corona virus - obecna diskuze
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ted jsem to psal
kdyz jsi doktor lecis druheho mas nadhled a mas sanci racionalne rozhodnout \kdyz ti je blbe a nejsi odbornik nemas sanci rozhodovat zcela racionalne
co na tom nemuzes pochopit?
nebo spis nechces pripustit skrz emoce a zaslepenost
zkus si fakt projit ten obrazek
pak si to promysli i z druhe strany
a posud kde je pravda
znam lidi kteri maji problem udrzet davkovani predepsanych leku
napriklad vysnupe sprej na astma za den az tri pritom to ma na mesic
zpusobi si tim extremni reakci s jinym lekem a pak uz jen rychla a spital\a udela to klidne i potreti
co myslis ze se stane kdyz ten lek bude volne na pulte?
tvoje logika by tyhle lidi normalne zabila
je normalni takhle premyslet?
jsi rozumnej a hodne inteligentni ale uznej ze z tohodle pohledu jsi vymyslel uplnou kravinu
kdyz jsi doktor lecis druheho mas nadhled a mas sanci racionalne rozhodnout \kdyz ti je blbe a nejsi odbornik nemas sanci rozhodovat zcela racionalne
co na tom nemuzes pochopit?
nebo spis nechces pripustit skrz emoce a zaslepenost
zkus si fakt projit ten obrazek
pak si to promysli i z druhe strany
a posud kde je pravda
znam lidi kteri maji problem udrzet davkovani predepsanych leku
napriklad vysnupe sprej na astma za den az tri pritom to ma na mesic
zpusobi si tim extremni reakci s jinym lekem a pak uz jen rychla a spital\a udela to klidne i potreti
co myslis ze se stane kdyz ten lek bude volne na pulte?
tvoje logika by tyhle lidi normalne zabila
je normalni takhle premyslet?
jsi rozumnej a hodne inteligentni ale uznej ze z tohodle pohledu jsi vymyslel uplnou kravinu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Aby nebylo moc otázek najednou, tak jenom jednu, jedinou.
Prosím napiš: myslíš si, že je průměrný Čech nějak výrazně blbější než průměrný Polák?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja si nic takoveho nemyslim a ty delas tyhle zavery z toho ze maji jinde jinaci legislativu
to je jako s marihuanou jsou zeme kde je zcela legalni a jsou zeme kde je to na tezkej zalar
a neda se tvrdit ze tam jsou lepsi nebo horsi chtrejsi ci hloupejsi, to je politicka otazka
ja jen rikam ze je na to i opacny pohled a jsou pro nej i rozumne duvody
vem si ze tu padlo mnohokrat ze ivermectin je bez rizika
tak si precti alespon to na wiki
nesmi se podavat tehotnym, hrozi vazne riziko poskozeni plodu
ted si vem kolik z tech ctenaru aeronetu by to ordinovalo svym tehotnym manzelkam preventivne
kolik z nic to precte az do konce
kolik z nich ma soudnost
to je jako s marihuanou jsou zeme kde je zcela legalni a jsou zeme kde je to na tezkej zalar
a neda se tvrdit ze tam jsou lepsi nebo horsi chtrejsi ci hloupejsi, to je politicka otazka
ja jen rikam ze je na to i opacny pohled a jsou pro nej i rozumne duvody
vem si ze tu padlo mnohokrat ze ivermectin je bez rizika
tak si precti alespon to na wiki
nesmi se podavat tehotnym, hrozi vazne riziko poskozeni plodu
ted si vem kolik z tech ctenaru aeronetu by to ordinovalo svym tehotnym manzelkam preventivne
kolik z nic to precte az do konce
kolik z nich ma soudnost
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
dokazes si predstavit ze my tu v te debate klouzem po povrchu toho co za problemy to muze mit
a vidime tak procento dve z toho, ze existuji lidi s lekarskym vzdelanim, vedci s mnohem hlubsimi znalostmi kteri znaji tech zbylych 98 procent?
