hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
RaS

1. 4. 2021, 11:30

No co cekat kdyz nejvetsi prava maj neprizpusobive mensiny a najemnika je třeba před zakernym majitelem chránit i kdyz chudak neplati..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Mart_68
Trol

1. 4. 2021, 1:08

fmodel píše: 1. 4. 2021, 10:28
Mart_68 píše: 1. 4. 2021, 9:40
RaS píše: 31. 3. 2021, 6:46 a nebo třeba ty kauzy, kdy si zvolí šikovného předsedu družstva, který ty chudáky vytuneluje a v rámci velkého humbuku dluhy družstva zaplatí "spravedlivý" politici z našich daní..
nedávno jsem poslouchal v Radiožurnálu rozhovor s někým z asociace družstev, že evidují v rámci družstev u členů nedoplatky na službách cca 1mld Kč...prý není jednoduché takového člena bytu zbavit, i když jsou dobré stanovy je to dlouhý proces. Taky je zajímavé že mezi neplatiči nejsou jen socky, ale i lidé kteří tyto byty pronajímají cozincům. Podnájemník platí, kdežto člen ružstvu dluží..ostatní partaje uklízí bordel po ukáčkách.
No a k tomu je potřeba náležitě upravit zákony ,a opsat od států kde to funguje .
kolik let zpátky nebyl problém sehnat nájemní bydlení za dostupnou cenu? 10-15 let ? A říkalo se že bytů je dost, navíc populace stárne, tak kde jsou ty byty? Třeba na příkladu Ostravska, Karvinska, kde majoritně vlastní 40 tis bytů RPG je to zřejmé, spousta bytů je prázdných, je tam jen uložený kapitál, tak samo v nových developerských projektech, realitky pociťují úbytek klinetů kteří jsou ochotni dát za 2+1 v Praze 6 mega. V Olomouci 2+1, 2-3 mio, ale mzda 25 tis hrubého max. Čili mladá rodina dá minimálně půlku měs. příjmu za bydlení, tomu se říká podvázat budoucnost národa. Nepodporovat nízkonákladové nájemní bydlení a posílat lidi do banky pro úvěry. Na to ti ekonomové v těch různých NERVech museli dlouho studovat.
Mex

1. 4. 2021, 1:21

Mart_68 píše: 1. 4. 2021, 9:34 blbý je že sociálka chyby v xml odhaluje offline..vyplníš formulář odešleš a až pak do emailu přijde, že v položce xy je chyba, dělál jsem to na 2x.
Stejně mě ale fascinuje, že některé úřady, tuším naposled VZP mi pořád posílají výpisy poštou.
Já jsem to psal kvůli té Bankovní identitě. Ta se mi fakt zalíbila.
Připadá mi to jako dobrý nápad, kdy je za málo peněz hodně muziky. Banky stejně musí mít vybudovány bezpečné mechanismy ověření klienta, tak proč to nevyužít jinde. Tohle někdo opravdu vymyslel hlavou.

U VZP je docela šikovná ta jejich MojeVZP. Občas je zajímavé se podívat, co si kdo na vás účtuje.
A letos předělali i to podávání přehledu. Už je to výrazně příjemnější než třeba ještě loni.

Obecně mám pocit, že se za poslední pandemický rok se v elektronizaci státu celkem udělalo relativně dost (konečně).
Mart_68
Trol

1. 4. 2021, 1:33

Mex píše: 1. 4. 2021, 1:21
Mart_68 píše: 1. 4. 2021, 9:34 blbý je že sociálka chyby v xml odhaluje offline..vyplníš formulář odešleš a až pak do emailu přijde, že v položce xy je chyba, dělál jsem to na 2x.
Stejně mě ale fascinuje, že některé úřady, tuším naposled VZP mi pořád posílají výpisy poštou.
Připadá mi to jako dobrý nápad, kdy je za málo peněz hodně muziky. Banky stejně musí mít vybudovány bezpečné mechanismy ověření klienta, tak proč to nevyužít jinde. Tohle někdo opravdu vymyslel hlavou.

U VZP je docela šikovná ta jejich MojeVZP. Občas je zajímavé se podívat, co si kdo na vás účtuje.
A letos předělali i to podávání přehledu. Už je to výrazně příjemnější než třeba ještě loni.

