Co jste dneska bastlili?
Zbastlena rohová konzola na boxovací pytel ze zbytků ocel. jeklů 40x40x3, vyložení ramene 1 m. (pytel vysoký 2 m, váha 75 kg)
Když jsem viděl, jaké se nabízejí komerční "hrachoviny" za 2500, tak jsem si to raději spíchl sám po svém...
Když jsem viděl, jaké se nabízejí komerční "hrachoviny" za 2500, tak jsem si to raději spíchl sám po svém...
Tak to jdeš jako předvoj věcí budoucích.
Zrovna pro bastlení nebo opravu bych tam soukromě dal správné SMD odpory, protože naštěstí mám velké zásoby z minula.
Ale když dneska něco pro někoho navrhuju, tak už nepoužívám to, co by tam ideálně patřilo. Ale musím tam dát to, co se náhodou povede někde sehnat.
Já jsem začínal jako vývojář ještě za totáče ve znárodněném průmyslu. Tehdy taky nebylo nic. A tak se dělalo z toho, co kdo někde pod rukou sehnal.
Takže tyhle staré zkušenosti se mi teď hodí.
Je to fakt legrační. Když chceš něco objednat, a ono to stojí 2-5x tolik co ještě nedávno. A dodací termín je někde ve druhé polovině roku 2022.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ja taky ale musi to v pondeli byt v masine a gmko az do odvolani v sobotu zavrene. Byl jsem rad ze jsem nasel tyhle. Ale ano mas pravdu uz jsme na tom s nedostatkem materialu docela na hrane....
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
To mi hovor, pozeram skladom 300ks uP parada, objedname na skusku 5ks ak sa osvecia, do objedname, osvedcili sa, kuknem do obchodu skladom 0ks, parada. Termin dodania 07/2022 a kto vie aka cena a ci bobec budu....Mex píše: ↑21. 8. 2021, 9:14Tak to jdeš jako předvoj věcí budoucích.
Zrovna pro bastlení nebo opravu bych tam soukromě dal správné SMD odpory, protože naštěstí mám velké zásoby z minula.
Ale když dneska něco pro někoho navrhuju, tak už nepoužívám to, co by tam ideálně patřilo. Ale musím tam dát to, co se náhodou povede někde sehnat.
Já jsem začínal jako vývojář ještě za totáče ve znárodněném průmyslu. Tehdy taky nebylo nic. A tak se dělalo z toho, co kdo někde pod rukou sehnal.
Takže tyhle staré zkušenosti se mi teď hodí.
Je to fakt legrační. Když chceš něco objednat, a ono to stojí 2-5x tolik co ještě nedávno. A dodací termín je někde ve druhé polovině roku 2022.
Styskalo se tu nekomu po ultrabastlu? Uz je to nekolik let, co jsem narychlo potreboval do neceho zavrit sve raspberry, ktere mi dela domaci server pro nenarocne veci. Jeste navic jsem mel americkou nabijecku. Ted jsem to musel rozebrat, protoze upgrade softwaru to odstrihl od site.
--
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
Všechno je snadné, než to zkusíš sám.
-
... práce pěkná, jen uplně nechápu proč je 10cm nad zemí a dost blízko u zdi ? To dřiv kopneš do kliky. Pokud je to pro děcka potom snad OK.
Díky. 10 cm nad zemí je proto, protože dávat dvoumetrový pytel výš je podle mě zbytečnost. A od zdi je to dost daleko. Na low kick prostor stačí, kluk stejně nezvedne nohu výš než nad výšku kolena nebo stehna 
Ona ta fotka dost zkresluje. Od zdi je to fakt dostatečně daleko.

Ona ta fotka dost zkresluje. Od zdi je to fakt dostatečně daleko.
Nedávno jsme tu u mého vozíku řešili, jak se maj nasadit gumy (jak má jít vzorek).
Teď jsem narazil na článek https://www.idnes.cz/auto/motorky/harle ... otorky_mom
a tam to maj na Harleji na předním kole obráceně, než na zadním. Přitom mě připadá, že na zadním je to OK, ale na předním je špatně; když bude mokro, tak takhle namontovaná guma nebude odvádět vodu pryč, ale naopak hrnout jí pod kolo a aquaplaning nastane rychleji.
Nebo uvažuju špatně?
Teď jsem narazil na článek https://www.idnes.cz/auto/motorky/harle ... otorky_mom
a tam to maj na Harleji na předním kole obráceně, než na zadním. Přitom mě připadá, že na zadním je to OK, ale na předním je špatně; když bude mokro, tak takhle namontovaná guma nebude odvádět vodu pryč, ale naopak hrnout jí pod kolo a aquaplaning nastane rychleji.
Nebo uvažuju špatně?
Tak si virtualne motorku naklon a predstav si ze ses v kaluzi a zjistis ze hrnes vodu ven na vnejsi stranu zatacky ...kdyby byla logicky....tak si ji nahrnes do vnitrni strany zatacky....to znamena pred sebe a budes najizdet na vodu. Vetsina vzorku na predni pneu moto nema uprostred zadny vzorek...takze hrnuti pomoci drazky nehrozi. Motorka uz jen tvarem pneu muze vetsinou projet vodu bez vzorku... S autem je to neco jineho...rovna siroka plocha hrne vodu
nejlíp na vodě jezděj motorkáři který nemaj řidičák na auto.....nemaj totiž strach z toho co hrozí v autě
pokud překročíš rychlost kdy nastáva aqua nepomuže ti nic když si vemeš jak řídky je vzorek na pneu....je to jen dizajnovka s malým přínosem.
zadní pneu je jako u auta aby zvládla odvádět vodu v přímém směru v akceleraci.....je to kompromis a nesmí se to zaměnovat s jizdou v autě
nejlíp na vodě jezděj motorkáři který nemaj řidičák na auto.....nemaj totiž strach z toho co hrozí v autě
pokud překročíš rychlost kdy nastáva aqua nepomuže ti nic když si vemeš jak řídky je vzorek na pneu....je to jen dizajnovka s malým přínosem.
zadní pneu je jako u auta aby zvládla odvádět vodu v přímém směru v akceleraci.....je to kompromis a nesmí se to zaměnovat s jizdou v autě
Masso, stroje všemožný, autoservis, amatérské závody Nissan GTR
Zadni kolo prevazne tlaci - tedy vzorek musi dostat bordel do boku aby se prohrabal na pevne. Predni jen brzdi - tedy pri “zablokovani” kola to musi rozhrnout bordel do boku.
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Máslo. Všechny potraviny kupujeme od dodavatelů nevlastněných Babišem, jenom s máslem se nám nějak nedařilo, v okolí se dá sehnat máslo jen z jeho firem. Proto jsme koupili litr 33% smetany (ve slevě 78 Kč) a udělali si máslo vlastní. Výtěžnost cca 300 g výborného másla plus 3/4 litru podmáslí a ještě zbyla šlehačka do kávy
Domácí výroba je při tom překvapivě snadná a rychlá.

Aleš Procháska