corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
atlan

22. 9. 2021, 6:54

Ta loteria ma nejake cisla pravdepodobnosti a tie hovorie v prospech ockovania.
Inak niekde tu bol clanok kde vyvyjali testy aby sa zistil priebeh ochorenia kovid.

Takzetym co by vysiel zebudu mat tazky priebeh ty by sa ockovali ostatny sa mozu rozhodnut.
By to nebolo take bezhlave.
QNX
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 7:37

atlan: Ano, nějaké pravděpodobnosti tam jsou, ale většina lidí se nerozhoduje čistě podle výsledků statistiky (navíc, když nemáme šanci dozvědět se reálná data). Dokonce ani u skutečné loterie se lidé nerozhodují na základě statistiky (i když zde jsou ty data objektivní). Stejně utrácejí peníze a prohrávají.
filla
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 7:57

"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 8:12

Co ti s kontraindikacemi kteri by chteli ale ockovani byt nemohou?
Co nove mutace obchazejici ockovani ktere se vesele vytvareji mezi neockovanymi.
Kolektivni imunita vznikne az od vysokeho promoreni a proockovani a to musi nastat drive nez to staci zmutovat. Pak nebude ockovani potreba do te doby se bude muset ockovat neustale.

Chci tim pouze rict ze ti ockovani to nedelaji jen pro sebe. A ti neockovani nemaji svym rozhodnutim zodpovednost pouze za sebe. Neni to tak jednoduche jak to nekteri manipulatori v mediich tvrdi.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
filla
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 8:36

jenze ono to nemutuje v neockovanem, ale v hostiteli, heslo zni zoonoza
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
QNX
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 8:54

robokop: Očkovaní sází na vakcíny, neočkovaní na vlastní imunitu, je to každého volba. Většině to v obou případech vyjde. Nové mutace se vytvářejí v očkovaných, neočkovaných a dokonce i ve zviřátkách, takže žádná dokonalá kolektivní imunita nevznikne. Tečka nebude, tečka

Ano, někteří očkovaní ohrožují neočkované a někteří neočkovaní ohrožují očkované. To je prostě život. Snaha dostat život ze 100% pod kontrolu je někde na pomezí komedie a tragédie.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 9:00

Ty prenosy mezi zviraty jsou ted minimalni. O nicem vyznamnem z posledni doby nevim.

Ockovani jsou daleko mene pouzitelni promutovani nez neockovani.

Stejnetak jako rouska pomaha snizit R tedy schopnost viru infikovat. Ale neni to skafandr. Tak i ostatni kroky v boji s covidem vcetne ockovani nemaji ambice byt absolutni. To je samozrejme vymysl a nesmysl. Nicmene komplexne ten boj minimalizuje ztraty.

Viz ta "naprosto zbytecna a neucinna rouska" ktera tu v prvni vlne dost zatocila s covidem. Aby v zapeti po opadnuti ostrazitosti a vykaslani se na opatreni uderil v plne sile.

Jinak samozrejme existuji skafandry proti biologickym hrozbam se 100% ucinnosti. Vsimnete si ze nam je nikdo nenarizuje.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 9:06

bio-hazard-man-running-white-background-biohazard-clipping-path-very-useful-graphic-design-creations-d-176585312.jpg
QNX
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 9:19

robokop: Pokud chceš nosit skafandr, tak můžeš, myslím, že ti v tom nikdo bránit nebude. Někdo jiný skafandr nosit nechce a nošení skafandru by mu nemělo být vnucováno. Zavádění totalitních praktik udělá víc škody než samotná epidemie. Buďme tolerantní.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 9:25

