Co jste dneska bastlili?
ještě neni hotový.....jen překreslení a návrh všech panelů z origo dokumentace mě trvalo pul roku....mám kokpit, komplet panely...komplet elektroniku..nemám vyrobenou sedačku..jen funkční omotorovanej rám....chybí potah draku a mraky dalších věcí.... v pondělí pár fotek hodím...mám je na disku v práci...ted hlavně dokončuji své další cnc abych právě mohl začít s výrobou hliníkových dílů na různé páky a složité přepínače které v kokpitu jsou...které sem navrhl...a ověřil funkčnost tiskem
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
Tak jsem dnes dokoncil vyvrtavac ramecku pro tatu vcelare. Je to verze jedna, protoze mi nestihli prijit motory z ciny a tata uz potreboval pracovat, tak tam jsou provizorne nabastleny motory z aku ktery tam nezvhledne trci. Nove motory budou jakoze zevnitr a pak udelam jeste krytovani. Kazdopadne to funguje paradne a bude na tom pracovat mama
Cele to ridi atmega8, vsech 8 der to vyvra za par vterin...
A jeste video:
https://www.youtube.com/watch?v=Y0w7F0FazYY

A jeste video:
https://www.youtube.com/watch?v=Y0w7F0FazYY
Soustruh Magdeburg D30, CNC frézka home-made, 3D tisk home-made,...
Pěkné.
Jen - nepřehnal jsi to s tou výkonností?
Jeden rámeček za necelých 10 sekund. Takže 360 rámečků za hodinu a 3000-5000 za den podle délky šichty.
Kde seženeš tolik včelstev?
Ještě poznámka: takhle od pohledu nemáš u tranzistorů, co spínají ta relátka, freewheeling diody.
Takže se dá čekat, že ty tranzistory brzo chcípnou. Pokud tedy ty diody nemáš někde zespodu.
Asi bych si koupil nebo z něčeho vybrakoval diody a naletoval je tam zespodu, přímo na nohy těch relátek.
Jeden rámeček za necelých 10 sekund. Takže 360 rámečků za hodinu a 3000-5000 za den podle délky šichty.

Ještě poznámka: takhle od pohledu nemáš u tranzistorů, co spínají ta relátka, freewheeling diody.
Takže se dá čekat, že ty tranzistory brzo chcípnou. Pokud tedy ty diody nemáš někde zespodu.
Asi bych si koupil nebo z něčeho vybrakoval diody a naletoval je tam zespodu, přímo na nohy těch relátek.
Diody tam samozrejme jsou, je to napul tht a napul smd, davam je rovnou mezi nohy relatek...Mex píše: ↑27. 3. 2021, 5:42 Pěkné.
Jinak vcelstev ma tata pres 40, ramecku je spotreba velka

Dnes jsem vrtal dirky

sv18ra, KSU250, 2N118, SH-700A, FA3AU, tos 1U, gh450, R5, FN40, HJ8, WKV63
Ahoj tak já dneska konečně dodělal chlazení na SMko, původní nenesené sice bylo ok, jen trubka překážela suportu při točení vnitřních děr. No jo chybama se člověk učí
Jo mám tam zase hajzltrubičku, na zkoušky ok, už mám objednány festo i na frézku

Jo mám tam zase hajzltrubičku, na zkoušky ok, už mám objednány festo i na frézku

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Nic nevydrzi vecne, nektere se rozlamaji treba pri vytaceni, nebo uz jsou tak obalene "dilem" ze uz nejdou pouzit... Kdyz je ve vcelstvu nejaka nemoc tak se musi i spalit, ja se v tom tak nevyznam, ja pak jen konzumuji medovinu

Konkretne tyto jsou ale nove kvuli rozsirovani vcelstev.
Napadá mě, že je Covid. A protože nemají tolik respirátorů pro všechny včely, tak je nepouštějí ven. Navíc by se klidně mohlo stát, že by překročily bez potvrzení hranice okresu.
Tak je asi nepouštějí vůbec ven, a včely ze zoufalství žerou ty rámečky.
Ale nikdy jsem nebyl včelař, tak nevím, jestli ten můj odhad je správný.