Tisknu PET-G na čisté sklo a když udělám příliš dokonalou první vrstvu, tak drží na tom skle tak dobře, že je problém to utrhnout a často to dopadne vytržením čočky ze skla nebo ve výrobku. Dokud sklo neumyju, tak to drží po každém výtisku lépe a lépe. Můžu tedy tu přilnavost regulovat čistotou skla, nebo dalšími metodami, jako snížení multiplieru, snížením teploty hotbedu, extruderu, nebo zvýšením rychlosti, prostě vším tím co trápí ty co mají opačný problém. To ale pak často způsobuje odchlíplé rohy, nebo celý výrobek během tisku.
Někdy to řeším tak, že na pokojovou teplotu vychladlé sklo vyndám a strčím pod studenou vodu z kohoutku. Výrobek většinou do několik sekund od skla odpadne. Neudělám to ale vždycky a tak mám sklo za nějakou dobu samou díru, pak ho otočím a dělám díry z druhé strany.
Před několika dny jsem tedy zkusil ochladit výrobek přímo na tiskárně lihem a funguje to. Dělám to vždycky (zatím asi 10x) když je sklo již studené, protože mám obavy aby neprasklo. Jestli je to ochlazením, nebo líh pod výrobek zateče, nevím, ale prostě to funguje. Nakoupil jsem si do zásoby hromadu skel a možná je již nebudu potřebovat

https://www.youtube.com/watch?v=2N3QZAMHLfI