hospudka

aneb pokec o vsem co se netyka CNC
takova nase CNC hospudka

Moderátor: sysel

Zamčeno
pafik

4. 8. 2021, 7:35

Mex:
Vzpomínáš, jak udělali dobrovolníci zadarmo přes víkend funkční web pro prodej dálničních známek? Jak si za to samé řešení řekla firma několik stovek milionů? A jak pak ze státu pomalu lezlo, že vlastně nákup známek je jen nedůležitá funkce, a že ty důležité, co stát chtěl, tam nejsou? Sledování vozidel podle dálničních známek a bůhví co ještě?
Píšu "stát", protože přesně nevím, kdo byl zadavatel. Snad ministerstvo dopravy, ale kdo ještě na tom skrytě participoval, čert ví.
Jak to bude s těma otiskama, to se teprve uvidí, ale nic dobrýho bych od toho nečekal.
Když budou mít tajný služby v databázi uložený otisky prstů všech obyvatel, tak je budou moct sledovat, respektive dohledat pohyb kohokoliv kdekoliv, kde ty otisky zanechá.
Bohužel třeba ruští a čínští agenti nebudou mít občanky, aby šli sledovat. Tam by to mělo opodstatnění.
Nicméně, proto sem to sem nepsal. Psal jsem to proto, že kvůli blbejm rouškám dělaj tupci povyk, ale kvůli otiskům prstů, které považuju za zásah do soukromí a potenciální subjekt zneužití, je ticho po pěšině. Protože to je už nad jejich primitivní chápání.
Grad

4. 8. 2021, 7:59

Je fakt potřeba takováto "občanka"?
Normálním občanům určitě né, těm ve státě jménem euroCZ je to šumák :roll: tak si nechaji tim "státem" kálet na i do kebule...
Zajímavé, že to někde jde i bez nich... 8)
Asi tak...
viewtopic.php?p=419282#p419282

Jo a mimochodem, státní symboly jsou dané také ústavou https://www.mvcr.cz/clanek/statni-symbo ... bliky.aspx
Takže co to je vlastně za kartičku?
Obrázek

Příjde vám to normálni nacpat toto POVINNĚ do dokladu a označit takto každého občana staršího 15 let ve svobodné zemi?
- foto přímo na úřadě má také své důsledky
- otisky prstů
- čip v průkazu
- vysílačka RFID

Inu v Babišrusi rozhodně ano.
Mart76

4. 8. 2021, 8:13

"Děti mladší šesti let a lidé, u kterých je odebrání otisků fyzicky nemožné, budou od povinnosti poskytnout otisky prstů osvobozeni. Stejně budou moci být osvobozeny i děti do 12 let. V případě, že je nemožné otisky odebrat dočasně, bude podle novely průkaz vydán s platností na rok."

Takže je možnost jít pro novou občanku s obroušenými prsty a dostat občanku jen na rok. A každý rok si to zopáknout.
V občance ale stejně bude datově uložena fotka.

A v pasech už je stejně všechno.

A pokud bude někoho trápit, že mu někdo může tu občanku vyčíst, tak ji nosit u sebe nemusí. Dnes už to není povinnost.
Nebo si ji dávat do kovového pouzdra.

Doplněním těchto údajů do občanek se občanka povyšuje na úroveň pasu pro cestování v rámci EU.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Fifík

