corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
Majojo

8. 4. 2021, 10:41

a co teprve až zjistíš, že v Moskvě mají splachovací záchody a jedí příborem :lol:

To je pekne že majú tie spl. záchody ale čo spravíš ak sa náhodou ocitneš v Moskve a príde to na teba a zistíš že tie záchody nemajú žiadny certifikát :lol:
Mart_68
Trol

8. 4. 2021, 10:46

Majojo píše: 8. 4. 2021, 10:41 a co teprve až zjistíš, že v Moskvě mají splachovací záchody a jedí příborem :lol:

To je pekne že majú tie spl. záchody ale čo spravíš ak sa náhodou ocitneš v Moskve a príde to na teba a zistíš že tie záchody nemajú žiadny certifikát :lol:
já být náma tak držím hubu, u nás se sere na odpočívadlech do křoví, všude bordel..na tahu Tábor- Č.B. není pro jistotu už ani čerpačka s WC. Na co si pořád hrajeme a proč bereme vůbec jiné země do huby..
Mex

8. 4. 2021, 10:47

Majojo píše: 8. 4. 2021, 10:41 To je pekne že majú tie spl. záchody ale čo spravíš ak sa náhodou ocitneš v Moskve a príde to na teba a zistíš že tie záchody nemajú žiadny certifikát :lol:
Fuj, děsná představa. Chvilku se to dá udržet. Ale kdyby tam měl člověk třeba 14-denní turnus - hrůza pomyslet.
aleshonsa

8. 4. 2021, 10:53

Majojo píše: 8. 4. 2021, 10:41 a co teprve až zjistíš, že v Moskvě mají splachovací záchody a jedí příborem :lol:

Splachovací záchody tam skutečně mají, ale často se tam nesmí splachovat papír. Soudruzi totiž někde (ne ale všude) udělali moc malý průměr odpadního potrubí.
Takže i kdyby tam nějaký ruský certifikát byl tak ho stejně nemůžeš použít. Takže ruský certifikát není vlastně dobrý ani na to .... však víme co.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Milan199

9. 4. 2021, 7:20

aleshonsa píše: 8. 4. 2021, 10:53
Splachovací záchody tam skutečně mají, ale často se tam nesmí splachovat papír. Soudruzi totiž někde (ne ale všude) udělali moc malý průměr odpadního potrubí.
Takže i kdyby tam nějaký ruský certifikát byl tak ho stejně nemůžeš použít. Takže ruský certifikát není vlastně dobrý ani na to .... však víme co.
Zase bych se do těch Rusů tolik nenavážel. Ve spoustě věcí se chovají rozuměji nežli my.
Se zákazem odhazování papírů do WC // v Rusku // jsem se nesetkal ani zamlada. Ale v tak veliké zemi bude jistě spoustu rozdílů.

Zakázáno házet papíry do WC mají v Chorvatsku a Řecku a blafují právě tím malým potrubím. Skutečnost je ale taková, že tam nemají čističky a ty naše "produkty" jdou do moře pár metrů od hotelu. Zatímco náš odpad se rozpustí / roozptýlí, ten papír by tam plaval dost dlouho.
lubbez

9. 4. 2021, 7:50

Tak jsem si myslel Aleši, že jsi sice trochu sebestřednej inženýrek, co potřebuje komentovat každé uprdnutí v téhle pokleslé diskuzi, ale jinak docela chytrej s místy docela rozumnejma názorama. Buď ti ale hlavu předběhly ruce, nebo nevím. :| Moskva opravdu není pr***del, kolega není žádnej omezenej blbec, kromě několika titulů kolem jména má taky několik patentů a ta firma z Ameriky je taková klasická garážovka a v logu má okousaný jablko.
lubbez

9. 4. 2021, 7:51

Tak jsem si myslel Aleši, že jsi sice trochu sebestřednej inženýrek, co potřebuje komentovat každé uprdnutí v téhle pokleslé diskuzi, ale jinak docela chytrej s místy docela rozumnejma názorama. Buď ti ale hlavu předběhly ruce, nebo nevím. :| Moskva opravdu není pr***del, kolega není žádnej omezenej blbec, kromě několika titulů kolem jména má taky několik patentů a ta firma z Ameriky je taková klasická garážovka a v logu má okousaný jablko.
OompaLoompa

9. 4. 2021, 9:50

ta firma z Ameriky je taková klasická garážovka a v logu má okousaný jablko
tak to všetko vysvetluje
kolega je pastier, a naháňa tam ovečky! :D

...

