Co jste dneska bastlili?
Nedávno jsem si vyrobil univerzální ohýbačku, a aktuálně potřebuju naohýbat nějaké trubky 28mm, takže potřebuju i nějaké rolny do té ohýbačky. Napadlo mne si ubastlit přípravek na soustruh pro vnitřní rádiusy
Pěkných 15cm oceli, jenom říznout to na té Promě 115 s pásem s mini zoubky je na 2 dny práce. navíc to už bylo o asi milimetr víc než se na tu pilku vejde, tak jsem musel pevné čelo svěráku vypodložit dvěma podložkama, abych cca 5mm získal navíc.
Funguje to docela slušně, takhle dopadl test:
Bohužel jsem zjistil že nemám na tu rolnu materiál, takže jsem ze zoufalství šáhnul po vybavení z mládí 
...blonďák s modrou bugatkou...
Jako dřevo hezký, ale já bych ten lak dal raději barevnej.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
Nějaký kluci vytiskli snad Lambo a tak jedno dostali v rámci reklamy ,tohle je podobný jen ti Skopčáci nejsou tak rozdávační
Jinak těžko si uděláš lepší reklamu než jako hodnej tatínek ,to hned holky vlhnou
a nějaká ta objednávka hraček taky bude.

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak to je v prdeli ,ještě že jsem si ho nekoupil
tak už zbejvá jen Pagáni toho snad nevlastní .

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Vy tu všichni vyrábíte takové skvosty a mě je skoro hanba napsat, že jsem konečně dodělal zadní nožový držák na S28. Chyběla mi ta základní deska, na které je to přidělané k suportu.
Dal jsem do něj VBD upichovák a celej nažhavenej jsem to zkusil. Úplně jsem zapoměl na to, co tam mám nastavenýho a davaj. Kulatina Ø 35mm, 800ot a posuv 0,11. Než jsem si stačil něco uvědomit, kudla zabrala a jela jako by se nechumelilo a ani namazat jsem to nestihnul. Tohle udělat v klasický nožovce, tak mám po držáku a nejspíš i namlácený úsměv. Nikdy bych nevěřil, že je v tom tak obrovský rozdíl, když tu kudlu upnu obráceně. Zkoušel jste to někdo?
Dal jsem do něj VBD upichovák a celej nažhavenej jsem to zkusil. Úplně jsem zapoměl na to, co tam mám nastavenýho a davaj. Kulatina Ø 35mm, 800ot a posuv 0,11. Než jsem si stačil něco uvědomit, kudla zabrala a jela jako by se nechumelilo a ani namazat jsem to nestihnul. Tohle udělat v klasický nožovce, tak mám po držáku a nejspíš i namlácený úsměv. Nikdy bych nevěřil, že je v tom tak obrovský rozdíl, když tu kudlu upnu obráceně. Zkoušel jste to někdo?
Náhodou, dobrý počin.
Obrácený upichovak používám běžně. Akorát ne v zadní nozove. Nabrousim si obyčejné upichovaci radeko a jedu. Jen si musím dávat pozor, abych zapnul vřeteno správným směrem. Funguje to lépe proto, protože je nůž od obrobku odtlačovaný, takže nedrnci nezakusuje se. Kolikrát ani nepoužiju olej a stejně to jede jako do másla.
Obrácený upichovak používám běžně. Akorát ne v zadní nozove. Nabrousim si obyčejné upichovaci radeko a jedu. Jen si musím dávat pozor, abych zapnul vřeteno správným směrem. Funguje to lépe proto, protože je nůž od obrobku odtlačovaný, takže nedrnci nezakusuje se. Kolikrát ani nepoužiju olej a stejně to jede jako do másla.
Jo do másla, ta tam vlítla jako když šlápneš do měkkého.
Normál ně bych jel na poloviční parametry a ještě bych měl stažený půlky při strojním posuvu. Spousta lidí se ho bojí vůbec použít, ale tohle je opravdu fofr a kudla nevěděla, že něco bere.

Normál ně bych jel na poloviční parametry a ještě bych měl stažený půlky při strojním posuvu. Spousta lidí se ho bojí vůbec použít, ale tohle je opravdu fofr a kudla nevěděla, že něco bere.
Ten modrý: Obrobek tlačí nůž směrem dolů, ale má také tendenci si ho podávat k sobě - do řezu. Je zde riziko, že se nůž dostane pod osu obrábění a obrobek si ho stáhne, nebo se obrobek ohne. Tomu také napomáhá vůle v posuvovém šroubu příčného suportu. Při upichování tlačíš do řezu, ale vůle tam pořád je. Proto se ti může nůž kousnout. Řešením je upnout upichovák mírně nad osu obrábění. Nebo otočit nůž vzhůru nohama.
Jako je to u oranžového řešení. Takhle to rád používám. Nůž se ti sice pořád může odtlačovat, ale obrobek se ti ho nesnaží stáhnout k sobě. Má prostě místo kam vypružit, nemá tendenci se kousnout. Ze stejného důvodu se dělají třeba odpružené upichováky.
Dělá to takové krásné špony.
Jako je to u oranžového řešení. Takhle to rád používám. Nůž se ti sice pořád může odtlačovat, ale obrobek se ti ho nesnaží stáhnout k sobě. Má prostě místo kam vypružit, nemá tendenci se kousnout. Ze stejného důvodu se dělají třeba odpružené upichováky.
Dělá to takové krásné špony.
Naposledy upravil(a) Aris dne 24. 3. 2021, 6:39, celkem upraveno 2 x.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Predstav si ze uprostred toho cerneho bloku je pant v kterem se to muze naklapet.
Pak si predstav silu od obrabeni.
Pak drahu spicky noze pri otaceni v tom pomyslnem pantu ve smeru te sily.
Pak si predstav silu od obrabeni.
Pak drahu spicky noze pri otaceni v tom pomyslnem pantu ve smeru te sily.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)