a vidime tak procento dve z toho, ze existuji lidi s lekarskym vzdelanim, vedci s mnohem hlubsimi znalostmi kteri znaji tech zbylych 98 procent?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
hledas nejake konspirace kde zadne nejsou
hlavne u leku u ktereho jeste nikdo neprokazal ze funguje
to je jako kdybych ti rikal ze mas do kazdeho tistaku do leveho horniho rohu mas dat mikrospinac ktery vsema ctyrma nohama das na gnd
a to jen z toho duvodu ze se neprokazalo ze by to zapojeni znefunkcnilo
ale je jasne ze tam je zcela k nicemu
a argumentem je ze v polsku taky prodavaj mikrospinace
to je jako kdybych ti rikal ze mas do kazdeho tistaku do leveho horniho rohu mas dat mikrospinac ktery vsema ctyrma nohama das na gnd
problém bude spíš v tom že u nás drží distribuci farmatik pevně v rukou lobby (PENTA + jiná parta = kartel) pro kterou toto není ekonomicky zajímavé, nejde o nějaké vědecké poznatky, nebo o to aby si uživatel neublížil, tomu už snad nikdo nevěří 

Už jsem nechtěl reagovat. Ale když jsi doplnil tu část s tišťákem, tak musím.robokop píše: ↑20. 3. 2021, 8:18 hledas nejake konspirace kde zadne nejsou
To je právě ten levičácký přístup: někam něco musíš dát.
Levičáci znají jenom "musíš" nebo "nesmíš".
Ale já prostě chci "můžeš".
Podle mě je správné pojetí: pokud chceš do rohu dát mikrospínač, tak si ho tam klidně dej. Je to tvá deska a tvůj mikrospínač.
Pokud tím neohrožuješ někoho jiného, tak si dělej co chceš.
Já za tím nehledám spiknutí. Jen mi vadí ten levičácký přístup, že někdo jiný ví nejlíp, co je zrovna pro mě dobré. Komunisti to taky vždy věděli nejlíp.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to neni levicacky pristup a dukazy jsem ti snad dodal
ze existuji i dobre duvody
treba kdyz tam das zbytecne soucastky bez funkce tak se ti to prodrazi nevejdou se ti tam dyulezite soucastky ktere zvysi hodnotu produktu budes musez zmenit design a zaneses tam nejakou nespolehlivost
dokud jde o blby mikrospinac jde o prd
ale tady jde o lidske zivoty a o mozne zneuziti
ty mas vsugerovane ze to neskodi ale pokud vim uz se s tim ivermectinem nekdo i predavkoval
holt kun a clovek maji nynou hmotnost ale i jiny metabolismus
to neni sranda aby to nekdo jen tak zobal bez hlubsich vedomosti
muzes namitat ze polaci ho maji volne ale to my tady paracetamol taky
proste to nejak propadlo sitem protoze tehda nebyl covid a nebylo zive duse ktera by mela pocit ze potrebuje bastit konske davky
dnes je tu covid a nekteri slabomyslni pijou savo nebo moc jako prevenci a byt tu ivermectin volne tah ho nezrizene zacnou bastit
ze existuji i dobre duvody
treba kdyz tam das zbytecne soucastky bez funkce tak se ti to prodrazi nevejdou se ti tam dyulezite soucastky ktere zvysi hodnotu produktu budes musez zmenit design a zaneses tam nejakou nespolehlivost
dokud jde o blby mikrospinac jde o prd
ale tady jde o lidske zivoty a o mozne zneuziti
ty mas vsugerovane ze to neskodi ale pokud vim uz se s tim ivermectinem nekdo i predavkoval
holt kun a clovek maji nynou hmotnost ale i jiny metabolismus
to neni sranda aby to nekdo jen tak zobal bez hlubsich vedomosti
muzes namitat ze polaci ho maji volne ale to my tady paracetamol taky
proste to nejak propadlo sitem protoze tehda nebyl covid a nebylo zive duse ktera by mela pocit ze potrebuje bastit konske davky
dnes je tu covid a nekteri slabomyslni pijou savo nebo moc jako prevenci a byt tu ivermectin volne tah ho nezrizene zacnou bastit
Jen pro pořádek. Tebou citovaný text jsem nepsal já (Mart76), ale Mart_68.fmodel píše: ↑20. 3. 2021, 6:17Když ti řekne berte acylpirin tak mu můžeš opravdu poděkovat protože acylpirin ředí krev a působí proti trombozám který mají na svědomí dost průserů a mrtvejch, ale když ti řekne vemte si paralen nebo ibuprofen tak ti vlastně řekl vyhul si a zavolej když budeš chcípat.
Mart_68 citoval můj příspěvek a umazal tam můj konec a tak to vypadá, že jsem to psal já.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
jj, nějak jsem to pototo nechtě.Mart76 píše: ↑20. 3. 2021, 9:38Jen pro pořádek. Tebou citovaný text jsem nepsal já (Mart76), ale Mart_68.fmodel píše: ↑20. 3. 2021, 6:17Když ti řekne berte acylpirin tak mu můžeš opravdu poděkovat protože acylpirin ředí krev a působí proti trombozám který mají na svědomí dost průserů a mrtvejch, ale když ti řekne vemte si paralen nebo ibuprofen tak ti vlastně řekl vyhul si a zavolej když budeš chcípat.
