corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Mex

4. 4. 2021, 2:28

robokop píše: 4. 4. 2021, 2:20 vsak ja tu davam i pozitivni zpravy ale v posledni dobe jich moc nevidam
spis to vypada ze mame nakroceno tam kde jsou ted oni
i prez celkovou promorenost a tudiz v minulosti predpokladanou imunitu se to nijak nezastavilo

uz by to chtelo zacit pocitat s nejhorsim tj.

ze to bude brutalne mutovat protoze je to rozlezle na spouste hostitelich
ze na to nezaberou ockovani
ze se lidi znova nakazi (to uz se deje ve vetsi mire tam)
ze nove mutace budou smrtelnejsi (potvrzeno)
ze to samo od sebe nezmizi

tudiz ze kazdy jeden bude muset brutalne omezit sve pohodli abychom to nejak efektivne potlacili
mozna do roka zacnem chodit v plastenkach s filtrovanym vzduchem
rozhodne to k tomu speje paklize se nestane neco neocekavaneho
Tak to snad sleduješ jiné zprávy než já.
Já vidím, že počet nakažených klesá, stejně naštěstí i počet úmrtí. I počet lidí ve špitále a vážných stavů.

A to přitom s očkováním pořád jedeme v režimu "příští měsíc". Tedy že už několikátý měsíc se tvrdí, že "teď vekcín není moc, ale příští měsíc jich už bude milion".
aleshonsa

4. 4. 2021, 2:42

lapa píše: 4. 4. 2021, 8:12
Mart_68 píše: 3. 4. 2021, 6:18 pěkne od plic to Kvido nasolil:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vzmu ... .seznam.cz
Kvido je pekny piiiip.
V podstate jako by za zloutenkove epidemie rekl: ruce si nemyjte a hodne si je podavejte, at je videt, ze dal zijete v pohode.
A to podepreni Leningradem je taky dobry: v Leningradu za valky si lidi ruce taky moc nemyli a potkavali se taky .... a ruce si taky urcite podavali ...

To, ze je nekdo uspesny podnikatel, neznamena, ze ma patent na rozum a to na vsechno - to jako ten severocesky, co koketoval se senatorstvim a nejak to nevyslo a pak to hazel na lidi, ze kdyz ho volili a nevyslo to, tak za to muzou sami ...
Urcite mne nekdo doplni, o co tehdy vlastne slo. Ale vypadal jak uplny dement ... :-).
Shodou okolností jsem to četl, a Kvído je fakt výkvět a skutečný intelektuální "gigant". Už jen ty kecy jak nějaká guma. Jestli on není fanoušek brazilského presidenta - ten taky všem rozdává moudra, aby nefňukali.

Já bych ho parafrázoval. Přestaňte být ufňukaní slaboši a dodržujte opatření!!!! Já už to vůbec pozoruju delší dobu, že ty co mají dnes nejvíc gerojské řeči jsou většinou ty největší hysterky, co už vykolejí jen představa roušky/respirátoru na obličeji ….
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

4. 4. 2021, 2:43

Mex píše: 4. 4. 2021, 2:28
robokop píše: 4. 4. 2021, 2:20 vsak ja tu davam i pozitivni zpravy ale v posledni dobe jich moc nevidam
i prez celkovou promorenost a tudiz v minulosti predpokladanou imunitu se to nijak nezastavilo

tudiz ze kazdy jeden bude muset brutalne omezit sve pohodli abychom to nejak efektivne potlacili
Já vidím, že počet nakažených klesá, stejně naštěstí i počet úmrtí. I počet lidí ve špitále a vážných stavů.

A to přitom s očkováním pořád jedeme v režimu "příští měsíc". Tedy že už několikátý měsíc se tvrdí, že "teď vekcín není moc, ale příští měsíc jich už bude milion".
možná to klesá z důvodu svátků, zdravotníci a pacienti chtějí být s rodinou doma, počítám že se to od úterý zase rozjede, teď je to takový "time out" a poté se vrátíme k tomu na co už jsme si zvykli, k normálu.
filla
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 2:51

Mart_68 píše: 4. 4. 2021, 2:43

možná to klesá z důvodu svátků, zdravotníci a pacienti chtějí být s rodinou doma, počítám že se to od úterý zase rozjede, teď je to takový "time out" a poté se vrátíme k tomu na co už jsme si zvykli, k normálu.
tesis se?
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Mart_68
Trol

