dotaz na nové přípojné místo ČEZ

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
Odpovědět
RaS

18. 5. 2021, 5:40

měl bych dotaz, bohužel co elektrikář to názor a ČEZ mě odkázal na jejich připojovací podmínky, kde asi není to co chci vědět..

chci upravit odběrné místo v místě kde je nadzemní NN vedení a z něj je sveden kabel do pojistkové skříně na sloupu a poté do země k odběrnému místu (momentálně nepřipojenému)
toto místo v plotu chci posunout v rámci nového plotu, vzhledem k výstavbě nového plotu a k budoucímu zrušení nadzemního vedení chci udělat přípravu a postavit rovnou i skříň pojistkovou z důvodu aby pak nepřišli nevybourali plot a nedali tam ten hnusnej plastovej sloup..

a teď otázka jakou skříň použít konkrétně? předpokládám SS100 a ER202 z DCK vedle sebe,
druhá otázka jak vézt kabel? jen do ER skříně a nechat to propojení do SSka na Čezáky, až to tam jednou předělaj do země a nebo jim to prosmyčkovat tou SSkou a nebo nahotovo do SSky a dám tam druhé pojistky?
třetí věc jak udělat přípravu v tom plotu? první názor je nedělat SSku, protože je ČEZáků a počkat až si to udělaj sami a zbořej mě plot a daj tam tu plastovou krabici což je oficiální názor s kterým se nechci ztotožnit. Druhej názor je vyzdít to (min 600nad zem a nechat tam přes celou pojistkovku dutinu cca 300x200 (velikosti otvoru v SSce) až 600mm pod zem
třetí názor dát tam 2x100mm KGčko + 50mm kopoflex na odvod k ERku..
čtvrtej názor je že ať to udělám jakkoliv stejně příjdou a vyřežou ten plot aby se tam dostali :D

a teď prosím o názory nejlépe lidí alespoň s vyhláškou 50, řeči typu musí to dělat oprávněná osoba samozřejmě znám..

děkuji za názory
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Charon
Sponzor fora

18. 5. 2021, 6:17

Za mě osadit ssku i erku, zádné smyčkování, žádné pojistky v ssce, teď přepojí ze sloupu do erky a na ssku se vy... Až pojedou zemí záleží jaké hovado přijde. Dal bych jim z sska dvě stodesítkové trubky do země a padesátku do erky. A bohužel doufat že až dojedou, že za flašku budou rozumný :D
SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Tukanekb8
Protřelý bazarník

18. 5. 2021, 6:52

Souhlasim, tak se to bezne dela
Soustruh Magdeburg D30, CNC frézka home-made, 3D tisk home-made,...
jenicek

18. 5. 2021, 8:37

Je to o domluvě, ČEZ si na to stejně najímá firmy. Zjisti kdo to v okolí bude pro ČEZ dělat a dohodni se s nim. Mě chlapci na dotaz, jestli než osaděj elektroměr, si můžu pučit trochu elektriky přímo z neosazený pojistkový skříně řekli, že když to nebude pevný připojení, tak budou dělat že to neviděj. Rychlovarku a světla přes krokodýly jsem na stavbě takhle provozoval měsíc :lol:
HonzaHorka

18. 5. 2021, 9:19

Opravdu je to hlavně o domluvě.
Nejlépe zjistit firmu která to pro ČEZ v okolí dělá a domluvit to s nima. Známosti udělají hodně
elbarto

18. 5. 2021, 10:36

Ano přesně tak, Jeník napsal všechno. V Praze to je snadnější, tam mi občas rovnou PRE sdělí "bude to dělat náš člověk" jinak si užijete ... U ČEZu bych se obrátil na firmu, která pro ně kreslí a realizuje. ČEZ sice každou akci tenderuje, ale překvapivě to vyhrávají často stejné firmy. Pouštět se do podobné mise svépomocně i když na to máme noty je ryzí bláznosvtví :-)
HonzaHorka

19. 5. 2021, 4:45

Tak tak. I já jsem to pro sebe tak řešil. A to jsem pouze popondaval pilíř před plotem do plotu, ale byla s firmou řeč, takže mi dali obě skříně, já si to zazdil a udělal přípravu a oni přijeli rozbourali starý pilíř a přepojili do nového, ale to právě jen ze známosti.
Ono ve výsledku jsem jim ušetřil kus práce, tak proč by to tak nešlo udělat.
RaS

19. 5. 2021, 7:35

jenže u nás není žádný termín kdy se to zakope do země (v dohledné době 2 roky to není v plánu)
když oslovím ČEZ tak mě jasně odpálej, že se s žádnou SSkou nemám dělat.. když poptám firmy co to dělaj tak se různěj informace :lol:
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“