PS: Moskva nie je Rusko :!:
lapa
medaile za lepsi forum

9. 4. 2021, 2:18

Milan199 píše: 9. 4. 2021, 7:20 Zase bych se do těch Rusů tolik nenavážel. Ve spoustě věcí se chovají rozuměji nežli my.
Se zákazem odhazování papírů do WC // v Rusku // jsem se nesetkal ani zamlada. Ale v tak veliké zemi bude jistě spoustu rozdílů.
No, co to je zamlada :-) - v dobe cca 1970 v Moskve byl pruser vyhazovat pouzity toaletni papir do sice vodou splachovaciho WC, ale ten byl pouze pro vykaly a moc.
Papir se musel odlozit do specialne vedle polozeneho drateneho kose, a ten se pak s ostatnim bytovym odpadem hazel na chodbe do takoveho vyklopneho vika, ktere ustilo do sachty, ktera ustila nekam dole do sklepa.
Tedy odpadove trubky nebyly dimenzovany na toaletak - a to samozrejme nehovorim o nynejsim standardu evropskem (zvlhne a ztrati pevnost), ale o tehdy beznem skladacim (dvojlisty do sebe stridave) standardu typu "jedna strana jemny brusny papir, druha hruby lapovaci ...". Pretrhnout ho byl problem ...
Hovorim o tehdy relativne modernim dome pro bezny moskevsky lid - tj. krome jineho v jednom byte jedna rodina a jine vymozenosti ...
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Mart_68
Trol

9. 4. 2021, 2:36

lapa píše: 9. 4. 2021, 2:18
Milan199 píše: 9. 4. 2021, 7:20 Zase bych se do těch Rusů tolik nenavážel. Ve spoustě věcí se chovají rozuměji nežli my.
No, co to je zamlada :-) - v dobe cca 1970 v Moskve byl pruser vyhazovat pouzity toaletni papir do sice vodou splachovaciho WC, ale ten byl pouze pro vykaly a moc.
Papir se musel odlozit do specialne vedle polozeneho drateneho kose, a ten se pak s ostatnim bytovym odpadem hazel na chodbe do takoveho vyklopneho vika, ktere ustilo do sachty, ktera ustila nekam dole do sklepa.
Tedy odpadove trubky nebyly dimenzovany na toaletak - a to samozrejme nehovorim o nynejsim standardu evropskem (zvlhne a ztrati pevnost), ale o tehdy beznem skladacim (dvojlisty do sebe stridave) standardu typu "jedna strana jemny brusny papir, druha hruby lapovaci ...". Pretrhnout ho byl problem ...
Hovorim o tehdy relativne modernim dome pro bezny moskevsky lid - tj. krome jineho v jednom byte jedna rodina a jine vymozenosti ...
viz. ta šachta,..to mám od toho spolužáka, který tam v 80 -tých studoval VŠ, na jejich koleji v té šachtě jednou skončil černoch (asi Kubánec), už se neví jak.. asi moc vodky, ale prý měl dokonce v zádech vreckový nožík..tak kdo ví..těch příhod ještě ze SSSR má hodně, některé jsou až neuvěřitelné, tak to sem nebudu dávat, on víc než studoval tak spíš pašoval z tama do Polska a zpět, ale diplom dostal. Prostě hrozný bordel, chvalme Vladimíra Vladimíroviče, že to drží pevnou rukou.
Milan199