Obecně mám pocit, že se za poslední pandemický rok se v elektronizaci státu celkem udělalo relativně dost (konečně).
u VZP mě příjemně překvapilo jednání pracovnice, kdy jsem šel něco ověřit, na recepci jsem se jen zeptal kam mám jít a tá slečna/paní mimochodem velmi hezká začala ťukat do PC a za pár minut mi podává aktuální výpis. Neuvěřitelné!
Mart_68
Trol

1. 4. 2021, 1:38

Mex píše: 1. 4. 2021, 1:21

o "bankovní identitě" jsem už slyšel, filozofie na co si kupovat pro každý mobil nabíječku, když stačí jedna univerzální má logiku, každý máme autorizovaný přístup do některé banky OK..ale je to další krok prosazení bezhotovostních plateb a pro zrušení plateb v hotovosti, a to se mi nějak nelíbí.
pafik

1. 4. 2021, 2:08

Mart_68 píše: 1. 4. 2021, 1:08 ........
kolik let zpátky nebyl problém sehnat nájemní bydlení za dostupnou cenu? 10-15 let ? A říkalo se že bytů je dost, navíc populace stárne, tak kde jsou ty byty? Třeba na příkladu Ostravska, Karvinska, kde majoritně vlastní 40 tis bytů RPG je to zřejmé, spousta bytů je prázdných, je tam jen uložený kapitál, tak samo v nových developerských projektech, realitky pociťují úbytek klinetů kteří jsou ochotni dát za 2+1 v Praze 6 mega. V Olomouci 2+1, 2-3 mio, ale mzda 25 tis hrubého max. Čili mladá rodina dá minimálně půlku měs. příjmu za bydlení, tomu se říká podvázat budoucnost národa. Nepodporovat nízkonákladové nájemní bydlení a posílat lidi do banky pro úvěry. Na to ti ekonomové v těch různých NERVech museli dlouho studovat.
A kde ve světě si může mladá rodina, sotva vznikne, koupit hned barák?
To je naše specifikum, všichni vlastní byt. Protože za bolševika nic takovýho neexistovalo a lidi jsou masírovaný, aby stavební firmy a developeři měly kšefty. Za bolševika byly tak akorát rodinné domky, ale ty moc v kurzu nejsou. Protože na 400m2 postavíš jeden (jednu bytovou jednotku). Ale když tam postavíš panelák, tak tam máš třeba 20 bytovejch jednotek. To už je jinej vejvar.
Přitom bydlet v domě s více byty, to je děsnej opruz. Zvlášt když si půlku bytů nakoupí lidi jako investice a pak tam narvou nájemníky, jedno jaký, hlavně když platěj nájem. A o samotnej byt se nestaraj.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

1. 4. 2021, 2:20

To bylo po revoluci vyprávění že v králíkárnách se už bydlet nebude, a že je nikdo stavět nebude :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mart_68
Trol

1. 4. 2021, 3:24

fmodel píše: 1. 4. 2021, 2:20 To bylo po revoluci vyprávění že v králíkárnách se už bydlet nebude, a že je nikdo stavět nebude :lol:
po revoluci se toho nakecalo hodně, třeba jak doženeme Západ za 10 let... fakt je že ty králíkarny po revitalizaci už vypadají líp než za komárů.

Jinak úvěrování bydlení stoupá měsíčně 10 % tempem, to nevěstí nic dobrého..když to jde v podstatě buď do předraženého nového bydlení, nebo na reinvestice, co dál.. inflace, zvyšování daní, nezaměstnanost. Slováci už ve sračkách jsou.. myslím nejen politicky, brzy jsme na řadě i my v ČR.

....o hodinu a půl později si to myslí i pisálek ze seznamu.cz, takže něco na tom bude..
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/den- ... .seznam.cz
Josef
Sponzor fora

1. 4. 2021, 8:52

lapa
medaile za lepsi forum

1. 4. 2021, 11:00

Mex píše: 1. 4. 2021, 4:45 Celou noc jsem si užíval zábavu - daňové přiznání a přehledy pro sociálku a zdravku.

Zřídil jsem si Bankovní identitu, takže jsem to všechno mohl udělat a poslal doma na prdeli a ne někde postávat ve frontách.
Navíc to umí aspoň něco předvyplnit a následně zkontrolovat.
To samé se dá udělat i se zaručeným elektronickým podpisem, ale to asi na soukromou osobu zas tak moc lidí nemá. Jde to i přes MojeID nebo soukromou datovku.
Pokud Bankovní identitu nemáte (nebo nemáte privátní zaručený podpis, případně soukromou datovkou), tak doporučuju.
Ten elektronický styk se státní správou začíná být celkem dobrý.

