corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2021, 10:21

Jenze to je teorie
Nakonec to stejne zaplati stat. Nebo se to bude soudne dokazovat. Je jednodussi to zakazat. Zkus si to predstavit z druhe strany. Ale samozrejme nemelo by to byt na urovni picovin. Jsou treba zeme kde temer neexistuje regulace beznych strelnych zbrani. Naproti nim mi patrime mezi spicku nejbezpecnejsich zemi. Proste treba proto ze je tu nejaka regulace ktera omezuje aby se to nedostalo do ruky kdejakemu magorovi. Samozrejme ne dokonale. Ale rozhodne to efektivne snizuje mnozstvi zbytecnych mordu. A ja jsem docela rad ze se nemusim bat ze dostanu kulku kdyz vytahnu paty z baraku. Jako v nekterych mistech na svete. kde te pak ani neuklidej a hnijes tam tri dny na ulici. Ale ano muzeme tvrdit ze tam maji naprostou svobodu. Nebo ne?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
testone
Sponzor fora

21. 3. 2021, 10:28

zajímavý je, že někteří pisatelé co volají po svobodě a osobní odpovědnosti tak strašně nenávidí USA, kde ta svoboda a osobní odpovědnost za svůj život je pořád ještě podstatně větší než u nás (alespoň v některých státech)
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
filla
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2021, 10:29

robokop píše: 21. 3. 2021, 10:21 Jenze to je teorie
Nakonec to stejne zaplati stat. Nebo se to bude soudne dokazovat. Je jednodussi to zakazat. Zkus si to predstavit z druhe strany. Ale samozrejme nemelo by to byt na urovni picovin. Jsou treba zeme kde temer neexistuje regulace beznych strelnych zbrani. Naproti nim mi patrime mezi spicku nejbezpecnejsich zemi. Proste treba proto ze je tu nejaka regulace ktera omezuje aby se to nedostalo do ruky kdejakemu magorovi. Samozrejme ne dokonale. Ale rozhodne to efektivne snizuje mnozstvi zbytecnych mordu. A ja jsem docela rad ze se nemusim bat ze dostanu kulku kdyz vytahnu paty z baraku. Jako v nekterych mistech na svete. kde te pak ani neuklidej a hnijes tam tri dny na ulici. Ale ano muzeme tvrdit ze tam maji naprostou svobodu. Nebo ne?
opravdu jsi presvedcen o tom, ze kdyz se zakaze prodej zbrani magorovi, tak magor zbran neziska?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
pafik

21. 3. 2021, 10:30

robokop píše: 21. 3. 2021, 10:21 Jenze to je teorie
A myslíš, že USA je nebezpečnější než ČR proto, že tam může vlastnit zbraň skoro každej, nebo proto, co si tam natahali (nechali nalézt) za lidi? Já myslím, že je to tím druhým.
Proč by to měl platit stát? Vždyť už to v některých věcech funguje, adobře. Máš pojištěný auto, boural jsi.
a) nepil jsi, pojišťovna ti škodu zaplatí
b) máš upito, nic nedostaneš
Kdyby udělali i tohle se zdravotním pojištěním (ne že by ústava nehovořila jinak), tak by pravděpodobně ubylo opilejch za volantem. A bylo by míň feťáků. Ne že by neřídili, ale víc by umírali na silnicích. Je to přesně opačná cesta, než jde teď USA. Tam to takhle bylo; nemáš pojištění, nemáš nárok na zdravotní péči. Obama to začal tlačit směrem k nám. Sice to zdůvodňoval lidma, ale zase za tím jsou jako obvykle peníze (víc péče, víc léků, víc přístrojů v nemocnicích, ....) A zaplatí to samozřejmě stát.
pafik

21. 3. 2021, 10:34

testone píše: 21. 3. 2021, 10:28 zajímavý je, že někteří pisatelé co volají po svobodě a osobní odpovědnosti tak strašně nenávidí USA, kde ta svoboda a osobní odpovědnost za svůj život je pořád ještě podstatně větší než u nás (alespoň v některých státech)
Nějak jsem si nevšiml, že by tu někdo vyloženě brojil proti USA. Dej příklad.
U nás to probíhá jinak; u nás podnikatelé pláčou, že je stát otravuje a pořád po nich něco chce a odírá je a když je pak zle, tak natáhnou ruku a ječej, že jim stát, proti kterýmu předtím pořád bojovali, nic nedal.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2021, 10:40

testone píše: 21. 3. 2021, 10:28 zajímavý je, že někteří pisatelé co volají po svobodě a osobní odpovědnosti tak strašně nenávidí USA, kde ta svoboda a osobní odpovědnost za svůj život je pořád ještě podstatně větší než u nás (alespoň v některých státech)
Opravdu je ta svoboda v USA tak růžová ? nevím asi bych tam chtěl být afroamerická polo lesba střihnutá 54pohlavím s jihoamerickými předky a samozřejmě v minulosti hrající v nějakým štěku ve filmu nebo na divadle, rozhodně bych nechtěl bejt bílej pracující heterosexuál .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
testone
Sponzor fora

21. 3. 2021, 10:50

V Kalifornii je teď asi lepší být ta lesba, v Texasu pořád ještě heterosexuál
však taky spousta těch hetero z Kalifornie zdrhá
USA zdaleka nejsou monolit
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

