kenybz píše:že z flexy ....a nepálí ti to trochu ten flexo kotouč?
pokud běžný "bílý kotouč rychle ubývá, tak bereš moc velkou špónu
já tam bílý nemám mám tam růžový viz. foto - to černisko není odemě je to z nějaké mašiny.
Jinak původní majitel tam taky měl flexový kotouč
Potřebuju právě vědět jestli je chyba ve mě jako uživatelovi nebo v kotouči.
zkoušel sem jak midi pidi šponku tak brutal šponu výsledek stejný, po orovnání na ostrý tvar vydržel tak 6 zubů a pak už byla hrana kulatá.
Sem dal brůsit pilku D80mm tl 1,6mm no a po třech kolech se mě zuby tak zakulatily, že nemohl jazýček řechtačky posunout kotouč a to sem dvakrát orovnával, nakonec sem nad to dal novou a kopíroval podle ní a výsledek se dostavil, že tam zuby sů, včera sem zkoušel na frézce řeže jako blbá, ale pořád bych čekal ten tvar zubu ostřejší a hlubší hlavně u čela.
tumlik píše:ovi-ivo píše:..................
Originál tam byl bílý korund 60L 9V, ale ten už podle mě neseženeš, tak jako spousty jiných "doporučených kotoučů", seženeš kotouč s větší zrnitostí kolem tvrdosti L, měkký kotouč brousí ale mizí a neudrží tvar té mezery, kotouč s větší zrnitostí nesnese větší třísku, on to ten koutouč musí jen lechtat a na několikrát objet, osobně bych to směnil za CBN kotouč 1V1 s co největší hrubostí nad 200
na SK kotouče zapomeň

áha takže mám tam zaprvé jemější kotouč, za druhé tvrdost "Js" takže dost měkká....
no a tloušťku kotouče máš jakou? mě se třeba zdá tl. 4mm dost málo na typ zubu A...
teď se dívám, že 60L 9V je dostupný ale v sile 8mm to by vadilo?....
no a ten diamantový kotouč (já vím blbá orázka)jaký tvar? Hodilo vy se nějaký číslo nebo příklad
edit:dá sehnat i tl.6mm, jo a ta poslední otázka byla fakt blbá...1v1 je ten tvar kotouče