hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
Mart_68
Trol

1. 7. 2021, 9:33

Mart76 píše: 1. 7. 2021, 9:17 Správně. Žádné rady od Švejnara nepotřebujeme, my si to posereme sami. :lol:
teď by měl spíš radit svým chlebodárcum v juesej, tam vidím do pár let big sociální problém.
obecně rada pro ČR je jasná, stavět mladé generaci nájemní bytovky které budou ve vlastnictvi státu nebo obci, zkrátka vyřešit tu zoufalou situaci s předrazeným bydlenima zastavit zadlužování přes nesmyslné hypotéky. Investice do infrastruktury dlouhodobě běží tam není co řešit, rozkopaného je toho tolik, že se nedá už nikam dojet přímo.
Naposledy upravil(a) Mart_68 dne 1. 7. 2021, 9:44, celkem upraveno 1 x.
Josef
Sponzor fora

1. 7. 2021, 9:41

Mart_68 píše: 1. 7. 2021, 9:28
Josef píše: 1. 7. 2021, 9:23
Mart_68 píše: 1. 7. 2021, 9:13
spíš nabízí, než přemlouvá, utírá si v Kremlu hlavu o rohozku. Tak to prostě chodí když jsi jenom kapitán, boss je boss.
Ale kdepak, dostává od gosudara pořádný kartáč za to jak to tady neukočíroval..
však to píšu, je jenom kapitán a ten si musí vojáky pohlidat, nesmějí si vymyslet báchorky proti bossovi. Dostane vyvinění ale my společně zaplatíme pokutu.
Nevím jak ty, ale já žádného bosse poslouchat nechci. Stačílo ty čtyři dekády, co nás dorigovali a jak to dopadlo?
Mart_68
Trol

1. 7. 2021, 9:49

Josef píše: 1. 7. 2021, 9:41
Josef píše: 1. 7. 2021, 9:23

Ale kdepak, dostává od gosudara pořádný kartáč za to jak to tady neukočíroval..
však to píšu, je jenom kapitán a ten si musí vojáky pohlidat, nesmějí si vymyslet báchorky proti bossovi. Dostane vyvinění ale my společně zaplatíme pokutu.
Nevím jak ty, ale já žádného bosse poslouchat nechci. Stačílo ty čtyři dekády, co nás dorigovali a jak to dopadlo?
já taky ne, ale jedna věc je to co si přeješ a druhá co je realita, kdybys žil v Afanistanu taky nemáš moc na výběr,. Žiješ v ČR tak to máš trochu lepší, ale nestavějí si vzdušné zámky, jseš vázal buď jedné nebo druhé strany...ta Slovanská cesta se mi zdá mírumilovnější. Od Germánů nikdy ní dobrého pro nás nevzešlo, v USA ani nevědí kde ČR leží. Miluj Putina.👍
Josef
Sponzor fora

1. 7. 2021, 10:01

Mart_68 píše: 1. 7. 2021, 9:49
Josef píše: 1. 7. 2021, 9:41

já taky ne, ale jedna věc je to co si přeješ a druhá co je realita, kdybys žil v Afanistanu taky nemáš moc na výběr,. Žiješ v ČR tak to máš trochu lepší, ale nestavějí si vzdušné zámky, jseš vázal buď jedné nebo druhé strany...ta Slovanská cesta se mi zdá mírumilovnější. Od Germánů nikdy ní dobrého pro nás nevzešlo, v USA ani nevědí kde ČR leží. Miluj Putina.👍
Tak blbý jak ty asi nikdy nebudu :lol:
Trolíš za peníze, nebo to děláš zadarmo?
fmodel
Kontaktovat uživatele:

1. 7. 2021, 10:04

Josef píše: 1. 7. 2021, 8:42
fmodel píše: 1. 7. 2021, 6:12
Josef píše: 1. 7. 2021, 5:41
A je tam někde napsáno že není Čech? To že přednáší v Americe z něj cizáka nedělá.
Poturčenec horší Turka
Platí to i pro Nejedlého, který pobýval zase v Rusku? :lol:
Jasně ,hlavně že nás nebude poučovat jak to máme dělat ,a co máme zdražit aby se důchodci vyhnali z bytů a baráků .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Milan199