21. 3. 2021, 11:01

fmodel píše: 21. 3. 2021, 10:40
Opravdu je ta svoboda v USA tak růžová ? nevím asi bych tam chtěl být afroamerická polo lesba střihnutá 54pohlavím s jihoamerickými předky a samozřejmě v minulosti hrající v nějakým štěku ve filmu nebo na divadle, rozhodně bych nechtěl bejt bílej pracující heterosexuál .
Ale to už není svoboda. Svoboda by byla, kdybych řekl, já jsem lesba. Ale ne, když řeknu, já jsem lesba a vy všichni na mě musíte brát ohledy, být ke mně dvakrát tak ohleduplní, než k hetero a když ne, tak šup s vámi k soudu. Nebo my lesby vytáhneme do ulic a rozbijeme všechno, co uvidíme.
filla
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2021, 11:15

"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
pafik

21. 3. 2021, 12:29

fmodel píše: 21. 3. 2021, 10:40 ....
Mimochodem, nemusíme až do USA. Ve Švýcarsku maj všichni, kteří sloužili v armádě, právo si ponechat svoji zbraň. (Asi ne kanon, ale ruční určitě). A že by se tam střílelo jak o pouti, o tom teda nevím. Vždycky je to o lidech. Taky tam byly vloni snahy o to jim je sebrat; levičíci si jako obvykle mysleli, že vědí líp než obyčejní lidi, co je pro jejich dobro. Naštěstí to v referendu neprošlo.
Milan199

21. 3. 2021, 12:37

pafik píše: 21. 3. 2021, 12:29
fmodel píše: 21. 3. 2021, 10:40 ....
Mimochodem, nemusíme až do USA. Ve Švýcarsku maj všichni, kteří sloužili v armádě, právo si ponechat svoji zbraň. (Asi ne kanon, ale ruční určitě). A že by se tam střílelo jak o pouti, o tom teda nevím. Vždycky je to o lidech. Taky tam byly vloni snahy o to jim je sebrat; levičíci si jako obvykle mysleli, že vědí líp než obyčejní lidi, co je pro jejich dobro. Naštěstí to v referendu neprošlo.
K tomu kanonu. Byl jsem ve Švýcarsku pracovně asi měsíc // v 2011 // kousek od ženevského jezera. Záložáci v té vesnici měli kanón. Byl rozebraný a uložený u více lidí. Včetně munice. Občas mají cvičení a smontují ho. Mají určená místa kde by zablokovali ty jejich serpentiny.

Jinak zbraně doma měl, ale víc o tom nevím - jenom mne požádal abych ke skříni //polotrezor// nechodil.
pafik

21. 3. 2021, 12:51

Mám známého, kterej má zbroják na kanón .
Je v nějakým klubu, maj řopík a kdysi jim přivezli snad zrovna za švajcu originál kanon. Tak si na něj musel udělat zbroják :D
Charon
Sponzor fora

21. 3. 2021, 12:56

No ale my si demokracii představujeme jako anarchii... Ve švajcu mám kamarádku co se tam přivdala, trvalo asi deset let, než ji jako náplavu začali trochu brát. Malé městečko, cca jesenice u prahy, policejní stát nejhoršího kalibru, udá tě soused pro cokoli od vyhozeného ohryzku po zastavení u krajnice pět minut po konci parkovacího okna. Turistům se zdá, že jsou milí, laskaví, vstřícní, ale jen když ví, že za 10 dní potáhneš dom a jim necháš svoje prašule. O kvérech je to pravda, nejen svoji z prezenčky, ale tátovu, dědovu, pradědkovu, na vše nepotřebuje papír.
Žít bych tam natrvalo nechtěl, my jako národ se takhle nikdy nebudeme chovat, jen nevím jestli je to v globálu dobře nebo špatně.... :mrgreen:
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
pafik

21. 3. 2021, 12:56

tak z5 ke koroně....
00082.jpg
Mart76

21. 3. 2021, 1:47

Charon píše: 21. 3. 2021, 12:56 No ale my si demokracii představujeme jako anarchii... Ve švajcu mám kamarádku co se tam přivdala, trvalo asi deset let, než ji jako náplavu začali trochu brát. Malé městečko, cca jesenice u prahy, policejní stát nejhoršího kalibru, udá tě soused pro cokoli od vyhozeného ohryzku po zastavení u krajnice pět minut po konci parkovacího okna. Turistům se zdá, že jsou milí, laskaví, vstřícní, ale jen když ví, že za 10 dní potáhneš dom a jim necháš svoje prašule. O kvérech je to pravda, nejen svoji z prezenčky, ale tátovu, dědovu, pradědkovu, na vše nepotřebuje papír.
Žít bych tam natrvalo nechtěl, my jako národ se takhle nikdy nebudeme chovat, jen nevím jestli je to v globálu dobře nebo špatně.... :mrgreen:
Kámoš tam dělal tři roky. Říkal to samé co ty. Natrvalo žít by tam nechtěl.
Když se nastěhoval se ženou a dítětem do bytu, který mu sehnala firma (sám nebyl schopný sehnat pronájem), tak druhý den dorazili místní policajti, že dostali hlášku, že se tam přistěhoval nějaký cizinec. A že si ho teda jsou prověřit.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“