4. 8. 2021, 8:20

pafik píše: 4. 8. 2021, 7:35 Mex:
Vzpomínáš, jak udělali dobrovolníci zadarmo přes víkend funkční web pro prodej dálničních známek? Jak si za to samé řešení řekla firma několik stovek milionů? A jak pak ze státu pomalu lezlo, že vlastně nákup známek je jen nedůležitá funkce, a že ty důležité, co stát chtěl, tam nejsou? Sledování vozidel podle dálničních známek a bůhví co ještě?
Píšu "stát", protože přesně nevím, kdo byl zadavatel. Snad ministerstvo dopravy, ale kdo ještě na tom skrytě participoval, čert ví.
Jak to bude s těma otiskama, to se teprve uvidí, ale nic dobrýho bych od toho nečekal.
Když budou mít tajný služby v databázi uložený otisky prstů všech obyvatel, tak je budou moct sledovat, respektive dohledat pohyb kohokoliv kdekoliv, kde ty otisky zanechá.
Bohužel třeba ruští a čínští agenti nebudou mít občanky, aby šli sledovat. Tam by to mělo opodstatnění.
Nicméně, proto sem to sem nepsal. Psal jsem to proto, že kvůli blbejm rouškám dělaj tupci povyk, ale kvůli otiskům prstů, které považuju za zásah do soukromí a potenciální subjekt zneužití, je ticho po pěšině. Protože to je už nad jejich primitivní chápání.
Musím tě bohužel doplnit, bo ta drahá funkce v tom dálničním systému neměla být sledování vozidel (to už se dávno děje) ale to aby ty kamery čtoucí RZ uměly rozpoznávat i obličeje + nějaký poměrně nekrátký ukládání těch vytěžených dat... myslím, že to tam protlačovala nějaká rozvědka, nebo kdo. Zaklínadlem byl boj s terorismem. Vše pochopitelně v tajném režimu. Přišlo se na to jenom právě na základě toho, že zakázka na prkotinu byla drahá jako prase. :?

Zajímavé je, že pak už o tom slyšet nebylo. Takže umí to ten systém, nebo ne? A dělá to nebo ne?
Milan199

4. 8. 2021, 8:23

pafik píše: 4. 8. 2021, 7:35 Mex:
Mě se to taky nelíbí, ale přijde mi to zbytečný se s tím opruzovat. Na zadku máš tydlifon a každý tvý uprdnutí je zpracováno. Jak dlouho bude trvat nežli tě turniket v marketu pustí dovnitř jenom na nějaký QR z příslušné aplikace. Platit budeš taky tydlifonem. Abys ho náhodou nezapoměl doma.

V pondělí jsem se pokoušel zaparkovat v Praze ve Vysočanech // za O2 arenou // . Šel jsem k tomu sloupku vyřídit placení a ouha ! Žádný display, žádná možnost mince karta. Jenom plechový sloupek a QR pro platbu tydlifonem.

Asi před měsícem jsem večer přitáhl z dílny a stěžoval si manželce, že mě bolej nohy a začínaj mě zase zlobit kolena. Že bychom mohli naplánovat na podzim lázně Jáchymov. Zdůrazňuji, že jsem na netu NIC takového nehledal. Druhý den mi přišla nabídka // do mailu // na nějaký zázrak na bolavá kolena. Ale to jsem asi jenom paranoidní.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 8. 2021, 8:34

Milan199 píše: 4. 8. 2021, 8:23

Asi před měsícem jsem večer přitáhl z dílny a stěžoval si manželce, že mě bolej nohy a začínaj mě zase zlobit kolena. Že bychom mohli naplánovat na podzim lázně Jáchymov. Zdůrazňuji, že jsem na netu NIC takového nehledal. Druhý den mi přišla nabídka // do mailu // na nějaký zázrak na bolavá kolena. Ale to jsem asi jenom paranoidní.
No to je jednoduchý na netu se na to podívala manželka ,tak že žádný spiknutí.

No a já hledal na netu rozvášněný holky a manželka furt nic ,tak že ten blbej internet propojí a nabízí jen to co je za prachy :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Grad

4. 8. 2021, 8:44

Jedno, zato zásadní, ale u tydlifonu je, tento šmírovací nástroj a data z něj nepatří státu!

Vše co běží přes smart tydlifon či jakejkoliv tydlifon náleží poctivě ignorovat... a platby především, jinak za chvílí už peníze nebudou existovat!
Pak teprve to bude pravé peklo! :twisted:
A bohužel si za to budou moci ovce samy, díky své předešlé pohodlnosti a hlouposti především...

Paranoje v případě marketingu není nikdy dost... takže u státu patřících "služeb" to bude ještě XXX horší. :?
https://duckduckgo.com/?q=odposlech+tel ... =h_&ia=web
pafik

4. 8. 2021, 9:21

fmodel píše: 4. 8. 2021, 8:34
Milan199 píše: 4. 8. 2021, 8:23

No to je jednoduchý na netu se na to podívala manželka ,tak že žádný spiknutí.

