corona virus - obecna diskuze

Veškeré provozní záležitosti, dotazy a návrhy k fungování fóra a členů
Zamčeno
lapa
medaile za lepsi forum

27. 9. 2021, 6:07

fmodel píše: 27. 9. 2021, 5:56
robokop píše: 27. 9. 2021, 5:27 Za chvilku zjistime ze jsme tu sami pirati :lol: :lol: :lol:
No když jste se v Praze odstřihli od TOP 09 tak jste holt Piráti .
Uzasny argument - ale o nePraze je nekorektni cokoliv rikat :lol:
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2021, 6:18

asi stockholmsky syndrom
QNX píše: 27. 9. 2021, 6:01 Je fascinující, jak lidé s holou prdelí (i když třeba jen relativně) hájí práva nadnárodních korporací neplatit daně. To bude nějaký psychologický fenomén, kdy se chudina zastává boháčů, asi to chudině dává pocit, že patří k boháčům a je tedy něco víc než ostatní chudina.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Mex

27. 9. 2021, 6:19

QNX píše: 27. 9. 2021, 6:01 Je fascinující, jak lidé s holou prdelí (i když třeba jen relativně) hájí práva nadnárodních korporací neplatit daně. To bude nějaký psychologický fenomén, kdy se chudina zastává boháčů, asi to chudině dává pocit, že patří k boháčům a je tedy něco víc než ostatní chudina.
To je nějaké obecné zvolání nebo máš na mysli něco/někoho konkrétního?
To někdo, kdo nejí zlatou lžičkou, nemůže mít pravicové smýšlení?
QNX
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2021, 6:22

Mex: To by bylo dobré, pravičákům nepředepisovat antiparazitika, když chytí třeba tasemnici :lol: Přece nebudou omezovat svobodné podnikání toho ubohého tvora.
aleshonsa

27. 9. 2021, 6:36

robokop píše: 27. 9. 2021, 5:13 Treba tady v praze neni vyjimkou ze ma nekdo 5 bytu a jen jeden uziva, ostatni jsou vpodstate banky ale jedou mu z nich najemne. Je to dost casty jev.
A co je na tom špatně? Jestli je to normální pronájem a ne nějaký shit ze sdílené ekonomiky (kterou Piráti tak milují), tak je to OK. Někdo, kdo nechce být dluhouš (jako třeba já, a nakonec živit v podobě úroků nadnárodní korporace) si od toho dotyčného ten byt pronajme. A když těch pronajímatelů bude dostatek, neporoste cena nájemného. Stejně tak neporoste, když se tam nebudou promítat zlodějiny jako nějaká speciální daň atd.

A jen tak mimochodem - jaký je podle tebe vlastně rozdíl mezi spekulantem a investorem? Já si taky kupuju akcie kvůli jejich budoucímu růstu a dividendám.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mex

27. 9. 2021, 6:38

QNX píše: 27. 9. 2021, 6:22 Mex: To by bylo dobré, pravičákům nepředepisovat antiparazitika, když chytí třeba tasemnici :lol: Přece nebudou omezovat svobodné podnikání toho ubohého tvora.
To moc nechápu.
No ale nemůžu chápat všechno, že.

Já naopak zastávám názor, že je člověk nadřazen ostatním tvorům.
Myslím, že jsi to byl zrovna ty, kdo dával na vyšší stupeň práva třeba netopýrů nad právy lidí.
Takže s tím právem tasemnice to zřejmě zapadá do tvého konceptu.
aleshonsa

27. 9. 2021, 6:43

To QNX: Nevím, jak definuješ bohatého a chudého člověka - u kolika CZK hodnoty majetku končí chudý a začíná bohatý? A u kolika končí bohatý a začíná extrémně bohatý, atd. ….
Zjisti si něco z historie. Nakonec nejlepší je co jsem psal o tom německém továrníkovi. Levičák Beneš taky začal nejdříve okrádat ty "bohaté", pak se pokračovalo dál a dál a nakonec se rozkradl majetek i těch chudých.
A pak je to taky o tom, že někdo třeba nechce podporovat zlodějinu a parazitovat na někom.

Jinak zisk z nájmu samozřejmě podléhá zdanění. Nevím kolik by podle tebe a dalších měl z toho ještě stát hamižnit. Daň X% procent z 1 miliardy je víc než jen z 1 milionu, tak nevím proč by se mělo třeba nějakou daňovou progresí hamižnit ještě víc.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

27. 9. 2021, 6:45

A jestli máte někdo pocit, jak nadnárodní korporace hrabou, tak přestaňte fňukat a kupte si jejich akcie - můžete hrabat s nimi.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
QNX
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2021, 6:59

aleshonsa: Tak běžný majetek dejme tomu do 10-20 mega? Vlastnictví tisíců bytů už mi připadá natolik nepřiměřené, že bych ho výrazně zdanil. Zisk z nájmů takového megaspekulanta by podléhal zdanění, pokud by nějaký zisk megaspekulant vykazoval, což pravděpodobně nevykazuje.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2021, 7:06

Me se nelibi to ze to zvedlo ceny bytu pro ty ostatni.
Nelibi se mi take to ze kdyz mas 1 byt pujcis si snadneji na druhy treti xty. Kdyz nemas zadny mas problem s pujckou kvuli nesmyslnym cenam a kvuli tomu ze i kdyz mas prijmy tak to banka nebere tak jako kdyz mas byt a neva ze na nem mas napujcovano na 3 dalsi byty. Tj. Fakticky oba lide se stejne holou prdeli.

Svoboda konco tam kde zacina toho druheho.
Kdyby to nepokrivovalo trh a nedelalo byty nedostupnymi pro ty co zadny byt nemaji tak nereknu ani popel.

aleshonsa píše: 27. 9. 2021, 6:36
robokop píše: 27. 9. 2021, 5:13 Treba tady v praze neni vyjimkou ze ma nekdo 5 bytu a jen jeden uziva, ostatni jsou vpodstate banky ale jedou mu z nich najemne. Je to dost casty jev.
A co je na tom špatně? Jestli je to normální pronájem a ne nějaký shit ze sdílené ekonomiky (kterou Piráti tak milují), tak je to OK. Někdo, kdo nechce být dluhouš (jako třeba já, a nakonec živit v podobě úroků nadnárodní korporace) si od toho dotyčného ten byt pronajme. A když těch pronajímatelů bude dostatek, neporoste cena nájemného. Stejně tak neporoste, když se tam nebudou promítat zlodějiny jako nějaká speciální daň atd.

A jen tak mimochodem - jaký je podle tebe vlastně rozdíl mezi spekulantem a investorem? Já si taky kupuju akcie kvůli jejich budoucímu růstu a dividendám.
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
aleshonsa

27. 9. 2021, 7:17

QNX píše: 27. 9. 2021, 6:59 aleshonsa: Tak běžný majetek dejme tomu do 10-20 mega? Vlastnictví tisíců bytů už mi připadá natolik nepřiměřené, že bych ho výrazně zdanil. Zisk z nájmů takového megaspekulanta by podléhal zdanění, pokud by nějaký zisk megaspekulant vykazoval, což pravděpodobně nevykazuje.
Sorry, ale starej se o svůj majetek a ne jestli je něčí dle tebe už přiměřený nebo ne. A jestli někdo má zisk a nevykazuje ho, tak je to věc aby se tím zabýval berňák popřípadě kriminálka. Nevím, proč kvůli tomu penalizovat někoho, kdo se chová korektně.

Mě je třeba úplně ukradené, jestli má někdo 1 byt, 10 bytů nebo několik tisíc. Zajímá mě, jedině jestli platí řádně daně a jestli s tím nedělá nějaké kraviny typu Airbnb (kde se dá na dotyčného vlítnout i kdyby měl jen jeden byt v tomto systému - je to obcházení předpisů o hotelových službách, atd.).
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

27. 9. 2021, 7:20

robokop píše: 27. 9. 2021, 7:06 Me se nelibi to ze to zvedlo ceny bytu pro ty ostatni.
Nelibi se mi take to ze kdyz mas 1 byt pujcis si snadneji na druhy treti xty. Kdyz nemas zadny mas problem s pujckou kvuli nesmyslnym cenam a kvuli tomu ze i kdyz mas prijmy tak to banka nebere tak jako kdyz mas byt a neva ze na nem mas napujcovano na 3 dalsi byty. Tj. Fakticky oba lide se stejne holou prdeli.

Kdyby to nepokrivovalo trh a nedelalo byty nedostupnymi pro ty co zadny byt nemaji tak nereknu ani popel.

aleshonsa píše: 27. 9. 2021, 6:36

Můžou si ten byt pronajmout. Nikde žádné právo, že každý má nárok vlastnit byt, není.

A že banka nepůjčí někomu s holým zadkem je logické. Já myslím, že kdo má holý zadek, by si už vůbec neměl půjčovat. Ono by bylo nejlepší, kdyby si nepůjčoval vůbec nikdo ....
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Mart_68
Trol

27. 9. 2021, 7:23

s tím "dostupným" bydlením je to velice ošemetná otázka, zda spekulanty tzv. "investory" zaříznout nějakým zákonem (zdaněním) nebo nechat růst ceny bydlení do nebe a pak zdaňovat, vyvlastňovat? Nadruhou stranu je potřeba říct to "B" činí stát (vláda) nějaké kroky, aby tomuto v zájmu rozvoje občanské společnosti nastavila nějakou konkurenci? Kdyby ano, může vedle sebe existovat jak fenomén "Vlastníků", tak družstevní bydlení s podporou státu (obcí), jenže 30 let se tu neděje skoro nic, jednodušší je zaříznout ty spekulanty..ale to taky není řešení na dlouho, co nebo koho zaříznout dál ? Máme opravdu big problém, protože i když se investorsky zprocesuje výstavba nájemního bydlení, nebude z čeho stavět a kdo by to stavěl. Mě se skoro zdá že "konzumní" společnost narazila na spotřební brzdu..Budeme se zvykat na titulky: Na pumpě není benzín, došel toaleťák, nejsou lidi, páč se jim nevyplatí chodit do práce..mě to něco připomíná..krach socíku.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

27. 9. 2021, 7:39

robokop píše: 27. 9. 2021, 7:06
Proč se neodstěhuješ do Bruntálu tam na byt dosáhneš ,Co mají říkat v Bruntálu že se nejvíc vydělává v Praze ,to je taky něco s tou svobodou co píšeš.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Mart_68
Trol

27. 9. 2021, 8:05

fmodel píše: 27. 9. 2021, 7:39
robokop píše: 27. 9. 2021, 7:06
Proč se neodstěhuješ do Bruntálu tam na byt dosáhneš ,Co mají říkat v Bruntálu že se nejvíc vydělává v Praze ,to je taky něco s tou svobodou co píšeš.
V Brutale nebo Krnově, byt kde by jsi chtěl bydlet (vylučuji cigáňov lokality - kde by jsi bydlení nehledal) jseš na 2,5 mega, práci seženeš (třísměnný provoz s přesčasy těch 22 tis čistého/měs, pokud ti je okolo 30 let tak to hypotékou těsně lízneš :) Prostě dobře už bylo. Shodou okolností jsem jeden byt v Bruntále kupoval v r. 1991 za 130 tis Kč 3+1 byl to nejdražší byt v nabídce - družstevní, tehdy do osobka kupovat nešlo. 130 tis šlo tehdy vydělat buď šedou ekonomikou, prací v zahraničí, nebo to dali rodiče, prostě bylo to řešitelné..dnes pouze pujčit u žida a ještě jich je málo.
jinak nejlevnější je Břidličná https://www.sreality.cz/detail/prodej/b ... reen=false
900 tis Kč...ale tam skáčou psi po stromech a dopoledne už jsou všichni pod parou https://youtu.be/zE4SG4sTtE8
Naposledy upravil(a) Mart_68 dne 27. 9. 2021, 8:17, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Provozní záležitosti“