Podložky do svěráku - nabídka účasti na koupi

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Miller
Sponzor fora

25. 11. 2009, 9:55

Děkuji za odkaz, také jsem to viděl, protože procházím Aukro a hledám úchylkoměr (našel a málem jsem ho "koupil teď", ale někdo začal přihazovat a tím tu možnost zrušil, tak se možná připojím). Co se těch paralelních podložek týče, chci celou "tu svou" sadu :-), ale někomu se to může hodit.
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2009, 9:10

tumlik píše:udělat něco kolmo na frézce je věda
Svatá pravda! Kolmost je sakra kumšt! Nedávno jsem bádal nad tím, proč mi to nefrézuje úplně kolmo, když svěrák mám přesně kolmý. Až pomocí hodinek jsem zjistil, že svěrák je sice přesně kolmý, ale jen když není utažený. Jak upneš obrobek, tak zadní pevná čelist se vychýlí, dělalo mi to až 5 setin. To bylo velké rozčarování.

Stůl a upínky (a úhelník) jsou na přesnost asi nejlepší, ale svěrák je zase nejrychlejší. A o to jde bohužel nějčastěji :-)
Petr Spáčil
akrij

26. 11. 2009, 10:54

Krutor píše:
magi píše:Frézař na dílce mlátí kladivem
Možná nejsem správnej frézař, ale já doklepávám obrobky zcela výjimečně. A když už, tak výhradně gumovou paličkou. Když je kvalitní svěrák a před upnutím pečlivě očistím obrobek i svěrák od špon a jiného bordelu (vzduch nestačí, je třeba hadr), není třeba kur*it obrobek kladivem.
Doklepávám přes silonovou kostičku..... když to nejde doklepnout je to známka buď bordelu pod obrobkem/podložkou anebo se někde stala chyba a obrobek neúhluje :)
Josef
Sponzor fora

26. 11. 2009, 10:56

Když nemáš pevný svěrák, tak to nesmíš utahovat, až z toho "teče voda". Potom, tak jako na úhelníku, šlicht s mírným dotažením a vinkl jak cumel. A nebát se použít váleček mezi pohyblivou čelistí a matrošem.
pavlaxy

3. 12. 2009, 5:01

Ahojky ,
když jsme u toho upínání přes kulatinu.....
přidám jedno foto a jen podotknu , že takové upnutí bylo na excentrickém lisu... :shock: :P
Přílohy
kulatina na lisu pod upínkou
kulatina na lisu pod upínkou
kiko01
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2009, 5:33

pokial je takto upnuty napr strihaci pripravok tak v tom nevidim problem :) aj lis je len stroj...
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2009, 8:54

pavlaxy píše:Ahojky ,
když jsme u toho upínání přes kulatinu.....
přidám jedno foto a jen podotknu , že takové upnutí bylo na excentrickém lisu... :shock: :P
Jo proč ne :D
Já osobně jsem měl na mysli spíš upínání přes kulatinu u pohyblivé čelist,přesně jak to popsal Josef :wink:
Aby ta čelist nenazvedávala hranol ale svezla se po tom válečku tak tak 8)
pavlaxy

3. 12. 2009, 9:28

Ahojky ,
svěrák je jasný tohle byla taková odbočka od tematu ......
...........jojo ,taková mašinka když zabere tak kulatina snadno vystřelí a to doslova , úměrmě nepřesnostem a utažení šroubu :lol: :P :D
Miller
Sponzor fora

14. 12. 2009, 9:11

Doufám, že admin promine - toto by možná patřilo spíš do prodeje, ale má to přímou návaznost na celé vlákno...

Pánové a dámo, kteří jste se už zapojili do debaty, i event. další zájemci - ještě jednou toto vlákno zvedám, protože jsem se rozhodl zadat výrobu těch šikovných paralelních podložek pro frézování - jejich rozměry funkce i materiál jsou v mém prvním (a ještě dalších) příspěvcích tohoto vlákna.

