tiež túto axiomu analyzujem už druhý deň a nejako som to nepobral
predpokladám, že táto poučka má korene v skúsenostiach s hajzlpapierom značky Harmasan, ktorý sa nikdy neroztrhne tam kde je nadierkovaný. Inak si to vysvetliť neviem
tiež túto axiomu analyzujem už druhý deň a nejako som to nepobral
Pokud to bereš až takhle ze široka a srovnáváš to s hajzlpapírem, pak nemám co dodat.romanf píše: ↑12. 5. 2021, 2:28tiež túto axiomu analyzujem už druhý deň a nejako som to nepobral
predpokladám, že táto poučka má korene v skúsenostiach s hajzlpapierom značky Harmasan, ktorý sa nikdy neroztrhne tam kde je nadierkovaný. Inak si to vysvetliť neviem
BINGO
potíž je v tom, že tahle "přesná trubka" je vzhledem k použití přesná (vyrobená v toleranci H8) pouze na vnitřním povrchuCrashpc píše: ↑13. 5. 2021, 4:51 testone: tak od toho jsem se přišel zeptat, abych neudělal hovadinu. Myslel jsem, že drahá přesná trubka bude OK.
Tim pádem můžu vzít již linkované řešení zhruba 72mm a nechat to stočit. Kolem Poldovky to jistě někdo dokáže. Tu námahu si dám, když není jiné cesty. Moc děkuju za radu zkušenějšího.
Já dal výše odkaz na trubky pro písty! Ty jsou opravované na přesnost zvenku, ne zevniř. A v Sehradicích ti uříznou kolik pořebuješ.turnigy píše: ↑13. 5. 2021, 7:01 Presne tak, tie polotovary na valce sú zvnútra perfektné, ale zvonku je to vajce. Zistíš to, keď ju upneš v rovine s vnútrajškom a sústružíš plochu pre lunetu. Ale po pretočení to bude v pohode, len kúp aspoň 2mm väčší priemer. Aj hrúbky steny sa robia rôzne.
Dutá piestna tyč by bola omnoho jednoduchšie riešenie, s tou by si to mal bez roboty.
Já tě citoval jen proto, že tvůj příspěvěk mně přišel nejblíže k mé reakci. Jiní řeší např. opracování trubky pro válec a já nevím, co všechno další. Já na místě tazatele bych brnknul do Sehradic a dle toho katalogového listu si objednal potřebný kus hotové trubky. Ale když se chce s tím s.át, tak ať si koupí co chce a pak tu bude zase několik stran o tom jak to udělat za kopu starostí a peněz.