1. 7. 2021, 10:53

Josef píše: 1. 7. 2021, 8:38
Milan199 píše: 1. 7. 2021, 6:05
Čech má žít v čechách, platit tady daně, mluvit česky...
Tak to jdi vysvětlit jednomu Slovákovi do Strakovky :lol:
Nějak jsem nezaznamenal, že Švejnar neumí česky. Narozdíl od ...
Proč by kdokoliv z Čech nemohl žít a pracovat jinde? To by podle tebe bylo jak za komárů. :(
Nějak si nerozumíme. A Babiš určitě není můj favorit.

Švejnar česky umí - to ano. Ale nežije tady ! Žije v USA, přednáší tam na univerzitě, kupuje si tam rohlíky a chodí tam na pivo. Tak ať si tam kandiduje na prezidenta // jako že nemůže // a sem nechodí dělat chytrýho. // ani si tu nechat opravit zuby //

Nikde nepíšu // a nemyslím si to //, že je špatně, aby někdo žil, pracoval kdekoliv jinde. Ale ať sem nechodí dělat osvícenýho. Před faktem, že někdo přednáší na UNIVERZITĚ v USA se určitě nerozteču po podlaze.

Aź tu bude pan Švejnar žít se vším všudy a vyžírat si slasti i strasti života tady, pak ať se uchází o post prezidenta. Jeho kydy mne neoslovují a to že by byl výjimečně ochoten tady té bandě primitivů dělat prezidenta ... Za sebe tedy říkám nee.

To mi jsou sympatičtější manželé Pham co mají krámek na rohu. Česky teda mluví blbě // ale snaží se //, jejich děti už ale mluví nerozpoznatelnou češtinou. Na Vánoce zdobí stromeček a na Velikonoce přijdou děti s pomlázkou a koledou. Jsou vždy milí a ochotní. Děti jsou ve škole vzorné a neznám nikoho, komu by vadilo že tu žijí. Pro mne to jsou sousedé - pan Švejnar ne !
Josef
Sponzor fora

2. 7. 2021, 7:43

Milan199 píše: 1. 7. 2021, 10:53
Josef píše: 1. 7. 2021, 8:38
Milan199 píše: 1. 7. 2021, 6:05
Čech má žít v čechách, platit tady daně, mluvit česky...
Tak to jdi vysvětlit jednomu Slovákovi do Strakovky :lol:
Nějak jsem nezaznamenal, že Švejnar neumí česky. Narozdíl od ...
Proč by kdokoliv z Čech nemohl žít a pracovat jinde? To by podle tebe bylo jak za komárů. :(
Nějak si nerozumíme. A Babiš určitě není můj favorit.

Švejnar česky umí - to ano. Ale nežije tady ! Žije v USA, přednáší tam na univerzitě, kupuje si tam rohlíky a chodí tam na pivo. Tak ať si tam kandiduje na prezidenta // jako že nemůže // a sem nechodí dělat chytrýho. // ani si tu nechat opravit zuby //

Nikde nepíšu // a nemyslím si to //, že je špatně, aby někdo žil, pracoval kdekoliv jinde. Ale ať sem nechodí dělat osvícenýho. Před faktem, že někdo přednáší na UNIVERZITĚ v USA se určitě nerozteču po podlaze.

Aź tu bude pan Švejnar žít se vším všudy a vyžírat si slasti i strasti života tady, pak ať se uchází o post prezidenta. Jeho kydy mne neoslovují a to že by byl výjimečně ochoten tady té bandě primitivů dělat prezidenta ... Za sebe tedy říkám nee.

