Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Jo ,to je správný řešení ,chce to jen nadělat pár vejfuků (stačí vosková šňůra ) abys nezavřel vzduch do odlitku ,protože ta sádra není průvzdušná jako třeba skořepina která se vypaluje a tím dojde ke spálení mikročásteček a zprůvzdušnění keramiky.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ještě k tomu malému soustruhu. Je určen pro začínajícího soustružníka-kutila a tak je omezen počet nožových držáků. Prý mu to stačí!
Motor je původně určen k šicímu stroji a má výkon 75OW. Otáčky jdou nastavit až na 3600 a skáčou po 50-ti. Nastavená hodnota zůstává a nemění se při otáčeni skutečných otáček. Tady by to chtělo přidat otáčkoměr. Zpřevodoval jsem to do pomala a max. otáčky jsou 2400. Pohon je ozubeným řemenem přímo na vřeteno. Oproti motoru v soustruhu Noell se vůbec nehřeje a samozřejmě je to i tzv. motor bezuhlíkový. Takže žádná starost. Já u svého "strojku" jsem si vyrobil "pár" držáků navíc.

-
A koľko je použiteľné minimum otáčok?
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
Pekna práca. Budeš robiť asi repase štartérov vo veĺkom?
Zaujima ma ten počítač otáčok s možnosťou nastaveni počtu impulzov na otáčku. Móžeš poskytnúť info aký typ to je a odkial ho máš?
Zaujima ma ten počítač otáčok s možnosťou nastaveni počtu impulzov na otáčku. Móžeš poskytnúť info aký typ to je a odkial ho máš?
To že niekto nerozumie tomu čo píšem, neznamená že som troll 

ak je to na mňa, tak čítač som kúpil tu na fóre. je to tento:
https://www.tme.eu/cz/details/n30o-1000 ... -100000m0/
navíjať komerčne neplánujem, ale tieto konkrétny typy už nie sú a nikto normálny ich nechce/nevie robiť. navyše robiť to po 1ks je nezmysel. tak som naškrečkoval pár ks zhorených dynám a prvá séria je 5ks.
Je to brusene ako na odvrtanie bodoveho zvaru...a zebespeci to pekny a cisty vzhlad vrtania v plechu....tiez to vyuzivam.
Pravda. Úpinky sú vyrobené z noža do diery 25x25. Recyklujem čo sa dá. Pre seba cena nerozhoduje. Zohnať to na mieru a zaplatiť to asi nereálne.
SV18R,FA3AH,V23a,Plazma Berlan40,MIG ETP208,2H125,brúska z F1,Bomar160.120
-
Je to ještě starý Kameníček. Na tom asi není nic co fotit. Mám dvacet přírub s kotoučema - odjinud, plus dva k brusce. Ten jeden je dělaný na 15 mm kotouče - má větší boky příruby. Mikro orovnávač na koníku, radiusák,mikro boční. Luneta a opěrka taky. Chybí ten na orovnání podle šablony - nějak ho ani shánět nebudu.. Německá nezávisle stavitelná čtyrpaknovka s přírubou - ta kombinová s centrálním utahováním a otočnými paknami. Chlazení.
Fortuny, mlhovač atd. mám doma. Přímých MK3 kleštin mám taky dost. Ve všech orovnávačích naházený diamanty. Cena dobrá
Fortuny, mlhovač atd. mám doma. Přímých MK3 kleštin mám taky dost. Ve všech orovnávačích naházený diamanty. Cena dobrá