hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Mart_68
Trol

19. 4. 2021, 2:55

Josef píše: 19. 4. 2021, 2:25 Nejenže potíže s češtinou, ale i s pamětí a úsudkem. A ještě mne napadá, že to snad dělá i zadarmo....
Jenom totální trotl si chce sednout podruhé na rozpálená kamna.
a na čem sedíš teď s Usakama? Az bude hodně horko, tak se stáhnou, stejně tak jak z rozjebaneho Afganistanu a dalších mnoha zemí kde to dokokotili . Nám tu zbyde válečná zóna, Biden bude psát paměti proč to nevyšlo. Pokud tu jsou nějaký Východnari ať se vyjádří, jejich názory mají větší váhu, pac jsou Rusovi blíž, jak oni by uvítali konflikt mezi NATo a Ruskem, já jsem jejich názory slyšel, tedy prostého lidu, velmi odlišné od lidí z Čech.
Jinak tady si přečti toho vymaštěného provokatéra, tento dělá aspoň za prachy, ale taky na něj dojde, my se samurajem si všechno pisem 8)
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ko ... .seznam.cz
Mex

19. 4. 2021, 3:28

Všechny moderní války jsou o logistice. Je mnohem efektivnější (a dokonce i šetrnější k lidem) vybombardovat fabriku na výrobu vojenského materiálu, než aby ten vyrobený materiál byl použitý na bojišti.

Takže mi celkem dává smysl ten první výbuch. Řekněme, že to byla opravdu realizační chyba a mělo to pšouknout až tomu Bulharovi. Pak už to dává smysl ještě víc.

Ale nedává mi smysl ten druhý výbuch. Těžko udělali znovu nějakou chybu. Ten první byl jako varování, navíc myslím mezitím sejmuli toho Bulhara (nebo to bylo až potom?).
A že to první varování tomu Imexu nedošlo? Skoro bych čekal, že po tom prvním výbuchu dostali nějaký nepodepsaný papír nebo anonymní telefonát.

Docela legrační jsou vyjádření zástupců firmy, co ten sklad vlastnila. Že oni opravdu vůbec, ale ani trochu nevěděli, co je konečnou destinací.
Pokud prodávám hloupý frekvenční měnič, u kterého chce zákazník zvýšit maximální výstupní frekvenci, tak musím dokládat k čemu to je. A zákazník musí souhlasit s tím, že dodavatel má právo si ověřit, že to skončilo tam, kam to bylo deklarováno. A to je přitom úplná kravina, ještě před pár lety se měniče s libovolnou frekvencí prodávaly zcela volně, než někdo vymyslet tohle umělé omezení.
Tak že by jen tak přišel nějaký Bulhar za Imexem a řekl: "hele, chci 100 tun dělostřelecké munice", a oni řekli "jasně, stavte se ve čtvrtek, budete to mít nachystané" ... tak tomu asi nikdo moc nevěří.

Naopak celkem chápu, že se tam ti dva celkem snadno dostali ne čumendu. Pokud Imex věděl, že je to určeno pro ruskojazyčnou frontu, tak asi celkem nebylo až tak překvapivé, že se tam stavili dva hoši s fingovaným pověřením od odběratele, aby si prohlídli co kupují. A to pověření jistě Imex teď nikomu ukazovat nebude, když oni přece vůbec neví, kam to mělo směřovat.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

19. 4. 2021, 3:37

Pokud to bylo jak se píše, tak to mohlo být tak, že instalovali dvě časované nálože (např. do dvou částí zásilky). Jedna z nich vybouchla předčasně, ale protože nikoho nenapadlo, že je to sabotáž, nikdo nic nepodnikl a ta druhá nálož vybouchla v době, kdy mělo být zboží již u zákazníka.
Aleš Procháska
testone
Sponzor fora

19. 4. 2021, 3:42

jo, to má všechno logiku
docela to do sebe zapadá
jen se mi ale trochu zvedá kufr z toho, že Rusové zvolili tuhle cestu místo aby tomu exportu zabránili nějak oficiálně
a je lhostejné zda to mělo bouchnout až někde jinde
jenže kdyby to řešili oficiálně, tak zase přiznají že že Ukrajina je nepřítel......
opravdu netoužím se kamarádit se státem který jedná tímto způsobem
Naposledy upravil(a) testone dne 19. 4. 2021, 3:46, celkem upraveno 1 x.
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Josef
Sponzor fora