Není to apríl.
No, delali jsme s datovymi schrankami a nejsou tak bombenfest a idiotensichr, jak se tvrdi :-).

A u elektronickych podpisu/peceti je problem, ze casem "vyprsi", resp. vyprsi platnost certifikatu platnych v dobe, kdy se el. podpis o ten certifikat opiral :-).
"Overitelnost" dokumentu lze je prodluzovat opakovanym casovym razitkem pred vyprsenim toho puvodniho.
Dela to "prerazitkovani" nekdo vedome nebo se mu o to stara nejakym jim pouzivany SW?
Ty uvozovky jsou schvalne, protoze si to uz presne nepamatuju ...
Ono je to ponekud slozitejsi ...

Takze uredni dokumenty ja zatim vzdycky stempl na papir :-).
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Mex

1. 4. 2021, 11:25

lapa píše: 1. 4. 2021, 11:00 No, delali jsme s datovymi schrankami a nejsou tak bombenfest a idiotensichr, jak se tvrdi :-).

A u elektronickych podpisu/peceti je problem, ze casem "vyprsi", resp. vyprsi platnost certifikatu platnych v dobe, kdy se el. podpis o ten certifikat opiral :-).
"Overitelnost" dokumentu lze je prodluzovat opakovanym casovym razitkem pred vyprsenim toho puvodniho.
Dela to "prerazitkovani" nekdo vedome nebo se mu o to stara nejakym jim pouzivany SW?
Ty uvozovky jsou schvalne, protoze si to uz presne nepamatuju ...
Ono je to ponekud slozitejsi ...

Takze uredni dokumenty ja zatim vzdycky stempl na papir :-).
Pro firmu mám samozřejmě datovou schránku. To je snad u firem povinné.
Ale pro sebe jako fyzickou osobou datovku nemám a nechci.
A lidí, kteří nemají ani datovku ani elektronický podpis jsou asi mraky. Ale účet v nějaké bance má asi skoro každý. Takže je to taková fajn přidaná hodnota. A dneska se to už dá používat na docela fajn a potřebné věci.

Speciálně u těch přiznání a přehledů asi není třeba řešit žádné časové razítko.
Když se jim to pošle, tak oni vrátí podepsané potvrzení, kde je hash toho původního dokumentu. A je tam samozřejmě datum a čas.
Takže odesilateli se vrátí nezpochybnitelné potvrzení.
lapa
medaile za lepsi forum

1. 4. 2021, 11:36

Mex píše: 1. 4. 2021, 11:25 Když se jim to pošle, tak oni vrátí podepsané potvrzení, kde je hash toho původního dokumentu. A je tam samozřejmě datum a čas.
Takže odesilateli se vrátí nezpochybnitelné potvrzení.
Pokud vis, co je tzv. kolizni dokument a jsi v klidu, tak je to OK :-).
Ale jak pisu, uz jsem toho hodne zapomnel ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
fmodel
Kontaktovat uživatele:

2. 4. 2021, 12:21

Teď běží na ZOOM největší lži historie ,díl válka v Iráku - George W. Bush to stojí za to -největší lhář .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

2. 4. 2021, 3:38

fmodel píše: 2. 4. 2021, 12:21 Teď běží na ZOOM největší lži historie ,díl válka v Iráku - George W. Bush to stojí za to -největší lhář .
Nevím přesně, na co narážíš, ale jestli myslíš to s chemickejma zbraněma, tak to nebyla lež. Amíci to věděli přesně, když jim je tam předtím dodali. :)
Akorát je holt nenašli, buď byly dobře schovaný, nebo je Saddám někam přeprodal.
Mex

2. 4. 2021, 6:29

pafik píše: 2. 4. 2021, 3:38 Nevím přesně, na co narážíš, ale jestli myslíš to s chemickejma zbraněma, tak to nebyla lež. Amíci to věděli přesně, když jim je tam předtím dodali. :)
Akorát je holt nenašli, buď byly dobře schovaný, nebo je Saddám někam přeprodal.
Na chemické zbraně sere Bílý tesák.
Saddám přece měl jaderné zbraně.
Nějakými chemickými zbraněmi by Bush v Radě bezpečnosti nikoho neohromil. On je teda moc neohromil ani těmi jadernými zbraněmi, že.
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“