Zdroj Meanwell 24V/10A K.O.

PBr
Příspěvky: 812
Registrován: 16. 6. 2007, 8:21
Bydliště: Slovensky Grob
Kontaktovat uživatele:

6. 4. 2021, 9:36

Pekny vecer,

Dnes mi z nicoho nic odisiel na bruske zdroj pre ovladaciu cast. Po zapnuti hl. vypinaca nenabehol. Samozrejme nic neobvykle pre made in china, ale zarazilo ma ze ako skoro-hrubym odhadom urcite menej ako 500 zapnuti. Poistka na vstupe je ok, ostatne nebudem riesit, keby niekto ho chcel ozivit, poslem za cenu postovneho.
Chcel by som sa opytat ci da tomu nejak pomoct alebo mam nakupit este nahradne kusy? Pri cene 60e/ks by som cakal viac...:)

Dakujem
Přílohy
A6086566-ABC0-4910-B98E-DEEE936AB8C3.jpeg
Tukanekb8
Protřelý bazarník
Příspěvky: 502
Registrován: 19. 4. 2015, 8:05

6. 4. 2021, 9:58

Stane se... V praci jich opravuji hodne... Klidne bych si ho za postovne vzal. Na revans bych ti mohl nabidnout stejne vykonny ale mam tu tusim jen s 3f napajenim jinak slabsi, jeste bych zitra zjistil... (Novy samozrejme)
Dik Radek.
PBr
Příspěvky: 812
Registrován: 16. 6. 2007, 8:21
Bydliště: Slovensky Grob
Kontaktovat uživatele:

6. 4. 2021, 11:08

Posli inicialy pre zasielkovnu a hodim to tam, no problem. Dakujem za ponuku, ale 3f nepomoze lebo mam pripravu na 1f a ziadne volne miesto. Nastastie este jeden kus mam, takze uvidime.
Tukanekb8
Protřelý bazarník
Příspěvky: 502
Registrován: 19. 4. 2015, 8:05

7. 4. 2021, 7:27

Nedavno jsem neco resil v rozvadeci na silovine a porad jsem slysel ze tam neco syci, rikal jsem si ze nekde na masine uchazi vzduch. Nejednou rana jak hovado a kus vedle hlavy mi doslova bouchl 24V zdroj. Najednou tma, vyrazilo to jistic az nekde pred masinou. Byl to zdroj Siemens 24V 10A (3f napajeni) Pravda je ze byl tak 10 let stary... Ten uz opravit nesel teda... Hlavne jsem se pak musel jit prevleknout, tak jsem se v zivote nelekl :D
Uživatelský avatar
filla
Příspěvky: 3126
Registrován: 1. 12. 2013, 12:55
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

7. 4. 2021, 8:44

2x vymenis spinany zdroj a potreti das trafo
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
PBr
Příspěvky: 812
Registrován: 16. 6. 2007, 8:21
Bydliště: Slovensky Grob
Kontaktovat uživatele:

7. 4. 2021, 8:50

Trefa - presne nad tymto uvazujem. Mozno by este pomohol nejaky extra "softstart" obvod pred zdroj, ale ani neviem pod cim take hladat, kedze nechcme bastl.
Mart76
Příspěvky: 650
Registrován: 17. 12. 2016, 11:04
Bydliště: Prostějov

7. 4. 2021, 9:31

U nás ve firmě by pořád někde cpali spínané zdroje. Na takovém trafu se nemá co pokazit.
Pro jedno své zařízení jsem si nechal navrhnout malé 3f trafo, kde jsem použil fintu se dvěma 3f sekundárama jako při napájení ss trakce. Na výstupu po usměrnění u 24 V mám bez kondenzátorů zvlnění cca 2 Vpp. Takže výsledná spolehlivost zdroje je dána jen dimenzováním usměrňovačů.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Tukanekb8
Protřelý bazarník
Příspěvky: 502
Registrován: 19. 4. 2015, 8:05

7. 4. 2021, 9:40

Trafo je trafo, o tom zadna, nepamatuju ze bych kdy menil trafo v nejakem stroji...
Uživatelský avatar
elbarto
Příspěvky: 4104
Registrován: 22. 5. 2014, 10:27
Bydliště: Prague