19. 4. 2021, 3:44

Mart_68 píše: 19. 4. 2021, 2:55
Josef píše: 19. 4. 2021, 2:25 Nejenže potíže s češtinou, ale i s pamětí a úsudkem. A ještě mne napadá, že to snad dělá i zadarmo....
Jenom totální trotl si chce sednout podruhé na rozpálená kamna.
a na čem sedíš teď s Usakama? Az bude hodně horko, tak se stáhnou, stejně tak jak z rozjebaneho Afganistanu a dalších mnoha zemí kde to dokokotili . Nám tu zbyde válečná zóna, Biden bude psát paměti proč to nevyšlo. Pokud tu jsou nějaký Východnari ať se vyjádří, jejich názory mají větší váhu, pac jsou Rusovi blíž, jak oni by uvítali konflikt mezi NATo a Ruskem, já jsem jejich názory slyšel, tedy prostého lidu, velmi odlišné od lidí z Čech.
Jinak tady si přečti toho vymaštěného provokatéra, tento dělá aspoň za prachy, ale taky na něj dojde, my se samurajem si všechno pisem 8)
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ko ... .seznam.cz
Ten podle tebe provokatér tomu alespoň rozumí, narozdíl od tebe má jasno, kdo je terorista. Kolik válek vede současné Rusko a kolik území si v poslední době anektovala Amerika? Ale to nemá cenu s tebou probírat, jedině až budeš chápavější a to je nadlouho. Končím s tebou, protože nebudu krmit tro(t)la
Mex

19. 4. 2021, 3:59

prochaska píše: 19. 4. 2021, 3:37 Pokud to bylo jak se píše, tak to mohlo být tak, že instalovali dvě časované nálože (např. do dvou částí zásilky). Jedna z nich vybouchla předčasně, ale protože nikoho nenapadlo, že je to sabotáž, nikdo nic nepodnikl a ta druhá nálož vybouchla v době, kdy mělo být zboží již u zákazníka.
No právě proto bych čekal, že dostali nějaký ten papír nebo anonymní telefonát ...
Mart76

19. 4. 2021, 4:00

Nebo ještě jedna varianta.
Rusové se dostali "nějak" do obou skladů a nainstalovali tam nějaké časové výbušné zařízení. Pravděpodobně dovnitř nějaké bedny (beden).

Na netu je informace, že šéf Imexu byl před odesláním zkontrolovat zásilku a zjistil, že ne všechny bedny jsou řádně označeny a tak povolal dva zaměstnance - zbrojíře , aby ještě doplnili to označení beden.
1) Ti dva zaměstnanci při kontrole beden našli to výbušné zařízení a pokusili se ho deaktivovat
2) Manipulací s bednami se výbušné zařízení samovolně aktivovalo.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mart76

19. 4. 2021, 4:06

Mex píše: 19. 4. 2021, 3:59
prochaska píše: 19. 4. 2021, 3:37 Pokud to bylo jak se píše, tak to mohlo být tak, že instalovali dvě časované nálože (např. do dvou částí zásilky). Jedna z nich vybouchla předčasně, ale protože nikoho nenapadlo, že je to sabotáž, nikdo nic nepodnikl a ta druhá nálož vybouchla v době, kdy mělo být zboží již u zákazníka.
No právě proto bych čekal, že dostali nějaký ten papír nebo anonymní telefonát ...
Něco jako:
"Dobrý den, my jsme s ruské rozvědky, dali jsme vám tam dvě nálože a jedna omylem bouchla. Tak si skočte do toho druhého skladu a deaktivujte to nebo to zabije někoho dalšího. A tu zachráněnou zásilku teda pak pošlete tomu Bulharovi. My ho pak sejmeme takovým sajrajtem, novičok tomu říkáme".
Mex

19. 4. 2021, 4:25

testone píše: 19. 4. 2021, 3:42 jo, to má všechno logiku
docela to do sebe zapadá
jen se mi ale trochu zvedá kufr z toho, že Rusové zvolili tuhle cestu místo aby tomu exportu zabránili nějak oficiálně
a je lhostejné zda to mělo bouchnout až někde jinde
jenže kdyby to řešili oficiálně, tak zase přiznají že že Ukrajina je nepřítel......
opravdu netoužím se kamarádit se státem který jedná tímto způsobem
Ano, v tom Tebou zcela souhlasím, že to měli zkusit nějak oficiálně. Ale co když si Imex nechtěl nechat říct? (samozřejmě jenom spekuluju)

Je to pěkně popsané třeba v knize Boží pěst od Fredericka Forsytha. Tam taky napřed Izraelci opakovaně naznačovali nějakému vědci-balistikovi kdesi v Rakousku, že by neměl dělat pro Saddáma. Ale on to nechtěl chápat. No tak skončil s kulkou v hlavě.

Já se taky netoužím kamarádit, ale netoužím ani slepě nenávidět. Jsem příznivcem Švýcarského přístupu. Nikomu nelézt do prdele, ale ani nikoho nezatracovat (pokud on neudělá něco mně).

