testone píše: ↑19. 4. 2021, 3:42
jo, to má všechno logiku
docela to do sebe zapadá
jen se mi ale trochu zvedá kufr z toho, že Rusové zvolili tuhle cestu místo aby tomu exportu zabránili nějak oficiálně
a je lhostejné zda to mělo bouchnout až někde jinde
jenže kdyby to řešili oficiálně, tak zase přiznají že že Ukrajina je nepřítel......
opravdu netoužím se kamarádit se státem který jedná tímto způsobem
Ano, v tom Tebou zcela souhlasím, že to měli zkusit nějak oficiálně. Ale co když si Imex nechtěl nechat říct? (samozřejmě jenom spekuluju)
Je to pěkně popsané třeba v knize Boží pěst od Fredericka Forsytha. Tam taky napřed Izraelci opakovaně naznačovali nějakému vědci-balistikovi kdesi v Rakousku, že by neměl dělat pro Saddáma. Ale on to nechtěl chápat. No tak skončil s kulkou v hlavě.
Já se taky netoužím kamarádit, ale netoužím ani slepě nenávidět. Jsem příznivcem Švýcarského přístupu. Nikomu nelézt do prdele, ale ani nikoho nezatracovat (pokud on neudělá něco mně).
Eskalace problému metodou re/flek/tuty... je to nejhorší, co se může stát.
Už tak obětí téhle kauzy bude Sputnik (což čistě statisticky znamená prodloužení doby vakcinace a několik mrtvých navíc, určitě víc, než zemřelo při výbuchu).
A bohužel i pro nás zřejmě nejvýhodnější varianta dostavby jaderek v Dukovanech a Temelíně. No a protože ti 3 zbývají ví, že se zbavili hlavního konkurenta, tak nám cenu pěkně přimáznou. Řekl bych, že ve vedení těch 3 zbývajících dodavatelů včera po zveřejnění téhle kauzy bouchli pořádně velké šáňo.
Přitom určitě by bylo výhodnější, kdyby nám jako "bolestné" prostě udělali skvělou nabídku.
Kdyby si někdo z nás chtěl třeba nechat postavit na klíč barák, tak by přece taky nevyloučil (minimálně ve fází výběrového řízení) pravděpodobně nejlepšího dodavatele. Jen proto, aby ho "potrestal". To je ukázkový příklad střelby do vlastní nohy.
Ono těch obětí ale bude samozřejmě víc. Když jsem byl před nějakou dobou na exkurzi v TOSu, tak mi tam ukazovali několik dokončovaných mašin (každá velká jako stodola). A většina z nich byla určena pro ruský trh.
Takže si dovedu představit, že zrovna v téhle firmě určitě neoslavovali (a jistě i v mnoha dalších).