corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
aleshonsa

4. 4. 2021, 6:00

Majojo píše: 4. 4. 2021, 5:56 Keby bol Sputnik vyrobený v USA alebo v Nemecku tak už je dávno schvaleny, EU nepotrebuje riešit Sputnik EU potrebuje riešit svoju politiku a biznis a čo sa tyká tých hospitalizovaných pacientov tak tým by som sa ani nechválil lebo ak dene zomrie na covid v nejakej krajine napr. 100 ludi tak je zrejme že aj nemocnice sa odbremenia od tých 100 ludi
To máš pravdu, protože ty by podali žádost včas jako Pfizer.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

4. 4. 2021, 6:04

fmodel píše: 4. 4. 2021, 5:27
aleshonsa píše: 4. 4. 2021, 3:54
Jestli ono to nebude tím, že se Sputnik V očkuje z drtivé většiny v různých banánových republikách
Jestli to nebude tím že tam získáš nejvíc (vliv nerostné suroviny atd) ,to chápe Rusko i Čína .
To je jedno, ale prostě důvěryhodnost výstupu z těchto zemí je 0. Resp. to tam ani nikdo třeba nesleduje.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Britt

4. 4. 2021, 6:11

To jsou kecy. Nikdo na světě si nedovolí pustit do oběhu lék nebo vakcínu bez ověření. U vakcín na Covid kvaltujou všichni a podle toho to vypadá. Zeneka dělá krevní sraženiny, což je jistá smrt. a naše vláda to rve do lidí hlava, nehlava.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 6:21

aleshonsa píše: 4. 4. 2021, 6:04
aleshonsa píše: 4. 4. 2021, 3:54
Jestli ono to nebude tím, že se Sputnik V očkuje z drtivé většiny v různých banánových republikách
Jestli to nebude tím že tam získáš nejvíc (vliv nerostné suroviny atd) ,to chápe Rusko i Čína .
To je jedno, ale prostě důvěryhodnost výstupu z těchto zemí je 0. Resp. to tam ani nikdo třeba nesleduje.
To furt nechápeš ?? Čína staví v Africe a už jí skoro část patří ,Rusové dodají vakcíny a jsou hned nejlepší přátelé a slavnej západ si tam neškrtne.
Data stejně nejsou důležitý protože to přes EMA půjde tak dlouho než se naočkuje celá EU ,navíc těch pár E co by tady vydělali je podstatně míň než v těch jak říkáš banánových republikách kde to zaplatěj nerostnejma surovinama a vlivem na celou oblast.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

4. 4. 2021, 6:27

Britt píše: 4. 4. 2021, 6:11 To jsou kecy. Nikdo na světě si nedovolí pustit do oběhu lék nebo vakcínu bez ověření. U vakcín na Covid kvaltujou všichni a podle toho to vypadá. Zeneka dělá krevní sraženiny, což je jistá smrt. a naše vláda to rve do lidí hlava, nehlava.
Tak a teď si představ, že moje máma měla krevní sraženinu v oku, aniž by nějakou vakcínu proti covd-19, natož tu od AZ, dostala. Bylo to totiž před 10ti lety. Přišlo se na to včas jen díky tomu, že na to oko začala blbě vidět, takže se okamžitě jelo k doktorovi - v tu chvíli šlo to to, co se děje s okem, nějaké tušení o sraženině nebylo. Žádný relevantní důvod ke vzniku nebyl – prostě se to udělalo.
Třeba mému tátovi se taky udělala sraženina před cca 26 nebo 27 lety. Jenomže tam to bylo na základě úrazu nohy a nějaký lempl s titulem MUDr. mu nepředepsal léky na ředění krve - měl to ve zprávě od cévního speciality, ale dotyčný to nemohl po něm přečíst a než by zvedl telefon a zavolal tam, tak se na to vykašlal. Táta kvůli tomu musí nosit trvale takové gumové punčochy a brát varfarin.
Tj. objektivně plno zdravotních problémů se děje ať někdo dostane vakcínu nebo ne. Samozřejmě 100% se to má sledovat, o tom žádná.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

4. 4. 2021, 6:32

fmodel píše: 4. 4. 2021, 6:21

To furt nechápeš ?? Čína staví v Africe a už jí skoro část patří ,Rusové dodají vakcíny a jsou hned nejlepší přátelé a slavnej západ si tam neškrtne.
Data stejně nejsou důležitý protože to přes EMA půjde tak dlouho než se naočkuje celá EU ,navíc těch pár E co by tady vydělali je podstatně míň než v těch jak říkáš banánových republikách kde to zaplatěj nerostnejma surovinama a vlivem na celou oblast.
Já jsem reagoval na to, že o Sputniku V se nepíše o žádných vedlejších účincích ze zemí, kde se s ním očkuje. A v ten moment je důvod proč se to tam dodává jedno. Prostě jsou to banánové republiky, kde se nereportuje mnohdy vůbec nic. Ani ty čísla o nakažených odtamtud nejsou relevantní.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Britt

4. 4. 2021, 6:33

Krevní sraženina se může vytvořit každému a vždycky je to průser, ale nemůžeš to srovnávat s vakcínou která to způsobuje a pere se do lidí ve velkém. Mě to příjde jako cílená likvidace seniorů, kteří zatěžují státní kasu vyplácením důchodů.
Britt

4. 4. 2021, 6:35

aleshonsa píše: 4. 4. 2021, 6:32
Já jsem reagoval na to, že o Sputniku V se nepíše o žádných vedlejších účincích ze zemí, kde se s ním očkuje. A v ten moment je důvod proč se to tam dodává jedno. Prostě jsou to banánové republiky, kde se nereportuje mnohdy vůbec nic. Ani ty čísla o nakažených odtamtud nejsou relevantní.

