logika TTL

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Odpovědět
Modros
Příspěvky: 437
Registrován: 31. 3. 2019, 7:58

6. 4. 2021, 2:48

zeptám se možná na uplně jednoduchý problém...řídící system ovladá TTL výstup 5voltama....mám relé které je TTL 5v ale ovládané je logickou 0. a logika se ani najednom nedá změnit...je nějaké řešení? Děkuji
Uživatelský avatar
jenicek
Příspěvky: 714
Registrován: 17. 9. 2018, 9:35
Bydliště: Vedle Trautenberka

6. 4. 2021, 3:06

1ks tranzistor
Uživatelský avatar
Zdenek Valter
Příspěvky: 4415
Registrován: 9. 1. 2009, 5:16
Bydliště: Ústí n. L.

6. 4. 2021, 3:07

V současné době hobbík - obráběč začátečník - strojní park je konečně instalován
Uživatelský avatar
Charon
Sponzor fora
Příspěvky: 1918
Registrován: 27. 7. 2019, 4:31
Bydliště: Praha

6. 4. 2021, 3:37

jenicek píše: 6. 4. 2021, 3:06 1ks tranzistor
A jeden odpůrek :D
Uživatelský avatar
pavlík
Příspěvky: 716
Registrován: 16. 12. 2018, 10:00
Bydliště: Praha 5

6. 4. 2021, 3:42

Něco jako toto...
IMG_0008.JPG
Mex
Příspěvky: 8459
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

6. 4. 2021, 3:47

Možná bys měl napsat co máš konkrétně.
TTL signály obecně nejsou výkonové, ale jen logické/řídicí.
Pokud je to relé opravdu určeno pro ovládání TTL signálem, tak to zřejmě bude nejenom vlastní relé, ale zřejmě nějaký modul s elektronikou (která z toho nevýkonového TTL signálu udělá výkonové spínání cívky toho relé).
Tak by možná stačilo jenom trochu přiohnout elektroniku na tom modulu a nemusel bys tam dávat nic navíc.
Modros
Příspěvky: 437
Registrován: 31. 3. 2019, 7:58

6. 4. 2021, 4:30

Mex píše: 6. 4. 2021, 3:47 Možná bys měl napsat co máš konkrétně.
TTL signály obecně nejsou výkonové, ale jen logické/řídicí.
Pokud je to relé opravdu určeno pro ovládání TTL signálem, tak to zřejmě bude nejenom vlastní relé, ale zřejmě nějaký modul s elektronikou (která z toho nevýkonového TTL signálu udělá výkonové spínání cívky toho relé).
Tak by možná stačilo jenom trochu přiohnout elektroniku na tom modulu a nemusel bys tam dávat nic navíc.
je to modul z Drátku.cz 8 kanálu s opočlenem PC817

https://dratek.cz/arduino/879-arduino-r ... lenim.html

potřebuji min 12 výstupů a až když to přišlo tak sem koukal do datasheetu že je ovladané nulou....tak sem chtěl objednat jiné a všechny jsou nulou...krome SSR...ty nechci...potřebuju cvakací


a zas dělat ke každému vstupu jeden PCB tak to si dám na panel radši 12 tlačítek :lol:

takže potřebuji něco triviálního jinak to nemá cenu

jinak všem zatím děkuji
Mex
Příspěvky: 8459
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

6. 4. 2021, 5:16

A jseš ochotnej na té desce trochu škrábat a drátovat?
Pokud jo, tak by to neměl být velký problém.
Modros
Příspěvky: 437
Registrován: 31. 3. 2019, 7:58

6. 4. 2021, 5:19

Mex píše: 6. 4. 2021, 5:16 A jseš ochotnej na té desce trochu škrábat a drátovat?
Pokud jo, tak by to neměl být velký problém.
No jasne...protoze jinak me je k nicemu a pochybuju ze ji treba s arduinem na neco pouziju
Odpovědět

Zpět na „Ostatní (motory)“