 pořídil.
Já jsem nějak původně preferoval Pfizer, ale stejně jde o to, co to udělá dlouhodobě. Klidně se může stát, že nakonec třeba Pfizeru bude účinost rychle klesat a AZ bude držák, atd.
Věci kolem distribuce jsem popravdě neuvažoval. Nějak to bude a situace se stejně může 100x změnit, jak to tu chodí.
Nicméně oba rodiče už jsou nahlášení u naší obvodní, protože je obvolala sestra.
A dnes hlásili v rozhlase, že naše obvodní nebude celý příští týden ordinovat a její pacienti se mají hlásit k druhé doktorce (na středisku máme dvě doktorky). Takže buď naše doktorka dostane v pondělí vakcíny a bude celý týden jen očkovat nebo nastupuje jako výpomoc do nemocnice.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
To pos..li čučkaři u odposlechu ,když volal florista že ji dlouho neviděl a že jí večer natrhne ku..u, tak to vyhodnotili jako bezpečnostní problém a už jí Onďa cpal do letadla

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
V naší firmě to dopadlo tak, že se objednaly testy pro samotestování s tím, že každý dostane jednotlivý test. Bohužel se dodání zpozdí o 14 dní a tak se musely narychlo koupit jiné testy, které jsou po 12ti s jednou lahvičkou roztoku. Takže nová instrukce je taková, že se po příchodu do práce vytvoří dvanáctičlenné skupiny, otevře se test, synchronizovaně si dvanáctice strčí špejle do čumáčků a použije se jedna lahvička roztoku.
Tak jsem řekl, že na to kašlu a oznámil šéfovi, že budu mít plný home office a do práce dorazím až 22.3. Zvláště když tento týden byli další dva lidi pozitivní.
Tak jsem řekl, že na to kašlu a oznámil šéfovi, že budu mít plný home office a do práce dorazím až 22.3. Zvláště když tento týden byli další dva lidi pozitivní.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Tak teď už ne chemtrails, teď už se "práškuje" koronavirem.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek ... m-40353129
Já bych ještě dodal, že skutečným důvodem návratu do Lipska byl vzlet sovětských traktorů ze základny u Rusko-Čínské hranice, které se rychlostí mach 30 kvapem přibližovaly. Kapitán dostal oprávněný strach z výprasku.

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek ... m-40353129
Já bych ještě dodal, že skutečným důvodem návratu do Lipska byl vzlet sovětských traktorů ze základny u Rusko-Čínské hranice, které se rychlostí mach 30 kvapem přibližovaly. Kapitán dostal oprávněný strach z výprasku.

S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa