vzhledem ke stáří stroje(1950-cosi) možná trochu mimo mísu

dneska sem soustružil placku 250mm průměr (poprvý tak velký průměr) a nějak se mi nezdálo jak házela odraz po finiš průchodu tak sem to proměřil a pak chvilku běhal kolem lapovacích kotoučů ať to stovnám pač musela bejt rovná ... jen mi nejde do hlavy jak ten patvar vznikl a co s mašinou udělat ať to nedělá...nebo to alespoň omezit .. přesný stroj = lepší stroj

přechody byly plynule žádný skoky významný..a na mašině všechno dotažený ... napadaj mne nějaký vibrace možná ale to bylo bláto .. hliník --zanořený pod směskou řepka/nafra a jel sem do toho karbidem ...nožové saně sem měl nadoraz a dotáhnute. ať se nic nehne ..a stroj má skoro 2 tuny.
tam těch vibrací moc nebylo z čeho .. třeba se ptám na blbost , nebo to je něco co lze vyřešit jednoduše jen o tom nevím ... a a nebo je to řešení "jooo tak to kup novej soustruh nebo měj rád ten co máš" .. a to teda budu mít rád ten svůj

mám v plánu pár větších věcí co musí být relativně přesné tak by se mi i hodilo si tu mašinku dát nějako do kupy ... tanec u těch lapovacích kotoučů je celkem fuška a až taaak přesně to zas netřeba:D