rád bych poprosil, jestli by mi někdo mohl vysvětlit nastavení proudu driveru. Jak googlim různé informace, tak jsem z toho spíš víc zmatený, než aby mi v tom bylo jasno

Mám motor TAMAGAWA TS3214N13 – unipolární 12V s proudem 190mA. Vinutí měřím cca 64 ohmů. To odpovídá podle ohmova zákona. Mám ho zapojený jako bipolární s napájecím napětím 24V, takže proud zůstává těch stejných 190mA. Driver jsem použil BIGTREETECH TMC2130 V3.0 SPI, ale nakonfigurovaný na STEP/DIR ovládání. Snímací rezistor má 0.11 ohm. Na nastavení proudu mi není jasné několik věcí:
1. Proud udávaný výrobcem, v tomto případě 190mA je proud RMS ?
2. Proč je vůbec nutné nastavovat omezení proudu, když by tam při daném napájecím napětí neměl větší proud vůbec téct?
3. Proč se někde kalkuluje s proudem RMS a někde s proudem MAX ?
U tohoto TMC2130 driveru jsem nenašel konkrétní výpočet Vref, ale u podobného TMC2100 byl vzoreček
Vref = (RMS proud * 2.5) / 1.77
Tedy pokud je těch 190mA proud RMS, tak by Vref mělo být (0.19 * 2.5) / 1.77 = cca 0.27 V ??
Pokud by ten výpočet byl správně, záleží na nastavení krokování? Bude výpočet stejný např. pro full step a stejný pro microstep 16 se Stealthchop?
Díky moc