V baráku jsme měli cca 18 (!) let 24 kW turbokotel od Thermony, v roce 2017 jsme ho měnili za 17 kW Thermona Therm 17 KDZ. Zatímco ten 24 kW turbáč měl celkem problém vytopit jeden byt, ten 17 kW kondenzák vytopí bez problému celý dvoubytový rodinný domek. Jen po 4 letech provozu v něm začal trochu vibrovat ventilátor, tak ho nechám raději vyměnit, až pozvu servisáka na pravidelnou kontrolu (cca 2 litry za návštěvu).
Jo a v bytě 2+1, co jsem loni dělal rekonstrukci, tak tam mi instalatér říkal: "Pane, všechny kondenzáky jsou stejné a všechny stojej za ho*no."

Nicméně v celé bytovce montoval kotle Chaffoteaux Niagara Advance a za ty leta jsem u sousedů, co už jej mají dlouhou dobu, nezaznamenal žádný problém. Chtěl jsem tam původně taky prdnout Thermonu, ale ten Chaffoteaux byl o něco užší a narozdíl od Thermony se mi vešel na záchod

A navíc když tam jezdí servisák Chaffoteaux na pravidelné kontroly, tak v rámci jednoho poplatku za cestu to zkontroluje víc lidem v bytovce najednou a člověk taky nějakou tu kačku pak ušetří

Hlavně nechat namontovat filtr vody před vpusť do kotle. Když se pak třeba kotel pokazí a provozovatel uplatňuje reklamaci, výrobce reklamaci neuzná, pokud závada souvisí s čistotou vody a před kotlem není filtr. Jestli to tak ale dělá každý výrobce, netuším. Nicméně filtr stojí pár kaček a mám o starost míň.