corona virus - obecna diskuze
mně třeba selský rozum napoví když venku fouká vítr, že se mám k němu postavit zády když mocim. Potom rozdíl mezi člověkem co ho používá a nepoužívá je hned poznat.
Můj děda měl krám a celkem se mu dařilo jen na základě selského rozumu, pocházel z moravského Slovácka. Vylezl ráno ven a usoudil že by měl objednat srpy, kosy a brousky, začne růst tráva atd.
Můj děda měl krám a celkem se mu dařilo jen na základě selského rozumu, pocházel z moravského Slovácka. Vylezl ráno ven a usoudil že by měl objednat srpy, kosy a brousky, začne růst tráva atd.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Stejne ti to moc nepomaha. Obcas tu pises takove kraviny ze nad tim rozum zustava stat. A to i ten selskej. Ono totiz nekdy nestaci papouskovat nazory z tveho oblibeneho webu ale nekdy je dobre u toho i myslet.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Tak jinak - rozum, resp. co se považuje za nějakou rozumovou úvahu je jen jeden/jedna. Takže nemá cenu k tomu přidávat nějaká přídavná jména jako selský, zdravý, nebo dokonce kombinace obojího. Takže je otázka, proč někdo k vyjádření něco takového potřebuje. A moje osobní zkušenost je, že jakmile někdo začne mít místo jen rozumu ještě nějaký "jiný" rozum s přídavnými jmény, je to indikace blížícího se maléru. Dotyčný se snaží protlačit něco, co je jen jeho názor, nebo jen jeho detail celého problému, atd. a potřebuje to něčím ověnčit, že jeden podle nějakého asi rozumnějšího rozumu nebo co, atd.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
"selský rozum" je nálepka. Zařazení to kategorie.
A nálepky nám pomáhají zjednodušovat život a komunikaci.
Stejně tak je nálepka třeba "krásná ženská" nebo "agresivní chlap" a podobně.
Můžeš tu ženskou nebo chlapa popsat 5000 slov, a pak to posluchači objasníš.
Nebo může použít zkratku - nálepku, a pak mu to popíšeš těmi dvěma slovy.
Samozřejmě vždy záleží na věrohodnosti toho nálepkujícího, ale to u toto popisu 5000 slovy platí taky.
A nálepky nám pomáhají zjednodušovat život a komunikaci.
Stejně tak je nálepka třeba "krásná ženská" nebo "agresivní chlap" a podobně.
Můžeš tu ženskou nebo chlapa popsat 5000 slov, a pak to posluchači objasníš.
Nebo může použít zkratku - nálepku, a pak mu to popíšeš těmi dvěma slovy.
Samozřejmě vždy záleží na věrohodnosti toho nálepkujícího, ale to u toto popisu 5000 slovy platí taky.
myslím že ani jedna z věcí kterou jsem tu kdy napsal nebude korespondovat s žádným názorem z těchto webu, já je opravdu nečtu. Dále se nechci pouštět do téhle diskuze jsem rád že jsi mě opětovné odblokoval, protože jsem tu hlavně kvůli technickým tématům, to mě nestojí za to.
Na mě ten rozhovor dělá dojem, že Pollertův pohled na Covid je ovlivněn jeho profesní deformací ohledně jeho setkávání se smrtí. Jak sám přiznává, dělá na exponovaném pracovišti, kde jsou úmrtí četnější a i dříve dělal na podobných pozicích. Proto je pro něj úmrtí pacienta celkem běžná věc. Prostě pacient zemřel, nu což, už tu máme na řadě dalšího.filla píše: ↑30. 3. 2021, 6:19 je potreba vzit v uvahu, ze na jedne strane je clovek, ktery se nemocnych fyzicky dotyka mnoho let a je soucasti jejich osudu a na druhe strane jsou lide, kteri nemocneho cloveka videli naposled na praxi a od te doby a dnes delali poradce, od ktereho se nechas radeji osetrovat?
Podobný pocit mám z rozhovorů s Mudr. Martinem Balíkem z KARIMu.
Pro oba je smrt pacienta celkem rutina, protože jsou na exponovaných pracovištích a tak ze smrti nedělají extra vědu.
Bohužel my ostatní z ní vědu děláme.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
protoze si odmitame pripustit, ze smrt, je beznou soucasti zivota a podili se na ni i psychyka, lekar z prvni linie to vi, lekar z ministerstva to vytesnil a zapomel, protoze uz davno nikoho neleci a tak ty, z prvni linie, co k tomu maji co rict ignoruji a oznacuji za lhare
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jenze ten doktor z praxe leci jednotlive lidi a nema zase globalni nadhled a treba nedela cely zivot matematicka modelovani atd...
A ten druhy zase vubec nevi jak vypada utrpeni tech pacientu a smrt v reale
jsou to pro nej jen cisla
tihle by spolu meli velmi uzce komunikovat
presne jak popisuje ales, oba by meli mit nahled do sveta toho druheho
A ten druhy zase vubec nevi jak vypada utrpeni tech pacientu a smrt v reale
jsou to pro nej jen cisla
tihle by spolu meli velmi uzce komunikovat
presne jak popisuje ales, oba by meli mit nahled do sveta toho druheho
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Zkus říct tý komunitě okolo Floyda, že smrt je součástí života. Určitě to pro ně bude novinafilla píše: ↑31. 3. 2021, 6:18 protoze si odmitame pripustit, ze smrt, je beznou soucasti zivota a podili se na ni i psychyka, lekar z prvni linie to vi, lekar z ministerstva to vytesnil a zapomel, protoze uz davno nikoho neleci a tak ty, z prvni linie, co k tomu maji co rict ignoruji a oznacuji za lhare

co stim ma spolecneho sfetovany recidivista?, a co by se delo, kdyby byl bily?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/uz-an ... us-mensiny
Co by se stalo kdyby někdo řekl ,,už žádný černoch do vlády. "
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;