jiste, jinak by se na nevrhali
corona virus - obecna diskuze
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
lapa: Tak to nevím, já nejsem turista a zbraně mám 

No bejt to tchyně, znam par lidi, co by mu i ten pamlsek za to dali

SM16A, FN20, 3E710B, CDC7-2, HO02, CO2laser, Fiber.. propagator www.atreon.cz
Tvl, tak to mně fakt neuniklo. Ale smrtelní jsou taky medvědi i vlci. Klidně si posluž jako potrava vlků, či medvědů, ale prosim tě, nevnucuj to druhým. Každý má jiný náhled na konec svého žití. Na LDN se snaží život co nejvíce prodloužit, medvěd ti ho může neplánovaně zkrátit. Píšeš, že nejsi turista, ale máš zbraně. Doufám, že by jsi je proti těm šelmám nikdy nepoužil. To je přeci proti přírodě.
Josef: Ano smrtelní jsou lidé i medvědi, ale lidí je 8mld a kolik je medvědů? Medvědi jsou vzácnější a lidé víc škodí. Pro ekosystém je tedy výhodnější redukce přemnožené populace lidí, než vyhynutí medvědů.
Už jsem ti psal, vysvětli to obětem (pokud přežili) nebo jejich blízkým. Na tu svoji šišku si fakt nic neber. Tvůj život má menší cenu, než medvědí, podle tebe.
Josef: Chápeš to špatně. Tvůj život má menší cenu, než medvědí 

Tohle není o úhlu pohledu, nebo jestli je něco nebo není hezké (a z čího úhlu pohledu). Stejně tak to není o tom, komu nějaký živočišný druh bude chybět nebo ne. To je čistě o fungování ekosystému, a jestli tam pak něco nebude chybět, co pak v samém důsledku vytvoří problém i pro nás lidi.
Mně by zase třeba nechyběli ty Číňani. Ono asi nebude náhoda, že plno minulých pandemických radovánek má tak nějak původ tam u nich. Nejen koronavirus, ale i SARS, předtím španělská chřipka, dokonce asi i mor. Ale když má někdo mentalitu, že čím větší havěť tím pro ně větší luxusní pochoutka, tak čemu se divit. K tomu ještě pak navrch ještě různé leplárny a bordely jak to u nich chodí v různých laboratořích (kde je vysoký biohazard, a nejen tam – stačí jich veterinární a hygienický přístup k trhům s těmi výše jmenovanými „pochoutkami“) a celkově šupácký přístup.
Mně by zase třeba nechyběli ty Číňani. Ono asi nebude náhoda, že plno minulých pandemických radovánek má tak nějak původ tam u nich. Nejen koronavirus, ale i SARS, předtím španělská chřipka, dokonce asi i mor. Ale když má někdo mentalitu, že čím větší havěť tím pro ně větší luxusní pochoutka, tak čemu se divit. K tomu ještě pak navrch ještě různé leplárny a bordely jak to u nich chodí v různých laboratořích (kde je vysoký biohazard, a nejen tam – stačí jich veterinární a hygienický přístup k trhům s těmi výše jmenovanými „pochoutkami“) a celkově šupácký přístup.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Doufám a pevně věřím, že začneš u sebe. Předtím ještě asi probereš svou rodinu.
Předpokládám, že nejsi ten typ, který by kázal vodu a pil víno. Tedy typ ekologisty z vyhřátého a dobře vybaveného paneláku na Jižním městě.
Ekosystém již několikrát v dějinách přežil vyhubení více než 75% živočišných druhů.aleshonsa píše: ↑24. 9. 2021, 7:10 Tohle není o úhlu pohledu, nebo jestli je něco nebo není hezké (a z čího úhlu pohledu). Stejně tak to není o tom, komu nějaký živočišný druh bude chybět nebo ne. To je čistě o fungování ekosystému, a jestli tam pak něco nebude chybět, co pak v samém důsledku vytvoří problém i pro nás lidi.
A to byl ekosystém přírodní, neřízený.
V řízeném ekosystému, kde můžeme něčemu pomoct a něco naopak utlumit, asi není podobná obava tak zásadní.
Mex: Co to je řízený ekosystém? Možná tak kultura kvasinek v demižonu, ale pokud si myslíš, že má člověk pod kontrolou globální ekosystém, tak to tedy nemá. Dokáže ho jen efektivně ničit, ale řídit ani náhodou. Ano, nějaký ekosystém tady bude i po vyhynutí člověka, ale já mám ten náš docela rád a to včetně medvědů a netopýrů. Na druhou stranu, pokud by na světě bylo o 7 mld lidí méně, bylo by to fajn.
spanelska chripka z ciny? tim se hodne vysvetlujealeshonsa píše: ↑24. 9. 2021, 7:10 Tohle není o úhlu pohledu, nebo jestli je něco nebo není hezké (a z čího úhlu pohledu). Stejně tak to není o tom, komu nějaký živočišný druh bude chybět nebo ne. To je čistě o fungování ekosystému, a jestli tam pak něco nebude chybět, co pak v samém důsledku vytvoří problém i pro nás lidi.
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Nepochopil jsi, všichni máme mnohem menší cenu než medvěd, jen QNX má větší. Káže vodu, pije víno. Toť pravidlo ekoteroristů.
Zeptej se jakou máš cenu ve svém věku zdravotní pojišťovny ,myslím že teď už má větší cenu ten medvěd .
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;