To mi jsou sympatičtější manželé Pham co mají krámek na rohu. Česky teda mluví blbě // ale snaží se //, jejich děti už ale mluví nerozpoznatelnou češtinou. Na Vánoce zdobí stromeček a na Velikonoce přijdou děti s pomlázkou a koledou. Jsou vždy milí a ochotní. Děti jsou ve škole vzorné a neznám nikoho, komu by vadilo že tu žijí. Pro mne to jsou sousedé - pan Švejnar ne !
Takže Franta, Ludva, Jarda, Máňa, Filoména a další, co dělají v Rakousích, či v Germánii a třeba jen pendlují by neměli mít ani právo kandidovat do zastupitelstev a pod., páč si kupují potravuny v daných zemích a mzda je zdaněna tam?
Njn, úspěch v zahraničí se doma neodpouští. :(
Mr. MR

2. 7. 2021, 8:02

Někteří tady mají názor, že pracovat, studovat, nebo žít v zahraničí je stigma. Větší kravinu jsem neslyšel. To jenom autoritářským "vládcům" by se hodilo mít obyvatele pěkně nezkušené a bez rozhledu. Do zahraničí se jezdí pro zkušenosti. Otevírá to oči. Člověk pak třeba zjistí, co je doma nahovno a má tendenci s tím něco dělat. A taky zjistí, co je naopak supr a začne si toho vážit.

Švejnar není jediný, kdo dělá kariéru v zahraničí. Akorát že kromě ne/sympatií na něho nikdo nic moc nemá, tak se vytáhne aspoň ta jeho kariéra...
Připrav se, hrajem...
https://www.youtube.com/watch?v=HzjNAnEfvxc
Thomeeque

2. 7. 2021, 8:07

Milan199 píše: 1. 7. 2021, 10:53 Aź tu bude pan Švejnar žít se vším všudy a vyžírat si slasti i strasti života tady, pak ať se uchází o post prezidenta.
Máš pocit, že s tebou v Česku situovaní politici nějak zásadně sdílí tvé slasti a strasti? :) IMHO je to spíš o míře inteligence, empatie, nadhledu, rozhledu, soudnosti, stylu chování atd. a na tom může být naopak člověk, který žil dlouho mimo, lépe.

A proč by si sem neměl přijet nechat spravit zuby, co je na tom špatného?

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
pafik

2. 7. 2021, 10:09

Mart_68 píše: 1. 7. 2021, 9:33 .....
obecně rada pro ČR je jasná, stavět mladé generaci nájemní bytovky které budou ve vlastnictvi státu nebo obci, zkrátka vyřešit tu zoufalou situaci s předrazeným bydlenima zastavit zadlužování přes nesmyslné hypotéky. Investice do infrastruktury dlouhodobě běží tam není co řešit, rozkopaného je toho tolik, že se nedá už nikam dojet přímo.
To je dobrá hňupovina; dát mladejm všechno zadarmo, nebo hodně levně. To si toho pak budou určitě vážit.
My jsme bydleli dlouho s rodiči a neubylo nás. Ve velké části světa se bydlí v nájmu, ne ve vlastním. Akorát u nás se z bydlení ve vlastním udělala modla.
Mart_68
Trol

2. 7. 2021, 11:01

pafik píše: 2. 7. 2021, 10:09
To je dobrá hňupovina; dát mladejm všechno zadarmo, nebo hodně levně. To si toho pak budou určitě vážit.
My jsme bydleli dlouho s rodiči a neubylo nás. Ve velké části světa se bydlí v nájmu, ne ve vlastním. Akorát u nás se z bydlení ve vlastním udělala modla.
umíš číst? Píšu nájemní, nikdo nikomu zadarmo nic nedává, platí nájem obci a obec si vybere komu byt pronajme.
testone
Sponzor fora

2. 7. 2021, 11:43

Mart_68 píše: 2. 7. 2021, 11:01 umíš číst? Píšu nájemní, nikdo nikomu zadarmo nic nedává, platí nájem obci a obec si vybere komu byt pronajme.

