Ahoj,
docela zajímavé téma. Rozpoznat kolečko či čáru v opencv je program na 15 řádek, to asi problém nebude. Podstaně složitější otázku vidim v tom jak zkalibrovat rozměry z kamery na reálné souřadnice, případně synchronizovat pohyb napřiklad běžícího pásu, kde by ty "podložky" ujížděly. Ale koukám, že píšeš statický obraz, takže beru zpět. A pak je tu ještě jeden problém a to, jak výsledná data posílat do linuxcnc. Přemýšlel si o tom? Protože g-code je na prd, bude to chtít něco online.
Napadá mě použít analogové vstupy a programem je číst, ale to mi připadá dost krkolomné. rozumnější mi přijde použivat mdi přikazy přímo z nějaké vlastní pythonovské userspace komponenty, která v sobě bude mít i ten opencv. Ale vlastní zkušenosti mám pramalé. A pak je tu ještě jedno elegantní řešení a to použít sdílenou pamět a povídat si přes NML. Tak jak to dělá scanything. Elegnatní metoda, ale dost komplikovana a závislá na verzi LCNC a jeho vnitřní struktůře.
nejlepší cesta "cena výkon" mi přijdou ty mdi přikazy. A ještě jsem si vzpomněl, že před časem někdo napsal něco jako MDIpump. je to userspace komponenta, která čte ze souboru řádky a posílá je do LCNC. Přečte - pošle-počká že bylo dokončeno- pošle další.
Martin