No a já hledal na netu rozvášněný holky a manželka furt nic ,tak že ten blbej internet propojí a nabízí jen to co je za prachy :mrgreen:
To jsem na tom stejně; občas mrknu na netu na nahatou ženskou a manželka furt nic .... :lol:
pafik

4. 8. 2021, 9:22

Grad píše: 4. 8. 2021, 7:59 Je fakt potřeba takováto "občanka"?
Normálním občanům určitě né, těm ve státě jménem euroCZ je to šumák :roll: tak si nechaji tim "státem" kálet na i do kebule...
Zajímavé, že to někde jde i bez nich... 8)
Asi tak...
viewtopic.php?p=419282#p419282

Jo a mimochodem, státní symboly jsou dané také ústavou https://www.mvcr.cz/clanek/statni-symbo ... bliky.aspx
Takže co to je vlastně za kartičku?
Obrázek

Příjde vám to normálni nacpat toto POVINNĚ do dokladu a označit takto každého občana staršího 15 let ve svobodné zemi?
- foto přímo na úřadě má také své důsledky
- otisky prstů
- čip v průkazu
- vysílačka RFID

Inu v Babišrusi rozhodně ano.
To nemá s Babišem nic společnýho, to je výmysl EU.
POkud to myslíš tak, že se Babiš mohl ozvat, že to odporuje naší ústavě, a nechat to přezkoumat ÚS, tak to máš pravdu.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

4. 8. 2021, 9:53

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Milan199

4. 8. 2021, 10:28

pafik píše: 4. 8. 2021, 9:21 ...
To jsem na tom stejně; občas mrknu na netu na nahatou ženskou a manželka furt nic .... :lol:
Buď bez obav, ona ti to sečte ! Mrkni na první příspěvek tady v tom foru // hospůdka // tam je to jasně vysvětleno. Vše je poháněno emocemi a tudíž navždy !!! uchováno.

Připoměl jsi mi forek :

Malá holčička k mamince :
"Mami tatínek se dívá v počítači na chudinky paní "

"Proč chudinky ?"

" Voni nemaj na kalhotky"
Mart76

4. 8. 2021, 11:27

pafik píše: 4. 8. 2021, 9:22 To nemá s Babišem nic společnýho, to je výmysl EU.
POkud to myslíš tak, že se Babiš mohl ozvat, že to odporuje naší ústavě, a nechat to přezkoumat ÚS, tak to máš pravdu.
Druhá varianta byla taková, že se zakáže jezdit do zahraničí na občanky a budou se vyžadovat pasy, kde už biometrické údaje jsou.

V roce 2001 jsem byl na dovolené v Egyptě a průvodce se mě zeptal, jestli chci ušetřit za vstupné. Pak mě zavedl v Káhiře do jedné dílničky, kde mě vyfotili a za půl hodiny jsem měl studentskou průkazku ISIC. Platil jsem poloviční vstupné a po návratu do ČR jsem díky ní měl dva roky levnější šalinkartu.
A takových dílniček, kde ti udělají padělaný průkaz, je poměrně dost.
Takže snahou EU je, aby měli padělané průkazy jen agenti typu Miškin a Čepiga a ne každý ušmudlaný imigrant.
Vývoj HW, návrhy DPS (OrCAD, Eagle, Pads)
Mart_68
Trol

4. 8. 2021, 4:49

s těmi OP viz různé identifikátory je to víc než o fizlovani o tom kdo z takových státních zakázek dostává malou domů, je to něco jako s jízdenkám od Rittiga, ovšem tady je to legální, ofiko a ve veřejném zájmu. Souhlasim s tím že v podstatě kdo má možnost prokázat svou totožnost jinak, např.mobilem,dig. certifikátem by už nějakou kartičku nepotreboval. Schválně jestli někdo umí tak ať dohledá kolik taková zakázka v souhrnu dělá v korunách, kolik platí občan a kolik to stojí stát, co 5 let se to inovuje, to samé pasy a RP., Kdo má akcie v těchto tiskárnách atd. Celé je to skrytý byznis pro zainteresované.Fizlovat občany přes kartičky je v digitálním věku neefektivní, ...za vším hledej prachy.
Mart_68
Trol

4. 8. 2021, 6:43

sorry jsem z Brna, tak to sem dám https://www.expres.cz/zpravy/brno-boxer ... zpravy_vlt
co myslíte bude zase nějaká demonstrace?
chb

5. 8. 2021, 7:36

Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
Zamčeno

Zpět na „Prevazne nevazne“