4. 4. 2021, 2:55

filla píše: 4. 4. 2021, 2:51

tesis se?
přestávám to pomalu vnímat..z povahy práce mě to nějak neomezuje, myslím že se budeme pohybovat v takových cyklech- jaro -útlum, podzim -nástup a tak pořád dokola..vir tu bude pořád, protože mutace, že ano.
Mart_68
Trol

4. 4. 2021, 3:08

aleshonsa píše: 4. 4. 2021, 2:42
lapa píše: 4. 4. 2021, 8:12
Mart_68 píše: 3. 4. 2021, 6:18 pěkne od plic to Kvido nasolil:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vzmu ... .seznam.cz
Kvido je pekny piiiip.
V podstate jako by za zloutenkove epidemie rekl: ruce si nemyjte a hodne si je podavejte, at je videt, ze dal zijete v pohode.
A to podepreni Leningradem je taky dobry: v Leningradu za valky si lidi ruce taky moc nemyli a potkavali se taky .... a ruce si taky urcite podavali ...

To, ze je nekdo uspesny podnikatel, neznamena, ze ma patent na rozum a to na vsechno - to jako ten severocesky, co koketoval se senatorstvim a nejak to nevyslo a pak to hazel na lidi, ze kdyz ho volili a nevyslo to, tak za to muzou sami ...
Urcite mne nekdo doplni, o co tehdy vlastne slo. Ale vypadal jak uplny dement ... :-).
Shodou okolností jsem to četl, a Kvído je fakt výkvět a skutečný intelektuální "gigant". Už jen ty kecy jak nějaká guma. Jestli on není fanoušek brazilského presidenta - ten taky všem rozdává moudra, aby nefňukali.

Já bych ho parafrázoval. Přestaňte být ufňukaní slaboši a dodržujte opatření!!!! Já už to vůbec pozoruju delší dobu, že ty co mají dnes nejvíc gerojské řeči jsou většinou ty největší hysterky, co už vykolejí jen představa roušky/respirátoru na obličeji ….
protože jste vůbec nepochopili co chtěl Kvido říct, a o co jde ve skutečnosti....důležité je to slovo NE "lockdown" ale "locknout". Lockdown je něco jako ta "celozávodka " to systém přežije, ale "locknout" si můžeš představit, že máš halu plnou strojů běžících na plné obrátky nato přijde vrátný Hamáček a z minuty na minutu ti "zacvičí" s hlavním jističem a tak ti to bude dělat adhoc, dokud nespálíš všechny motory, nebo neskončíš v blázinci.
aleshonsa

4. 4. 2021, 3:40

Ona naštěstí pro nás je realita taková, že v Brazílii přesto všechno je, alespoň dle oficiálních čísel, promořenost jen cca 6% (neoficiálně to bude o něco více - kolik těžko říct, je tam dost bordel). Jak je to tam s očkováním netuším, asi nic moc.
Tj. virus tam má pořád obrovský prostor - v podstatě pořád téměř celou populaci, což i znamená riziko dalších mutací. Přičemž se tam naprosto na vše kašle.

U nás bylo positivních oficiálně už 15%, neoficiálně taky asi ještě víc. Proočkovanost alespoň 1 dávkou 15%. Tempo růstu proočkovanosti je nějakých 9%/měsíčně (což nic úžasného není, ale alespoň něco) - to vede ke snižování životního prostoru pro šíření viru, kde na základě oficiálních dat je to aktuálně 70% populace. Co dle mého ale hodně pomáhá je celoplošné testování – to už se mělo dělat dávno, positivita je neskutečně vysoká. Kdyby se takové testování dělalo už na podzim při první vlně tak by dnes čísla byla o hodně lepší.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

4. 4. 2021, 3:44

filla píše: 4. 4. 2021, 2:51
Mart_68 píše: 4. 4. 2021, 2:43

tesis se?
No jasně - my už máme svátky od začátku března, co byl vrchol a klesá to. Oni tedy někteří mají svátek celý život, to je fakt.

Já vím proč toho Mart_68 nečíst, to je prostě ztráta času. Stačí mi ty náhodné záchyty, když na něj někdo reaguje. A Kvído ho evidentně oslovil ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