Virus samotny nema nic spolecneho s politikou nerespektuje politicke nazory. Ackoli se ti nelibi ze je virus zneuzivan v politice sam do toho politiku neustale zatahujes. Ty opatreni by meli byt apoliticka. S politikou to ma pramalo spolecneho. V idealnim svete by stacilo vysvetlit jak se virus chova a lidi by se prizpusobili. V tom samem svete by stacilo vysvetlit pohybove zakony a lide by sami dodrzovali pravidla za volantem. Nicmene jsme v realnem svete kde plati to ze i kdyz vysvetlis cloveku pravidla na kterych svet funguje stejne se tim nebude ridit. Pak nastupuji represe, zakazy, prikazy, trest. Jinak za nedodrzena covid opatreni vpodstate skoro nikoho netrestali.
QNX
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 9:40

robokop: No, nevím, ale skoro se zdá, že epidemie je víc záležitost politická a ekonomická, než medicínská.
Virus hýbe s politikou i ekonomikou, ale lidská populace stále roste a její růst se díky viru dokonce ani nezpomaluje.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

22. 9. 2021, 10:03

To se ti zda. Byt to tak v realu tak to preci musi chranit vsechny komunisty kdyz je to z ciny atd...
To ze to hybe s ekonomikou bylo patrne v Emich s uplne odlysnym pristupem k pandemii. Zasahlo to prpste vsechny. Protoze urcite karanteny na te nejnizsi urovni museli zavest vsude kdyz jim to poslalo vyznamnou cast zamestnancu marodit. Nebo alespon jesnoho klicoveho. Tohle proate s politikou nema nic spolecneho.

Samozrejme pak je tu politicka reakce na tu situaci. Ale ta situace je tu i bez politiku. Siri se v africe v kmenech ktere zadnou slozitou politiku nepraktikuji. Proste nacelnik a saman a smitec😁. Necti to zadne nabozenstvi atd...
Mex

22. 9. 2021, 10:20

robokop píše: 22. 9. 2021, 8:12 Co ti s kontraindikacemi kteri by chteli ale ockovani byt nemohou?
...
A kolik takových asi tak je?
Připadá mi to jako citové vydírání.

Pro pořádek: já jsem zastánce očkování. Obecně, nejen proti Covidu. A sám jsem opíchaný já i celá rodina.
Ale to používání "co ti s kontraindikacemi" mi připadá jako zneužívání okrajového jevu, který má působit na city.

Sám mám ve svém okolí ženské, které se nechaly opíchat v těhotenství. A člověka, který se nechal opíchat v době probíhající chemoterapie.
Co už by mělo být větší kontraindikací než těhotenství a vymlácená imunita díky chemoterapii?
A přesto tihle lidi normálně naočkovaní byli.

Takže bych řekl, že reálně těch "ti s kontraindikacemi kteri by chteli ale ockovani byt nemohou" zas tak moc nebude.
Mex

22. 9. 2021, 10:29

To mně přijde jako dobrý nápad.
Nemluvím teď o vlastní realizaci, ale o tom principu.

"Naočkovat" netopýry by bylo fajn.
I když já bych šel i dál. Různí ochránci zvířat to asi neslyší rádi, ale jsem hluboce přesvědčen, že lidé jsou cennější než netopýři.

A protože na nich probíhá přírodní "šlechtění" virů, které pak každý rok způsobují např. chřipkové epidemie nebo teď i Covid, tak bych klidně hlasoval pro vyhubení tohoto živočišného druhu. Myslím, že není v přírodě nijak nezastupitelný. A moc lidem asi reálně chybět nebudou, řekl bych. Mně teda určitě ne.
aleshonsa

22. 9. 2021, 10:53

Mex píše: 22. 9. 2021, 10:29
To mně přijde jako dobrý nápad.
Nemluvím teď o vlastní realizaci, ale o tom principu.

"Naočkovat" netopýry by bylo fajn.
I když já bych šel i dál. Různí ochránci zvířat to asi neslyší rádi, ale jsem hluboce přesvědčen, že lidé jsou cennější než netopýři.

A protože na nich probíhá přírodní "šlechtění" virů, které pak každý rok způsobují např. chřipkové epidemie nebo teď i Covid, tak bych klidně hlasoval pro vyhubení tohoto živočišného druhu. Myslím, že není v přírodě nijak nezastupitelný. A moc lidem asi reálně chybět nebudou, řekl bych. Mně teda určitě ne.
Jasně, vyhubíme úplně všehno - to je řešení jako řemen,

Spíš neměl Truman poslat do důchodu MacArthura. Ten měl pro Číňany svůj program ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“