Prý přišel přípis že z důvodů možného vykoupení je jeho výdej omezen jen na nutné případy atd.filla píše: ↑6. 3. 2021, 12:48tak v trafice bo na benzince ho nekoupis, pac je na predpis, staci rict obvodakovi a napise ti hofmodel píše: ↑6. 3. 2021, 11:17 Běžně dostupné léky jako isoprinosineještě že mám nakoupeno
![]()
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/va ... u-40353139
corona virus - obecna diskuze
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Ve zdravotníctví nejde už dávno o uzdravení pacientů, ale jenom o jejích léčbu.
Vzpomente na postřehy z nekorektního blogu Petra Kubače...
zvlášť v této situaci by mělo být zásadní se do nějakého provinčního lazeretu vůbec nedostat, do FN Brno, nebo Motol v Praze bych se nebál, ale takové ty nemocnice v pohraničí, tam je to jasná konečná, pokud nastane těžký stav, ovšem jde to o jestli má pacient doma nějaké zázemí. Boužel za ty nalité miliardy do zdravotnictví jsme se dostali do tohoto stavu, je to podobné jako když se 30 let vybírala silniční daň a poplatky za dálnici a nakonec je z D1 tankodrom, kde skončíš ve škarpě.
toto bude asi cesta ven:
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3258 ... ovidu-rika
domácí péče a léčba protilátkovým koktejlem.
toto bude asi cesta ven:
https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3258 ... ovidu-rika
domácí péče a léčba protilátkovým koktejlem.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
zrovna ted nedavno jsem se pokousel vysvetlit nasi situaci jedne cizince
na otazku proc jsme nemeli na jare pruser jsem rekl ze se cesi vydesili a sami se zaridili i kdyz tu nebyl material. Nespolehli se na vladu, usili si rousky.
Na otazku proc jsme tam kde jsme, jsem odpovedel ze to byla pozdni reakce vlady a neduvera lidi ve vladu.
Ptala se me proc nam kolabuje zdravotnictvi, na to jsem odpovidal ze to neni tim ze je uplne slabe a neschopne ale proste je tolik pacientu a vse ma sve limity. V te italii to slo do podstatne horsi situace v jednotkach tydnu. My to saturovali za nekolik mesicu.
Jestlize nekdo ma pocit ze nemocnice nestihaji tak je to podle me chybny zaver. Jestlize Mas jipku o 6ti mistech na ktere za normalnich okolnosti lezi dva az tri lidi tak mas 100% rezervu a neni co resit. Na zaklade situace z poslednich desetileti nebyl duvod stavet jipky na pandemii. Naopak se zvedal vek umrti a zkracovala rekonvalescence, nove leky a pristroje... takze i ty luzka obecne byli potreba asi mene a mene.
To ze ted spitaly nestihaji je z duvodu jinych nez kapacitnich. Kdyz by jsme se promorili 100% v jednu chvili tak tu nikdy nebude dost mista pro par milionu lidi s tezkym prubehem.
na otazku proc jsme nemeli na jare pruser jsem rekl ze se cesi vydesili a sami se zaridili i kdyz tu nebyl material. Nespolehli se na vladu, usili si rousky.
Na otazku proc jsme tam kde jsme, jsem odpovedel ze to byla pozdni reakce vlady a neduvera lidi ve vladu.
Ptala se me proc nam kolabuje zdravotnictvi, na to jsem odpovidal ze to neni tim ze je uplne slabe a neschopne ale proste je tolik pacientu a vse ma sve limity. V te italii to slo do podstatne horsi situace v jednotkach tydnu. My to saturovali za nekolik mesicu.
Jestlize nekdo ma pocit ze nemocnice nestihaji tak je to podle me chybny zaver. Jestlize Mas jipku o 6ti mistech na ktere za normalnich okolnosti lezi dva az tri lidi tak mas 100% rezervu a neni co resit. Na zaklade situace z poslednich desetileti nebyl duvod stavet jipky na pandemii. Naopak se zvedal vek umrti a zkracovala rekonvalescence, nove leky a pristroje... takze i ty luzka obecne byli potreba asi mene a mene.
To ze ted spitaly nestihaji je z duvodu jinych nez kapacitnich. Kdyz by jsme se promorili 100% v jednu chvili tak tu nikdy nebude dost mista pro par milionu lidi s tezkym prubehem.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Jak popisoval prof. Válek v tom pořadu u Jílkové odklad péče kvůli Covidu.
"Mám pacienta s nádorem v ledvině, ale nemám anesteziologa (řeší covid) a nemám lůžko na JIP (jsou tam pacienti s Covidem). Kdybych je poslal domů, tak zemřou. Kdyby nebyla zahlcená nemocnice, tak nádor vypálíme. Nádor roste o 1 cm za rok. Tak pacientovi odložím operaci, protože ho tento nádor neohrožuje na životě. Operace se provede za rok tak, že se ledvina odstraní celá, protože nádor už je velký. I s jednou ledvinou se dá žít."
"Mám pacienta s nádorem v ledvině, ale nemám anesteziologa (řeší covid) a nemám lůžko na JIP (jsou tam pacienti s Covidem). Kdybych je poslal domů, tak zemřou. Kdyby nebyla zahlcená nemocnice, tak nádor vypálíme. Nádor roste o 1 cm za rok. Tak pacientovi odložím operaci, protože ho tento nádor neohrožuje na životě. Operace se provede za rok tak, že se ledvina odstraní celá, protože nádor už je velký. I s jednou ledvinou se dá žít."