Maďaři, Rakušáci a dalších 50 zemí jsou banánové republiky? Jdi za roh a dej si pár facek. Vypne se ti pleť a možná se ti i rozjasní v kotrbě.
aleshonsa

4. 4. 2021, 7:03

Britt píše: 4. 4. 2021, 6:35
aleshonsa píše: 4. 4. 2021, 6:32

Maďaři, Rakušáci a dalších 50 zemí jsou banánové republiky? Jdi za roh a dej si pár facek. Vypne se ti pleť a možná se ti i rozjasní v kotrbě.
Si těch pár facek dej sám a nemusíš to dělat ani za rohem. Tobě se ale stejně nerozsvítí.
Rakušáci to snad ještě ani nedostali, v Maďarsku se tuším nejvíce používá čínská. Takže asi těžko bude nějaký report. Tady https://cs.wikipedia.org/wiki/Sputnik_V je seznam zemí kde je Sputnik V - fakt až na pár výjimek samé rozvinuté země na úrovni, to jo ....
Naposledy upravil(a) aleshonsa dne 4. 4. 2021, 7:12, celkem upraveno 1 x.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

4. 4. 2021, 7:06

Britt píše: 4. 4. 2021, 6:33 Krevní sraženina se může vytvořit každému a vždycky je to průser, ale nemůžeš to srovnávat s vakcínou která to způsobuje a pere se do lidí ve velkém. Mě to příjde jako cílená likvidace seniorů, kteří zatěžují státní kasu vyplácením důchodů.
Mě zase přijde, že si vycucáváš z prstů.
Ano - krevní sraženina se může udělat každému a proto když to bude shodou okolností po vakcinaci tak za to 100% může vakcína, že.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

4. 4. 2021, 7:11

Já navrhuju, aby byl Britt vyslán na turné po Africe sbírat reporty o Sputnik V. Státy jako Konžská republika, Angola, atd. mají určitě pečlivě vedenou veškerou dokumentaci a obecně je tam ordung že by i Němci bledli závistí.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart76

4. 4. 2021, 7:18

Britt píše: 4. 4. 2021, 6:33 Krevní sraženina se může vytvořit každému a vždycky je to průser, ale nemůžeš to srovnávat s vakcínou která to způsobuje a pere se do lidí ve velkém. Mě to příjde jako cílená likvidace seniorů, kteří zatěžují státní kasu vyplácením důchodů.
Kontrolní otázka soudruzi:
1) Máme 1 milion seniorů, které necháme naočkovat AstraZenecou. Kolik jich umře, protože dostali AstraZenecu?
2) Máme 1 milion seniorů, které nenecháme naočkovat AstraZenecou. Kolik jich umře, protože dostali Covid?

Tak čekám na Vaše odpovědi soudruzi.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
aleshonsa

4. 4. 2021, 7:28

Mart76 píše: 4. 4. 2021, 7:18
Kontrolní otázka soudruzi:
1) Máme 1 milion seniorů, které necháme naočkovat AstraZenecou. Kolik jich umře, protože dostali AstraZenecu?
2) Máme 1 milion seniorů, které nenecháme naočkovat AstraZenecou. Kolik jich umře, protože dostali Covid?

Tak čekám na Vaše odpovědi soudruzi.
Ad 1 - můj odhad tak 1???? A to kdo ví - stále není potvrzena souvislost.
Ad 2 - kdyby to nakonec dostali všichni (což se postupem času by mohlo stát), tak řekněme 80 000???? Smrtnost je celkově asi 1,9% (dle aktuálních dat), u seniorů řekněme až 8% - záleží na věkovém pásmu atd. Tak dobře, klidně 50 000 to být může.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

4. 4. 2021, 7:31

Jen tak mimochodem - riziko úmrtí včetně zdravotních problémů od středního věku je 0,001 p.a. Takže když někoho naočkuju, tak s nějakou pravděpodobností hned třeba druhý den zemře a vakcína s tím nemá nic společného.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
filla
Kontaktovat uživatele:

4. 4. 2021, 7:34

aleshonsa píše: 4. 4. 2021, 7:06
Mě zase přijde, že si vycucáváš z prstů.
Ano - krevní sraženina se může udělat každému a proto když to bude shodou okolností po vakcinaci tak za to 100% může vakcína, že.
ano muze, kdyz pouzijem stejnou logiku: osoba s rakovinou v poslednim stadiu je pozitivni na covid a za tyden umre, tak ho na 100% zabil covid, protoze kdyby nebyl pozitivni, tak tu jeste mesic mohl zit
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“