250 000 Kč dodávka.
Pět let v provozu pouze na topení. Tepelný venkovní výměník - dva ventilátory.
A dostáváme se k jádru pudla , větráky začaly vydávat pazvuky. Volán servis dodavatele.
Závěr doporučena výměna obou ventilátoru cena 35 000Kč.
Jako uživatel nasrání a koupě zatím jednoho ventilátoru.
Dnes jsem si nasel chvilku času a rozebral vadný ventilátor s tím ,že to stejně má přijít vyhodit.
Po rozebrání cca 30 minut z toho 20 hledání vhodného nástavce na šroubovák

Celá ten zázrak měl zarezlá kuličková ložiska 6001 -Z. Vevnitř u ložisek spousta borčusu , nevím kde se tam vzal.
Tak jsem prohrabal šuplíky v dílně a dvě 6001 jsem tam našel - kupodivu nerezová.
Poskládání nazpět . Zapojení a ejhle subjektivně je chodem na tom lépe než nový nedávno zakoupený.
Přikládám pár fotek co jsem si dělal abych věděl jak to případně poskládat.
Překvapilo mě že v celé konstrukci nikde nebylo jediné gufero nebo jakkoliv provedené zatěsnění kolem hřídele. Použité ložisko bylo z kategorie hrst za dolar.
Jinak samotná elektronika větráku působí velice kvalitně, značkové kondenzátory i tranzistory ON-SEMI.
Takže je to kurvítko , nebo mě chtěl natáhnout servis dodavatele tepelného čerpadla. Protože ať mi netvrdí ,že by tohle kdejaký servis neměl opravené kus za hodinu. Když jsem to zvládl přeskládat bez znalosti jak je to udělané - seskládané na trávníku u zahradního domku.