Co jste dneska bastlili?
Model mého foťáčku. Chci si vytisknout ochranné pouzdro pro použití v dílně (špony, olej, umolousané ruce), docela výzva (foťák bohužel nepodporuje dálkové ovládání, takže musím protáhnout skrz i nějaké ovládací prvky).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Včera jsem vyboural 2,5 kubíku betonu a dneska jsem dal první vrstvu - 5cm. Na to přijde lepenka a pak 7cm železobetonu. Na to že mám 40kg nadváhy a 50ku na krku jsem to zmáknul. Za ty dva dny 24h práce. Starý beton bohužel byl perník, se mi propadal místy o 10cm. Teď už je hej, ale měl jsem chvilky, kdy jsem neviděl jak jsem se zvednul od stahování betonu. Myslím na Tumlíka, co má tohle teď furt na talíři a přeji mu, aby to nějak ve zdraví přežil. Mě se bohužel nedostavili zedníci a beton byl objednán. Tak jsem to holt musel zmáknout sám. Žádnýmu kamarádovi aby mě pomohl jsem se bohužel nedovolal. Maj nejspíš ten správný čuch, jak se vyhnout práci. 

Slušná prácebobik píše: ↑3. 9. 2021, 6:17 Včera jsem vyboural 2,5 kubíku betonu a dneska jsem dal první vrstvu - 5cm. Na to přijde lepenka a pak 7cm železobetonu. Na to že mám 40kg nadváhy a 50ku na krku jsem to zmáknul. Za ty dva dny 24h práce. Starý beton bohužel byl perník, se mi propadal místy o 10cm. Teď už je hej, ale měl jsem chvilky, kdy jsem neviděl jak jsem se zvednul od stahování betonu. Myslím na Tumlíka, co má tohle teď furt na talíři a přeji mu, aby to nějak ve zdraví přežil. Mě se bohužel nedostavili zedníci a beton byl objednán. Tak jsem to holt musel zmáknout sám. Žádnýmu kamarádovi aby mě pomohl jsem se bohužel nedovolal. Maj nejspíš ten správný čuch, jak se vyhnout práci.![]()
sv18ra, KSU250, 2N118, SH-700A, FA3AU, tos 1U, gh450, R5, FN40, HJ8, WKV63
Takova krasna zed... nu skoda 

servis4sp píše: ↑4. 9. 2021, 1:15Slušná prácebobik píše: ↑3. 9. 2021, 6:17 Včera jsem vyboural 2,5 kubíku betonu a dneska jsem dal první vrstvu - 5cm. Na to přijde lepenka a pak 7cm železobetonu. Na to že mám 40kg nadváhy a 50ku na krku jsem to zmáknul. Za ty dva dny 24h práce. Starý beton bohužel byl perník, se mi propadal místy o 10cm. Teď už je hej, ale měl jsem chvilky, kdy jsem neviděl jak jsem se zvednul od stahování betonu. Myslím na Tumlíka, co má tohle teď furt na talíři a přeji mu, aby to nějak ve zdraví přežil. Mě se bohužel nedostavili zedníci a beton byl objednán. Tak jsem to holt musel zmáknout sám. Žádnýmu kamarádovi aby mě pomohl jsem se bohužel nedovolal. Maj nejspíš ten správný čuch, jak se vyhnout práci.![]()
, taky jsem se přes léto nenudil. Holt pořád je co zlepšovat
. Taky si vzdycky vzpomenu na tumlíka a říkám si jestli to má vůbec smysl. Jeden vrtoch matky přírody a všechno je v pr......
20210723_203506.jpg20210730_152104.jpg20210725_111352.jpg20210805_212814.jpg20210813_202421.jpg20210818_202301.jpg20210823_194007.jpg20210823_194617.jpg
Taky se přidám s dnešním výtvorem. Je to pro kamaráda na noname historický soustruh, nekamenujte mě za snížení základny, ale tvůrce byl tenkrát magor a origo nožovka má dole pod nožem jen necelých pět milimetrů, desítka holý nůž skoro nevycházel do osy, asi původně používali osmičky nebo vyhnuté. Zato základna nožovky, na tom nešetřil a bez újmy šla o 6 milimetrů dolu. Viděl multifix u mě na smku a nedal jinak, že to musí do důchodu mít 

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
ono ty staré soustruhy nemají nožovku ale nůž se upíná takovou upínkou přímo na suport no a jak to pak někdo přebastlí na nožovku, tak nevychází nůž do osy...
download/file.php?id=61246&mode=view
Gdyž sa chce, tak ide fšecko...
Jo to me nenapadlo, ze to neni puvodni stav. V tom pripade se tvurci do hrobu omlouvamkenybz píše: ↑6. 9. 2021, 6:57 ono ty staré soustruhy nemají nožovku ale nůž se upíná takovou upínkou přímo na suport no a jak to pak někdo přebastlí na nožovku, tak nevychází nůž do osy...

- Zdenek Valter
Charon píše: ↑6. 9. 2021, 7:23Jo to me nenapadlo, ze to neni puvodni stav. V tom pripade se tvurci do hrobu omlouvamkenybz píše: ↑6. 9. 2021, 6:57 ono ty staré soustruhy nemají nožovku ale nůž se upíná takovou upínkou přímo na suport no a jak to pak někdo přebastlí na nožovku, tak nevychází nůž do osy...
download/file.php?id=61246&mode=view![]()
Hobbík - obráběč i 3D tiskař začátečník - strojní park je konečně instalován
- Martinhora
- Martinhora
Pokud je to prázdný - jezdí se s tím nahovno - má snahu se to zvrkávat při prudší zatáčce. Ale když se to naloží, tak je to pohoda. Výkonu dost - skoro 500W. Do lesa to není - je to těžký. Mám to na přepravu okolo baráku (dřevo, nebo když přivezou AL materiál)
Tak dnesni vecerni bastl, kurňa to teprve zjistuju kolik mam vlastně kamarádů... No je to z toho co šuplíky daly, pro kamarada co robí klobásky. A má je dobré, takze on dodal mlynek a prkno, já zbytek a on z kazde udirny přinese povinný desátek
Nadosmrti, uvidime jak dlouho mu to vydrzi 

Dej mu tam nožní spínač, až si tam zapomene prsty, tak to ocení. Taky když bude potřebovat přerušit nabíjení se to hodí.Charon píše: ↑8. 9. 2021, 9:52 Tak dnesni vecerni bastl, kurňa to teprve zjistuju kolik mam vlastně kamarádů... No je to z toho co šuplíky daly, pro kamarada co robí klobásky. A má je dobré, takze on dodal mlynek a prkno, já zbytek a on z kazde udirny přinese povinný desátekNadosmrti, uvidime jak dlouho mu to vydrzi
![]()