Eskalace problému metodou re/flek/tuty... je to nejhorší, co se může stát.
Už tak obětí téhle kauzy bude Sputnik (což čistě statisticky znamená prodloužení doby vakcinace a několik mrtvých navíc, určitě víc, než zemřelo při výbuchu).
A bohužel i pro nás zřejmě nejvýhodnější varianta dostavby jaderek v Dukovanech a Temelíně. No a protože ti 3 zbývají ví, že se zbavili hlavního konkurenta, tak nám cenu pěkně přimáznou. Řekl bych, že ve vedení těch 3 zbývajících dodavatelů včera po zveřejnění téhle kauzy bouchli pořádně velké šáňo.
Přitom určitě by bylo výhodnější, kdyby nám jako "bolestné" prostě udělali skvělou nabídku.

Kdyby si někdo z nás chtěl třeba nechat postavit na klíč barák, tak by přece taky nevyloučil (minimálně ve fází výběrového řízení) pravděpodobně nejlepšího dodavatele. Jen proto, aby ho "potrestal". To je ukázkový příklad střelby do vlastní nohy.

Ono těch obětí ale bude samozřejmě víc. Když jsem byl před nějakou dobou na exkurzi v TOSu, tak mi tam ukazovali několik dokončovaných mašin (každá velká jako stodola). A většina z nich byla určena pro ruský trh.
Takže si dovedu představit, že zrovna v téhle firmě určitě neoslavovali (a jistě i v mnoha dalších).
Britt

19. 4. 2021, 4:33

Nebylo to v Rakousku, ale v Bruselu a nebyli to Izraelci, ale spekuluje se o Íráčanech.
Jmenoval se Gerald Vincent Bull .
Mart76

19. 4. 2021, 4:34

Mex píše: 19. 4. 2021, 4:25 Kdyby si někdo z nás chtěl třeba nechat postavit na klíč barák, tak by přece taky nevyloučil (minimálně ve fází výběrového řízení) pravděpodobně nejlepšího dodavatele. Jen proto, aby ho "potrestal". To je ukázkový příklad střelby do vlastní nohy.
Nechal by jsi si třeba postavit barák na klíč od chlapa, který ti např. znásilní dceru, ale dá ti na vlastní stavbu slevu 30% jako bolestné?
A každé ráno tě při příchodu na stavbu pěkně pozdraví?
Grad

19. 4. 2021, 4:40

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sef- ... nce-151053

K ekonomické tónině případných snah o vyměknutí v tvrdé odpovědi na to co si Rusko dovolilo a aktívně i momentálně dovoluje k doufám že pořád svébytné ČR.
Zachtil jsem dnes po cestě na Radiožurnálu že takové snahy se už objevují ale přitom podíl českého exportu do ruska jsou pouhé 2% a není naopak jejích exportu k nám 3%...
Naposledy upravil(a) Grad dne 19. 4. 2021, 4:47, celkem upraveno 1 x.
Mex

19. 4. 2021, 4:43

Britt píše: 19. 4. 2021, 4:33 Nebylo to v Rakousku, ale v Bruselu a nebyli to Izraelci, ale spekuluje se o Íráčanech.
Jmenoval se Gerald Vincent Bull .
Jo, jmenoval se Bull.
Je možné, že v Bruselu. Podstatné je, že v nějaké zemi, která byla vůči konfliktu nezúčastněná.
A v knize jsou to myslím opravdu Izraelci (nemám ji teď u sebe).

Nicméně podstata sdělení byla jiná - dostaneš varování, pak případně ještě jedno, a pak přijde problém.
Když někdo zachází s materiálem, určeným k zabíjení lidí, tak prostě musí počítat s k tomu přiměřenými metodami.
Kdyby obchodovali se Sunarem nebo školními potřebami, tak by to asi proběhlo jinak.
Mex

19. 4. 2021, 4:46

Mart76 píše: 19. 4. 2021, 4:34 Nechal by jsi si třeba postavit barák na klíč od chlapa, který ti např. znásilní dceru, ale dá ti na vlastní stavbu slevu 30% jako bolestné?
A každé ráno tě při příchodu na stavbu pěkně pozdraví?
Nenechal. Protože ten by byl buď ve vězení, nebo mrtvý.

Na hloupý dotaz hloupá odpověď.
Grad

19. 4. 2021, 4:51

Mexi nezlob se musím položit jasnou otázku, čemu prosím nerozumíš na tom, že Rusko provedlo na území Tvého svrchovaného státu vojenskou operaci se vším všudy tj. oběti na životech, hmotné škody atd...?
Dochází Ti prosím, že ČR byla vojensky napadena Ruskem?
A bohužel "vedení" tohoto napadeného státu jak vojenské tak politické se moc nesnaží o adekvátní odpověď, jak se zatím zdá :-(
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“