... a zase z toho budou pořadníky na 15 let a přidělovací komise a shánění možnosti úplatku/přeskočení pořadí atd atd
Co mi to jenom připomíná?
jestli by nebylo jednodušší udělat takovou legislativu, aby se to nájemní bydlení dalo stavět jednoduše, rychle = lacino
když bude do půlky bytů shánět nájemníka, půjde i nenažranej developer kapitalista s cenou dolů
Nebo že by se dalo předpokládat, že u státních/obecních zakázek všichni dodavatelé to budou dělat za 3,5% marže aby náhodou na tom moc nevydělali? :D
Marte, ty jsi opravdu naivka, příznivec jednoduchých řešení a velkohubých slibů........
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
pafik

2. 7. 2021, 1:31

Mart_68 píše: 2. 7. 2021, 11:01
pafik píše: 2. 7. 2021, 10:09
umíš číst? Píšu nájemní, nikdo nikomu zadarmo nic nedává, platí nájem obci a obec si vybere komu byt pronajme.
Umím číst. Nájemní bydlení už existuje, ale "je moc drahý".
Je přesně takový, jaký má být; nabídka versus poptávka. Proč by to mělo být ve vlastnictví státu? Ne že bych to státu upíral, ať si vlastní, co si za svoje pořídí (ne o co nás někým způsobem připraví), ale proč si myslíš, že by měli mladí platit podstatně menší nájemný, než staří? Až tohle někdo udělá, tak dotyčné zastupitele soukromý investor zažaluje za špatnou správu svěřeného majetku (nebo jak se ten paragraf jmenuje). Když může inkasovat za metr čtvereční stovku a on inkasuje jen třicet, tak tím poškozuje samosprávu, město, stát ..... Stačí jen, aby investoři chvíli vydrželi držet ceny nahoře, a to nebude problém při rychlosti stavebních prací. A v současné době i cen materiálu.
Teď zrovna se hádaj tuším v Holomóci, že jim kdysi zastupitelé slíbili převést bezplatně byty, maj to i ve smlouvě, ale zastupitelstvo za to chce nějaký prachy, protože by jim hrozila žaloba za "špatného hospodáře". Tak to nejspíš nechaj projít až soudem, protože až teprve po jeho eventuálním rozhodnutí, že smlouva platí, budou krytí.
Mart_68
Trol

2. 7. 2021, 5:03

testone píše: 2. 7. 2021, 11:43
Mart_68 píše: 2. 7. 2021, 11:01 umíš číst? Píšu nájemní, nikdo nikomu zadarmo nic nedává, platí nájem obci a obec si vybere komu byt pronajme.

... a zase z toho budou pořadníky na 15 let a přidělovací komise a shánění možnosti úplatku/přeskočení pořadí atd atd
Co mi to jenom připomíná?
jestli by nebylo jednodušší udělat takovou legislativu, aby se to nájemní bydlení dalo stavět jednoduše, rychle = lacino
když bude do půlky bytů shánět nájemníka, půjde i nenažranej developer kapitalista s cenou dolů
Nebo že by se dalo předpokládat, že u státních/obecních zakázek všichni dodavatelé to budou dělat za 3,5% marže aby náhodou na tom moc nevydělali? :D
Marte, ty jsi opravdu naivka, příznivec jednoduchých řešení a velkohubých slibů........
proboha.... kde nemají tyto problémy (např. v Rakousku) s předraženým nájemným, tak právě díky tomu, že obec postavila nebo má ve vlastictví startovací byty pro mladé a byty pro nízkopžíjmové, čili se pamatuje na všechny. To že obec vlastní část bytů z celkového množství bytů na trhu je pro trh bydlení pozitivní. Obce v ČR se boužel těchto bytů od 90 let postupně zbavily a rezignovaly i na výstavbu bytů nových..ta vaše neviditelná ruka trhu jaksi v tomto nezafungovala, naopak s byty se spekuluje, pronajímají se jako hotely a ubytovny pro cizince.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

2. 7. 2021, 5:12

Zeptej se Bati jak se staral o zaměstnance, a co ti podnikavci co u nás provozují montovny kolik postavili bytů ,škoda slov .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“