frezka

Prestavba na cnc, provoz údržba opravy
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

9. 12. 2009, 11:07

No ono je taky patrné z těch obrázků která je asi více robusní a tuhá :D
Snad už bude brzo ATC

http://www.kovohejduk.websnadno.cz/
pazout
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2009, 8:25

Já BF 16ku mám, dostal jsem ji jako dárek k narozeninám a musím říci, že mojí prvotní radost dost brzo schladila skutečnost, že je to opravdu malá mašina. Taky jsem si na počátku říkal, že mě to na "hraní " stačí , občas potřebuji udělat nějaký štítek k mým elektro blastrům. Fakt je , ale že po absolutním předělání, a sice nejdříve digi odměřování no a pak samozdřejmě CNC(kuličky na všech osách), jsem s přesností a tuhostí frézky spokojen. "Naučil" jsem se obsluhovat MACH3 a je to prostě paráda. Teď ale pracuji na přestavbě (výměně) stolu na 480x220 a pak už to bude stroj!!, co to všechno stálo se raději ani neptejte. Co se týká MK2 či MK3, právě díky takovým obchodníkům jako Výrobní stroje, nebo pan Čejka se dnes v pohodě dá vše sehnat jak MK2 tak MK3, tuhost vřetena na BF16 bych řekl, že je dobrá. Z prodejny Výrobní stroje jsem si pořídil soustruh SD 250B za velice slušnou cenu, ale nečekejte nic jiného než že je to "čínan", nakonec když si prohlídnete obrázky od jednotlivých výrobců, tak nutně musite nabýt dojmu, že jde o stejný výrobek ale cena ta je sakra jiná! Optimum dělá stejný soustruh ovšem za 2.5x vyšší cenu. Rozhodně firmu výrobní stroje DOPORUČUJI ať už budete kupovat příslušenství nebo mašinu. Závěrem (sem se rozkecal) kdybych dnes kupoval frézku tak určitě BF20 Vario s velkým stolem.
Už nejsem totální začátečník CNC
Odpovědět

Zpět na „Frézky asijské produkce - Optimum, Bernado, Warco, Sieg, Proma, Optimum, a tak dále a tak dále“