Potřeboval bych vyrobit díly na 4 takové boxy.
Největší 3ks mají venkovní rozměr 990 x 125, výška 90mm, jeden je kratší 790mm.
Viděl bych to z překližky, odhaduji 6mm a ve spojích zámkování.
Podklady dxf pro frézování nakreslím, jen nejdřív se chci zeptat zda bude 6mm dostatečné na krabičku, případně jestli někdo dělá s jinou tlošťkou můžu změnit. Také nevím jak moc nahusto dělat ty zámky pro sestavení a záleží jakou frézou se to bude brát (rádius v zámku nesmí být moc veliký). Jaké vůle v zámcích pro složení.
No a pak cena ať je jasno hned na začátku
.
Box z překližky - frézování
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Jednou jsem si nechal u kámoše vypálit překližku 3 mm se zámky na laseru, pak lepil a lakoval. Slepá cesta.
Podruhé překližka 5 mm nařezaná v Hornbachu a sešroubovaná vruty 2,5 mm. Lepší, ale na šroubování je to tenké.
Potřetí překližka 8 mm nařezaná v Hornbachu a sešroubovaná vruty 2,5 mm. Spokojenost.
Na těžší věci jsem použil dřevotřísku 12 mm.
Podruhé překližka 5 mm nařezaná v Hornbachu a sešroubovaná vruty 2,5 mm. Lepší, ale na šroubování je to tenké.
Potřetí překližka 8 mm nařezaná v Hornbachu a sešroubovaná vruty 2,5 mm. Spokojenost.
Na těžší věci jsem použil dřevotřísku 12 mm.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Takovýhle krabky sekám furt... Mám v softu model, kde jen změním tloušťku a velikost a posunou se hned všechny zámky a líce, to bys mi nemusel ani posílat model 
6mm bukovka je už docela pevná, ale záleží co do toho chceš dávat. Jestli to naplníš šroubama, tak se ti samozřejmě stěny mírně vyhnou. Jestli to má být jen ochranná bednička na transport, stačí 4mm březovka. Pokud to bude ve vlhku - březová překližka.
Vůle ideálně tak abys to musel lehce stlouct. Stejně to při lepení budeš muset fixovat, pač se ty proužky překližky po vyřezání prohnou.
Růžky v zámcích jsou "zakousnutý" tečnou kružnicí, takže růžky neřeším. Tohle bych ti řezal 3mm frézou, takže zákusy ve výsledku skoro nejsou.
Pouhé nařezání (nikoli sestavení) i s materiálem (6mm buková překližka) za 4 boxy cca 1300,-
A klidně mě zmlaťte že podsekávám cenu, nicméně tohle je cena jen pro tohle fórum, který mi pomohlo postavit mašinu která by to řezala. Normálně bych chtěl ne méně jak 2000,-
Ale podotýkám, že laser by to zvládl o dost lépe než to frézovat...
ps.: Tohle se musí přirozeně lepit, ne šroubovat. Škoda že to na základkách v dílnách už neučí, každej kluk si tam ve svých 13ti letech postavil takovou krabku...

6mm bukovka je už docela pevná, ale záleží co do toho chceš dávat. Jestli to naplníš šroubama, tak se ti samozřejmě stěny mírně vyhnou. Jestli to má být jen ochranná bednička na transport, stačí 4mm březovka. Pokud to bude ve vlhku - březová překližka.
Vůle ideálně tak abys to musel lehce stlouct. Stejně to při lepení budeš muset fixovat, pač se ty proužky překližky po vyřezání prohnou.
Růžky v zámcích jsou "zakousnutý" tečnou kružnicí, takže růžky neřeším. Tohle bych ti řezal 3mm frézou, takže zákusy ve výsledku skoro nejsou.
Pouhé nařezání (nikoli sestavení) i s materiálem (6mm buková překližka) za 4 boxy cca 1300,-
A klidně mě zmlaťte že podsekávám cenu, nicméně tohle je cena jen pro tohle fórum, který mi pomohlo postavit mašinu která by to řezala. Normálně bych chtěl ne méně jak 2000,-
Ale podotýkám, že laser by to zvládl o dost lépe než to frézovat...
ps.: Tohle se musí přirozeně lepit, ne šroubovat. Škoda že to na základkách v dílnách už neučí, každej kluk si tam ve svých 13ti letech postavil takovou krabku...
Ten blbec, kterej to vyrobil, pač mu zapoměli říct že to nejde vyrobit 

Lepení byla drbačka. Nanést lepidlo, fixovat, čekat za zatuhnutí, někde to vyteče, pak to čistit.
Při šroubování to fixnu úhlovou svěrkou, akučkou předvrtám, zahloubím pro hlavičku, zašroubuju a je to.
Beru od Pipika
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
He, zajímavý. Mě by zase přišlo komplikovaný to předvrtávat, zahlubovat, šroubovat. A to jsem ještě defacto omezený šířkou materiálu. Já takhle klidně nařežu ze 4mm prekližky, štětcem napatlám lepidlo, sesadím dohromady a jen otřu houbičkou co vyteče. Schne to 20minut a po dvou hodinách už to nikdy nikdo nerozebere.
Je zajímavý že jsme každej našli zcela protichůdný systémy a oběma se osvědčil z těch dvou spíš ten jeho.

... i když, já osobně, pokud je deska aspoň 10mm, to šroubuju i lepim zároveň

Já tehdy lepil krabičku vypálenou laserem z 3 mm překližky a nejvíc mě vytáčelo to sesazování. Udělal jsem na zámcích trochu vůle. Pořád se mi to "rozpadávalo", něco bylo trochu prohnuté a tak jsem to musel stahovat. Ty to děláš ze silnějšího materiálu a máš ty zámky asi víc sladěné a tak ti to po zacvaknutí pevně sedí.Pipik píše: ↑13. 3. 2021, 2:42 He, zajímavý. Mě by zase přišlo komplikovaný to předvrtávat, zahlubovat, šroubovat. A to jsem ještě defacto omezený šířkou materiálu. Já takhle klidně nařežu ze 4mm prekližky, štětcem napatlám lepidlo, sesadím dohromady a jen otřu houbičkou co vyteče. Schne to 20minut a po dvou hodinách už to nikdy nikdo nerozebere.
Je zajímavý že jsme každej našli zcela protichůdný systémy a oběma se osvědčil z těch dvou spíš ten jeho.![]()
... i když, já osobně, pokud je deska aspoň 10mm, to šroubuju i lepim zároveň![]()
Já s tím lepením udělal špatnou zkušenost a tak jsem šel u dalších krabiček na to šroubování.
Dělal jsem si krabičky na hloubku šuplíků, když pak něco potřebuju, tak vytáhnu ze šuplíku celou krabičku. Ještě tam mám výřezy na bocích a dírky ve dně pro nastavitelné přepážky.
Adaptivní modelování v Inventoru/Fusionu360