Mart_68 citoval můj příspěvek a umazal tam můj konec a tak to vypadá, že jsem to psal já.
Já nechápu proč se hádáte o dostupnosti Ivermectinu.
Ivermectin si v lékárně nekoupíte, protože není u nás registrovaný.
Není registrovaný, protože se nepředpokládá, že by si Češi museli léčit tzv. říční slepotu, což je onemocnění vyskytující se v subsaharské Africe.
U nás je registrovaná pouze mast Soolantra, která se používá při svrabu.
A co se týká případného předávkování léky, tak je u nás celkem dost případů předávkování paracetamolem, kdy některé případy skončily i transplantací jater.
Co se týká kupování léků u Poláků, tak nevím, jak tam funguje polská obdoba SUKLu, ale vím, že vařiči perníku jezdí nakupovat pseudoefedrin do Polska. U nás je při nákupu pseudoefedrinu nutná občanka, ale u Poláků je na prvním místě kšeft.
Isoprinosine je u nás registrovaný, ale s dostupnost bude teď asi horší.
Ivermectin si v lékárně nekoupíte, protože není u nás registrovaný.
Není registrovaný, protože se nepředpokládá, že by si Češi museli léčit tzv. říční slepotu, což je onemocnění vyskytující se v subsaharské Africe.
U nás je registrovaná pouze mast Soolantra, která se používá při svrabu.
A co se týká případného předávkování léky, tak je u nás celkem dost případů předávkování paracetamolem, kdy některé případy skončily i transplantací jater.
Co se týká kupování léků u Poláků, tak nevím, jak tam funguje polská obdoba SUKLu, ale vím, že vařiči perníku jezdí nakupovat pseudoefedrin do Polska. U nás je při nákupu pseudoefedrinu nutná občanka, ale u Poláků je na prvním místě kšeft.
Isoprinosine je u nás registrovaný, ale s dostupnost bude teď asi horší.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mex má pravdu v tom, že čím levější vláda, tím víc zákazů a příkazů. Nesmíš tohle, musíš tamto. My víme nejlíp, co je pro tebe dobré. Vždyť my chceme jenom tvoje dobro.
Jo, ale je to moje dobro, a já si ho nechci nechat vzít.
Příklady jsou vidět dávno před koronou. Namátkově: Každej motocyklista musí mít helmu. Nezpochybňuju,. že je to pro motocyklistu bezpečnější, než jet bez ní. Ale proč mu jí nutit? Stačí uzákonit, že léčbu úrazů, utrpěných bez helmy, si hradí dotyčný sám. Ať se každý postará. Totéž u cyklistů. Ještě tak u dětí bych to byl ochoten akceptovat, když maj blbý rodiče. Na druhou stranu, když se rodiče nedokáží postarat o svoje děti, nebo nechtějí, co z nich vychovaj? Neříkám, že takový děti nemaj nárok žít, ale myslím si, že by to byla lepší cesta, než jen zakazovat a přikazovat. Vždycky se časem stav ustálí, pár lidí bez helem umře, ostatním to dojde. Některým ne a ti budou udržovat povědomí těm ostatním.
A tak je to se vším, i s těma lékama.
Mimochodem, Mart76; Myslíš, že tu říční slepotu maj v Rakousku a v Polsku?
Jo, ale je to moje dobro, a já si ho nechci nechat vzít.
Příklady jsou vidět dávno před koronou. Namátkově: Každej motocyklista musí mít helmu. Nezpochybňuju,. že je to pro motocyklistu bezpečnější, než jet bez ní. Ale proč mu jí nutit? Stačí uzákonit, že léčbu úrazů, utrpěných bez helmy, si hradí dotyčný sám. Ať se každý postará. Totéž u cyklistů. Ještě tak u dětí bych to byl ochoten akceptovat, když maj blbý rodiče. Na druhou stranu, když se rodiče nedokáží postarat o svoje děti, nebo nechtějí, co z nich vychovaj? Neříkám, že takový děti nemaj nárok žít, ale myslím si, že by to byla lepší cesta, než jen zakazovat a přikazovat. Vždycky se časem stav ustálí, pár lidí bez helem umře, ostatním to dojde. Některým ne a ti budou udržovat povědomí těm ostatním.
A tak je to se vším, i s těma lékama.
Mimochodem, Mart76; Myslíš, že tu říční slepotu maj v Rakousku a v Polsku?