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Co pořád všichni maj s tou "nedůvěrou vládě". Co jí lidi nevěřej? Že čínskej virus neexistuje? Že se na něj v nemocnicích neumírá? Že roušky jsou k ničemu?robokop píše: ↑7. 3. 2021, 8:05 zrovna ted nedavno jsem se pokousel vysvetlit nasi situaci jedne cizince
Na otazku proc jsme tam kde jsme, jsem odpovedel ze to byla pozdni reakce vlady a neduvera lidi ve vladu....
"Nedůvěra vládě" je mantra, kterou si vymyslela opozice, sama až doteď dělala všechno možný, aby tu "důvěru" podlamovala, a teď, když už jsme opravdu v prdeli, tak si uvědomila, že se s tím musí něco udělat, jinak by to taky mohlo padnout na ní. Ať už v nevyhraných volbách, nebo ve vyhraných, kdy se bude potýkat s těmi samými problémy a nová opozice jí bude házet klacky pod nohy tak, jako ona teď současné vládě.
"Nedůvěra vládě" je synonymum pro lidskou blbost.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
no je to mozna lidska blbost ale proste je az zarazejici kolik lidi se chova extremne rizikove a do morku kosti se budou rvat za to ze covid neni, ze to je 5g a ze rouska te zabije
jsou to jednotky mozna spis i nizsi desitky procent lidi
jsou to jednotky mozna spis i nizsi desitky procent lidi
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
kolik teda melo byt pred covidem onkologu a anesteziologu na jednoho pacienta aby ted pri covidu neschazeli?
Je to chyba nemocnic nebo chyba ze jsme si to tu nechali takhle propuknout, ze nase vlada dodrzuje strategii promorovani z jara od ktere se v rozumnych zemich uz opustilo?
Je to chyba nemocnic nebo chyba ze jsme si to tu nechali takhle propuknout, ze nase vlada dodrzuje strategii promorovani z jara od ktere se v rozumnych zemich uz opustilo?
Mart76 píše: ↑7. 3. 2021, 8:17 Jak popisoval prof. Válek v tom pořadu u Jílkové odklad péče kvůli Covidu.
Je to chyba, že jsme si to tu nechali propuknout. Anesteziologové i onkologové jsou v počtech pro standardní situaci. Máme stav pandemie, s tím, že nelze všechny zachránit se musí počítat.robokop píše: ↑7. 3. 2021, 8:23 kolik teda melo byt pred covidem onkologu a anesteziologu na jednoho pacienta aby ted pri covidu neschazeli?
Dal bych stejný díl viny vládě a stejný lidem.
Válkuv postoj chápu, je to prostě realita. On takhle popisoval situaci jednomu zabedněnci, co odmítá nosit roušky a nevěří, že nemocnice nestíhají. Pusť si tu Jílkovou. Na to, jak jsou její pořady stupidní, tak tento díl byl opravdu dobrý. https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... -jilkovou/
Doplň tam ještě opozici, latinské přísloví říká, že tři tvoří společnost

Tak už i Thomayerka zavedla kategorizaci lidí maj nárok - nemaj nárok.
Ty sis opravdu nevšiml, že od začátku druhé vlny opozice řve, že nařízení jsou nesrozumitelná, vládě občané nedůvěřují, nařízení jsou přehnaná, ba zbytečná .... V důsledku máš pravdu, že za to může Babiš. Kdyby nevládl, tak by opozice nadávala na kohokoliv jiného.
To je základní funkce opozice: mít na všechno opačný názor. Tak to funguje i v zahraničí, akorát tam je opozice o něco inteligentnější, takže si uvědomila včas, že když bude shazovat všechno protikovidový, co vláda dělá, tak půjde do prdele celej stát. Naše hloupá opozice si to uvědomila až v okamžiku, když už v tý prdeli jsme. Co mě ale překvapilo je, že první, kterej si to uvědomil, byl Bartoš.
taky bylo dobré, jak Netolický nedokázal vysvětlit svoje mediální vykřiky: " Lékaři dělají hrozná rozhodnutí", hejtman za ČSSD, který nechce být být v ČSSD, populisticky vykřikuje a pak se kroutí. Jílková ho dostala jak malého Jardu.Mart76 píše: ↑7. 3. 2021, 8:42Je to chyba, že jsme si to tu nechali propuknout. Anesteziologové i onkologové jsou v počtech pro standardní situaci. Máme stav pandemie, s tím, že nelze všechny zachránit se musí počítat.robokop píše: ↑7. 3. 2021, 8:23 kolik teda melo byt pred covidem onkologu a anesteziologu na jednoho pacienta aby ted pri covidu neschazeli?
Dal bych stejný díl viny vládě a stejný lidem.
Válkuv postoj chápu, je to prostě realita. On takhle popisoval situaci jednomu zabedněnci, co odmítá nosit roušky a nevěří, že nemocnice nestíhají. Pusť si tu Jílkovou. Na to, jak jsou její pořady stupidní, tak tento díl byl opravdu dobrý. https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... -jilkovou/
Nevšiml jsem si, že by opozice měla vládní odpovědnost.pafik píše: ↑7. 3. 2021, 9:13 Ty sis opravdu nevšiml, že od začátku druhé vlny opozice řve, že nařízení jsou nesrozumitelná, vládě občané nedůvěřují, nařízení jsou přehnaná, ba zbytečná .... V důsledku máš pravdu, že za to může Babiš. Kdyby nevládl, tak by opozice nadávala na kohokoliv jiného.
To je základní funkce opozice: mít na všechno opačný názor. Tak to funguje i v zahraničí, akorát tam je opozice o něco inteligentnější, takže si uvědomila včas, že když bude shazovat všechno protikovidový, co vláda dělá, tak půjde do prdele celej stát. Naše hloupá opozice si to uvědomila až v okamžiku, když už v tý prdeli jsme. Co mě ale překvapilo je, že první, kterej si to uvědomil, byl Bartoš.