Pokud je budu objednávat sám, je cena ------ 2.346,- kč za sadu
najde-li se jen ještě jeden zájemce ------------ 2.012,- kč
- -
a bude-li nás 5, už jen ---------------------------- 1.666,- kč !!!
což už považuji za velmi rozumnou cenu

ceny při počtu "mezi" budou "něco mezi", tak podrobnou nabídku nemám
také neuvažuji o více sadách, protože nejsem žádný distributor a z balení mám kopřivku :lol:

Nabídka je z firmy Lentus s.r.o., kterou někteří znáte a já nabízím objednání a rozeslání sad obyč. balíkem (mělo by to vážit méně než 1kg)

Co nenabízím je posílání na dobírku, protože sám musím zaplatit předem na účet firmy, takže po sečtení příp. zájemců by každý poslal příslušný peníz na můj účet.
Máte-li za těchto podmínek zájem, přihlašte se prosím nezávazně sem do vlákna. S každým dalším jménem se můžeme radovat - nezapomeňte, já jsem už ten první :)

Edit: Oprava textu předposlední věty je tučně a podtržena!
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

15. 12. 2009, 5:20

akrij píše:
Krutor píše:
magi píše:Frézař na dílce mlátí kladivem
Možná nejsem správnej frézař, ale já doklepávám obrobky zcela výjimečně. A když už, tak výhradně gumovou paličkou. Když je kvalitní svěrák a před upnutím pečlivě očistím obrobek i svěrák od špon a jiného bordelu (vzduch nestačí, je třeba hadr), není třeba kur*it obrobek kladivem.
Doklepávám přes silonovou kostičku..... když to nejde doklepnout je to známka buď bordelu pod obrobkem/podložkou anebo se někde stala chyba a obrobek neúhluje :)
Jaký je kdo frézař bych neřešil.
Až budete frézovat velký kostky ve velkým svěráku na velký fréze, tak jsem děsne zvedav, jak to doklepete přez silonovou kostičku nebo gumovou paličkou. Rozdíl je že se kazdý bavíme o nečem jiném. Já o produkčni výrobě z oceli, litiny nebo nerezu a vy o šudlani duralových kostiček na mašinkach pro igráčky, kdy na to máte času celé odpoledne. Pokud mám treba jen frézovat na tlouštku kostky 30 x 40 x 150 ze 30 udělat 25 (tzn. z každé strany vzít 2,5mm, najednou z jedné strany to nejde, pač se mrskne) a těch kostek je 700ks, tak si sakra dávám pozor na to abych nikde nemusel dělat nějaý zbytečný pohyb navíc. Nepomůže mi ani CNC. Jediné co pomůže tak je vzduchový svěrák a velké kladivo. Pokud mám pouze obyčejný, tak i ten svěrák dotahuju kladivem. Že na kazdou kostku říznu kladivem aby si sedla je víc než jasné. Ale pokud dělám takovouhle hrubovačku a 2,5mm přijde odfrézovat, tak mě vůbec netrápí nějaký pomlácený povrch. Samosřejmě že musím tlouct na střed, abych nenamlátil hrany (každé kladivo má rádius a je to otázka se s ním strefit). Na jemné doklepávání při šlichtování máme bronzové kladívko. Nebo jde klepnout přez měděnou kostku.
Samosřejme upínání přez váleček při úhlování je bomba věc.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
akrij

15. 12. 2009, 5:38

:D tak na to si káp, nemá cenu se bavit kdo je jakej frézař.....

Ke mě jdou hotové zúhlované kostičky, nehrubuju, ale dokončuju :wink:

Mimochodem jestli myslíš dotahování kladivem to že řízneš pořádně do kliky svěráku, tak to je pěkná prasečina :roll: za to by mi kdysi na škole mistr dal facana :lol:

Jinak ať se daří práce :)
Yoda Minimill, Sieg iKC4, SU32, Lagun, TOS 1U
Miller
Sponzor fora

15. 12. 2009, 6:20

Fajn, chlapi, magi a akrij, tak už jste v seznamu na podložky :lol:
vlada2

15. 12. 2009, 6:26

ahoj, ja se hlasim tez jako zajemce, zavazny
Miller
Sponzor fora

15. 12. 2009, 6:58

Vítej v partě (možná se ti dva opravdu přidají :D ), už teď jsme levnější ...
RaS

15. 12. 2009, 7:18

jak jsem psal taky mam zajem
Odpovědět

Zpět na „Nákup“