7. 4. 2021, 10:05

Tukanekb8 píše: 7. 4. 2021, 9:40 Trafo je trafo, o tom zadna, nepamatuju ze bych kdy menil trafo v nejakem stroji...
... svatá pravda od zkušeného profíka. Nenávidím spínané zdroje. Naposledy mi psal telefon výpadek napajení alarmu i kamerových systému. Protože nedošlo k nahození a v Praze nejsou žádné hodinové výpadky na pořadu dne, jel jsem ve 3 hodiny v noci z chalupy domů. Tohle je situace se kterou si ani napojení na PCO neporadí, tam pouze konstatuji "objekt nenarusen". Důvodem byla doslova exploze napajecího spínaného adaptéru 12V/1A a vypráskání jističu až po hlavní přívod. Jistění předpisové, žádná pobastlená elektrika. U tráfka je jediná případná možná závada, přerušeni vlasového drátku primáru a tráfko jen prostě přestane dávat.
atlan
Příspěvky: 2591
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

7. 4. 2021, 2:01

Ono je rozdiel zdroj od ryzaka ako napr MW, a priemyselny zdroj siemens. Siemens bezi 24r a mame ich 10tky. Vymenil som jeden. Aj to sa vymenil kondik a moze ist dalej.

Ano trafo je vecne ale musi byt aj dobry kondik na vystupe, a problem s napatiami ak nema odbocky. Zmenilo sa napatia a uz su problemy. Spinak ma napatie konstantne.
t256
Příspěvky: 1772
Registrován: 19. 1. 2012, 4:49

7. 4. 2021, 4:48

Presne tak. MW je ta nejlevnejsi cinska sracka z ebay na kterou dali nalepku. Pouzivam zdroje TDK LAMBDA rady HWS a vcelku zadny problem. Kdyz se podivas dovnitr takoveho zdroje, je to uplne neco jineho nez MW.
Trafo je trafo, ale minuly mesic mi v masine odeslo oddelovaci trafo pro civky stykacu. Prerusene vinuti.
Engineer
Příspěvky: 2254
Registrován: 27. 12. 2006, 4:30
Kontaktovat uživatele:

7. 4. 2021, 11:04

Když Vás tak poslouchám tak budu možná jednou nakonec ještě rád za svoje nadlimitní zásoby klasických "železných" zdrojů v regálech. :wink:
Taky už tu mám nějaký mrtvoly pulsáky co rozhodně nejely s výkonem co měli deklarovanej a zdechly nechutně brzo. Ale Meanwell mi zatím neumřel žádnej a to jich mám u ledkových světel požehnaně. No asi se mám výhledově na co těšit .... :(
Mex
Příspěvky: 8458
Registrován: 6. 2. 2014, 10:29

7. 4. 2021, 11:27

Meanwell není zdroj. Meanwell je firma. A ta vyrábí zdroje různých úrovní.
Zrovna ten zde popisovaný je "ekonomické provedení". Tedy velmi nízký level, bez PFC.
Nicméně i na ten dávají 3-letou záruku.

Já třeba zrovna Meanwell moc nemusím. S oblibou používám zdroje PowerLD. Ale ani tak bych si nemyslel, že jsou to zdroje, které odcházejí jako na běžicím páse (při přiměřeném nasazení).
Dawe
Příspěvky: 1588
Registrován: 8. 10. 2013, 6:18

8. 4. 2021, 6:18

Pro fakt dulezite aplikace pouzivam leta uz jen prum. zdroje Phoenix Contact. Nekdy se tu objevuji na foru v inzerci nove za zlomek ceny, to si vzdy nakoupim par do zasoby. Doporucit muzu treba 24V a 48V modely QUINT PS (takove ty krychle na DIN listu), ty jsou snad nesmrtelne. Jinak souhlasim s Mexem ze i MW umi udelat slusne zdroje, nicmene clovek nesmi vybirat z nejlevnejsich modelovych rad.
Naposledy upravil(a) Dawe dne 8. 4. 2021, 6:48, celkem upraveno 1 x.
TOS S28 Zebrak
Holzmann ZS-40HS
Prusa Mk3s+MMU2s
Markforged Mark2
atlan
Příspěvky: 2591
Registrován: 7. 2. 2011, 9:12

8. 4. 2021, 6:47

Inak nikde na obrazku nevidim filtracny kondik. Opravit sa to da ak to nescernelo na plosaku.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“