Redukce na hrnec

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
Miller
Sponzor fora

12. 10. 2021, 5:10

Ahoj, potřeboval bych vyrobit z plechu (ideálně nerez) zahrdlení z většího průměru poklice na menší průměr hrnce, než je určená, konkrétně na 19,2 mm, viz obrázky.
TESLA AirCook Q10.PNG
TESLA AirCook Q10_2.PNG
Proč si prostě nekoupím hrnec, na který se poklice bude hodit? Zalíbila se mi myšlenka, maso uvařit v papiňáku a pak ho upéct pod horkovzdušnou pokličkou. Viděl jsem video, kde to tak kuchař dělá, v multifunkčním papiňáku Tesla, právě s touhle poklicí. Kupovat další takhle drahý papiňák nebudu, mám krásný nerezový na indukci, na kterou jsem přešel už před pár lety a nemůžu si ji vynachválit.
Poklici doma zatím nemám, pokud by se výroby někdo ujal, koupil bych ji a dodal přesné rozměry. Představuji si, že by se to přidělalo stažením kolem horního okraje, jako se to dělá třeba u víka soudku. Díky za odpověď a nabídku!
Mini soustruh SC-4
lapa
medaile za lepsi forum

15. 10. 2021, 1:36

Neni to vubec strojarske reseni a neresi naklady vuci vyrobe te speciality, co poptavas, ale co koupit napr. tohle

Berndorf Sandrik Poklice univerzální se sklem 18-26 cm (napr. ALZA 299,- Kc)

Obrázek

a vykostit z toho to sklo? Pouzitelne pak i na vice prumeru nez tech prave pozadovanych 22 cm.
Pouze namet k uvaze.
Kostka těžko vysvětlí úsečce, natož bodu, že život má i jiné dimenze než má ten jejich ...
Miller
Sponzor fora

15. 10. 2021, 3:51

to lapa:
Pořád jsem si lámal hlavu, jak to "technicky" vyřešit pro můj papiňák, ale unikla mi taková "drobnost": On má totiž těsnění dokonale schované v lemu hrnce, né v poklici! Takže papiňák by přestal papinit zřejmě po prvním použití té horkovzdušné poklice, těsnění by tu teplotu nevydrželo. Tohle řešení je šikovné pro běžné vaření, protože nic nemusíte rozbírat, jen ten lem občas zespodu objedete drobkem tuku na prstu (dělal jsem to léta úplně bezmyšlenkovitě).
Tak buď teď koupím multihrnec i s takovou poklicí, nebo si nechám zajít chuť na "kůrčičku". Hrnce jsem našel dva, skoro stejné, Tesla EliteCook k70 a Salente Ario, tak se uvidí.
Stejně ti děkuji, že jsi nad tím dumal, možná by to řešení bylo :)
Mini soustruh SC-4
vlkzhor

15. 10. 2021, 6:45

Každý dobrý kovotlačitel ti to vytlačí aj z toho nerezu, ale ten tak 0,5- max 0,8mm, pokud to někdo dělá. Někdo nerez netočí vůbec. Ideální kdyby sis nechal vyrobit futro na tlačení a zašel za nějakým kovotlačitelem. Futro můžeš poskládat z odřezků plastu, stáhnout šroubama, na pár kusů to občas dělávám. Závit vnitřní na upevnění na stroj dej třeba M30x3, to je dost používaný, nebo W1". Osobně bych to vytočil z mosazi a hodil na pokov.
Miller
Sponzor fora

15. 10. 2021, 8:42

to vlkzhor:
Ahoj, to jsem předpokládal, že by to někdo takhle vyrobil, ale když si přečteš poslední příspěvek, tak už to pro mne není aktuální, na můj hrnec ta poklice nejde dát, kvůli tomu těsnění.
Mini soustruh SC-4
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“