9. 4. 2021, 3:27

lapa píše: 9. 4. 2021, 2:18 No, co to je zamlada :-) - v dobe cca 1970 v Moskve byl pruser vyhazovat pouzity toaletni papir do sice vodou splachovaciho WC, ale ten byl pouze pro vykaly a moc.
Co to je zamlada ?
V 76 jsem byl jako učedník měsíc v Žodinu // Kamaz // na nějakém výměnném pobytu. Byli jsme ubytováni na intru a určitě se tam nic do košů nedávalo. Když jsem byl na návštěvě doma u kluka co mi dělal "děžurného" // bydleli v takovém klasickém paneláku //, tak mne dost nepříjemně překvapilo že byty měly společnou kuchyň vždy na patře. Jak zacházeli s hajzlpapírem nevím.
Mart_68
Trol

9. 4. 2021, 3:37

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/part ... .seznam.cz

pár hodin v úřadě a už z něj padají takové nápady :lol: :

Případná domácí párty by měla být jedině s rouškami :lol:
Mex

9. 4. 2021, 4:04

lapa píše: 9. 4. 2021, 2:18 ... v dobe cca 1970 v Moskve ...
Je to tak. Jsou to prostě opice co žijí na stromech. A taky hrozní komunisti.

U nás v 70. letech vyhazovali lidi z práce, když nepodepsali nějaký papír. A v 80. letech pak když naopak nějaký papír podepsali.
Takže z toho plyne, že jsme taky opice a hrozní komunisti.
aleshonsa

9. 4. 2021, 4:07

lubbez píše: 9. 4. 2021, 7:51 Tak jsem si myslel Aleši, že jsi sice trochu sebestřednej inženýrek, co potřebuje komentovat každé uprdnutí v téhle pokleslé diskuzi, ale jinak docela chytrej s místy docela rozumnejma názorama. Buď ti ale hlavu předběhly ruce, nebo nevím. :| Moskva opravdu není pr***del, kolega není žádnej omezenej blbec, kromě několika titulů kolem jména má taky několik patentů a ta firma z Ameriky je taková klasická garážovka a v logu má okousaný jablko.
Když je pokleslá, tak proč se jí účastníš? Jinak nemam pocit, že bych tu měl potřebu komentovat každé uprdnutí. Také nevím, že bych se někde vyjádřil, že kolega je omezený blbec - to je tvoje nějaká fabulace, nebo možná jestli ty spíš nejsi sebestředný. Moskva možná pr**l není, ale celá RF u mě ano, resp. celé bývalé SSSR (možná ještě za něco můžou stát tzv. pobaltské státy). Tím spíš mě udivuje, proč tam někdo takový vůbec jde.

Jinak neodpověděl jsi na můj dotaz. Dle mého ty informace, kterými podepřeli, aby se nechal očkovat Sputnik V, jsou víc než zavádějící, spíš bych si možná i troufal říct lži.
Samozřejmě ještě dnes by v EU s věkem 48 let očkovaný nebyl. Nicméně narážet že to nebude v roce 21 je už dle mého fabulace. Garantovat se to ale samozřejmě nedá (ale co se dá garantovat). Zase o to mají větší „jistotu“ že bude Sputnik V schválen v EU (i když na začátku února nebyla vůbec o nějakém podání žádosti u EMA ani řeč). Popravdě by tuším s tímto věkem nebyl na začátku února očkován asi ani v USA nebo GB, možná ani v Izraeli ne. To je totiž možné jen v Rusku, kde když někdo zašustí USD tak raději nechají chcípnout seniora (alespoň se ušetří na jeho důchodě a skutr Vladimír bude mít víc na zbraně) a dotyčného přednostně očkují. Pochybuju, že by kolega byl vážně nemocný (jelikož zvládne let do NY a zpět) aby měl nárok na přednost.
Dotaz, čím se nechal očkovat majitel, samozřejmě padá.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
fmodel
Kontaktovat uživatele:

9. 4. 2021, 4:26

aleshonsa píše: 9. 4. 2021, 4:07 Jinak nemam pocit, že bych tu měl potřebu komentovat každé uprdnutí.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: za poslední rok máš asi 4 příspěvky v jiné rubrice než coronavirus kde máš 673 příspěvků :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nepřipadáš si už divnej?
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“