4. 4. 2021, 3:54

dovla píše: 4. 4. 2021, 7:36 Ono taký veľký národ kde je x ďalších národností a mentalít je treba udržovať aj "trocha terorom".
Josip Bros Tito dokázal všetky národnosti v bývalej Juhoslávii udržať pod kontrolou. Keď "odišiel do večných lovišť" tak sa to tam ,aj za veľkého prispenia "západnej demokracie" totálne rozbilo.
Koľko bolo v bývalom ZSSR národov , národností, mentalít ...? Keby dnes v Rusku bol ešte stále Jelcin, tak za fľašu vodky by bolo dnes Rusko rozpredané a nerastné bohatstvo vybrakované "demokratickými " firmami, ako napr. Hunter Biden a x-jemu podobných "demokratov" vyciciava Ukrajincov.
A s tým Sputnikom V: prečo nie je počuť z tých krajín, kde sa ním vakcínuje, o výskyte nežiadúcich účinkov? Verím , že ako pri každej vakcíne,aj tu sa môžu z času na čas u jednotlivcov niečo vyskytnúť. Ale zatial som u tejto vakcíny nič také nenašiel. Ani rusi určite nemajú dostatok vakcíny pre celý svet. Tak na čo by sa trápili nejakou EMA certifikáciou. Kto chce od nich kúpiť, tak kúpi a ostatné si vybavý vo svojej réžii.
Jestli ono to nebude tím, že se Sputnik V očkuje z drtivé většiny v různých banánových republikách - tam se do statistik nedostaneš, i kdyby to s tebou seklo hned na místě.

Já se jenom bojím, že kdyby se tu začalo očkovat Sputnik V bez EMA - doufám, že tedy mimo pořadníky na schválené vakcíny - tak tam budou takové zástupy, jak před TUZEXem, že bude muset pořádek obnovit policie za pomocí armády :D :D :D
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
lubbez

4. 4. 2021, 4:38

Voni ty rusové jsou blbci. Hlavně vojáci. A v tom vojenským výzkumáku, kde udělali Sputnika ale čistě náhodou použili pro první a pro druhou dávku jiného virového nositele (asi nedostatečnou technologickou kázní) a tak už v listopadu loňského roku měli vakcínu reagující na mutace. :lol:
Druhý postřeh, nepožádali Rusové o certifikaci už v prvním týdnu našeho LD? Nevím to ale přesně. Vakcínu JaJ schválili EU za týden a o Sputniku se má začít jednat v květnu.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 5:09

A v roce 2035 posledních pár žijících z unie ji schválí :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 5:27

aleshonsa píše: 4. 4. 2021, 3:54
Jestli ono to nebude tím, že se Sputnik V očkuje z drtivé většiny v různých banánových republikách
Jestli to nebude tím že tam získáš nejvíc (vliv nerostné suroviny atd) ,to chápe Rusko i Čína .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
filla
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 5:51

fmodel píše: 4. 4. 2021, 5:27
aleshonsa píše: 4. 4. 2021, 3:54
Jestli ono to nebude tím, že se Sputnik V očkuje z drtivé většiny v různých banánových republikách
Jestli to nebude tím že tam získáš nejvíc (vliv nerostné suroviny atd) ,to chápe Rusko i Čína .
vzhlem k tomu,ze bananova republika se vyznacuje mmj. vysoku mirou korupce a rozkradani, jsme na prijem sputniku skvele pripraveni, chudak ani netusi...
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Majojo

4. 4. 2021, 5:56

Keby bol Sputnik vyrobený v USA alebo v Nemecku tak už je dávno schvaleny, EU nepotrebuje riešit Sputnik EU potrebuje riešit svoju politiku a biznis a čo sa tyká tých hospitalizovaných pacientov tak tým by som sa ani nechválil lebo ak dene zomrie na covid v nejakej krajine napr. 100 ludi tak je zrejme že aj nemocnice sa odbremenia od tých 100 ludi
aleshonsa

4. 4. 2021, 5:59

lubbez píše: 4. 4. 2021, 4:38 Voni ty rusové jsou blbci. Hlavně vojáci. A v tom vojenským výzkumáku, kde udělali Sputnika ale čistě náhodou použili pro první a pro druhou dávku jiného virového nositele (asi nedostatečnou technologickou kázní) a tak už v listopadu loňského roku měli vakcínu reagující na mutace. :lol:
Druhý postřeh, nepožádali Rusové o certifikaci už v prvním týdnu našeho LD? Nevím to ale přesně. Vakcínu JaJ schválili EU za týden a o Sputniku se má začít jednat v květnu.
Taky to nevím přesně, ale J&J dle mého nebyl schválen za týden.
Jestli LD myslíš lockdown, tj. to co tu je od začátku března, tak jsi asi spíš chtěl napsat AŽ, než UŽ. Jinak si totiž protiřečíš - sám píšeš, že měli vakcínu UŽ v listopadu 2020. Takže z toho logicky plyne, že jestli nějakou žádost podali v březnu 2021, tak to nebylo UŽ, ale AŽ.
A s tou reakcí na mutace - to vycházíš z nějaké klinické studie???
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“