Aris píše: ↑23. 5. 2021, 7:31
Zajímalo by mne, co má s tématem společného unie nebo evropský parlament? Když čtu tohle vlákno tak mám pocit, že snad unie vnucuje elektromobilitu celému světu.
Já jen, že v Evropě není žádný velký výrobce e-mobilů a země, kde jsou nejvíce rozšířené také nejsou členy EU.
Myslím, že se celkem snadno dá vypozorovat linka, že levičáci mají neobytnou potřebu zachraňovat planetu.
Čím větší sílu má levota v dané zemi, tím víc se zachraňuje planeta, řeší gender, kvóty na ženské a černochy ve vedení firem atd.
No a donedávna byla význačným centrem téhle neolevice Evropa. Jestli je nějaká evropská země členem EU nebo jenom přidruženým členem (jako třeba Norsko) je v podstatě fuk. Stejně se řídí evropským zákonodárstvím, jen si zachovávají pocit zdánlivé částečné svobody.
No a EU prostřednictvím Evropské komise a jejích návrhů, které když jsou dostatečně zelené tak je pak bez řečí odkýve Evropský parlament, tlačí na "elektromobilitu za každou cenu". Tak by pak prostě měl ten parlament přijmout i potřebné úpravy fyzikálních zákonů.
Ale situace se průběžně mění. Takže USA pod láskyplným vedením Demokratické strany (s jejím hodně hlasitým ultra-neo-levičáckým křídlem) se také hlásí o své místo na slunci.
Takže promptně zpětně přistoupili k Pařížské dohodě, otevřeli svou jižní hranici, zvýšili podporu raketových a tunelářských odborníků v Gaze atd.
No a taky vyhlásili, že spalováky brzo zaříznou. Takže pak ty úpravy fyzikálních zákonů by měli schválit i oni.