21. 3. 2021, 3:14
Já myslím, že srovnávání chování lidí tady, ve Švýcarsku a třeba USA nemá smysl. USA a Švýcarskou jsou státy, které nepamatují nějakou diktaturu podobně jako tady u nás. Tady bohužel plno lidí na přelomu let 89/90 si to vyložilo tak, že svoboda = dělat si co se mi zlíbí a nebrat na nikoho ohled. Naopak brát ohledy a obecně se chovat slušně je pro plno těchto rádobydravců známka hlouposti, neschopnosti a slabošství. Další věc je čecháčkovství, které bylo utvářeno totalitními zákony a absurditami. Plno lidí je vycvičeno, že je potřeba vše ojebávat jak jen to jde a pokračují v tom úspěšně dál a naučili to i své děti. V neposlední řadě křupanství - např. když je někde něco zadarmo tak je potřeba tam poslat celou rodinu aby se toho nahromadilo co nejvíce a ideálně kdyby každý šel víckrát.
Například k té myšlence, že by nebyla povinná helma na motorce za podmínky, že si dotyčný bude pak sám platit náklady na léčení. Dovedu si představit, že plno vyčůránků tu helmu bude vozit s sebou a pak bude tvrdit, že se jim při nehodě nějak strhla, spadla, atd. Což se samozřejmě stát může a pak by to byla věc komplikovaného dokazování, jestli to tak skutečně bylo nebo ne.
Viz třeba, co jsem tu kdysi psal ohledně povinných hasičáků v nově kolaudovaném domě. Plno frajírků už mělo plán, jak to ojebe že si hasičák na kolaudaci půjčí od kamaráda, atd.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa