hospudka
Moderátor: sysel
Ahoj, prosím vás o pomoc. potreboval by som vypočítať, aká ťahová sila vznikne v guľovej skrutke s priemerom 20 mm a stúpaním 5mm, ked na ňu posobí 5,9 Nm.
Vysoká škola bola dávno, vzorečky z hlavy vyšumeli - našiel som skriptá, samozrejme len pre trapéz, vyšlo mi nejaké hauznumero +- 3000N. Predpokladám, že guličková skrutka má daleko vyššiu účinnosť a tie sily budú niekde ine.
Vysoká škola bola dávno, vzorečky z hlavy vyšumeli - našiel som skriptá, samozrejme len pre trapéz, vyšlo mi nejaké hauznumero +- 3000N. Predpokladám, že guličková skrutka má daleko vyššiu účinnosť a tie sily budú niekde ine.
daně se tak jako tak budou zvyšovat, líbívé kecy politiků po volbách půjdou stranou..začal bych novou sazbou DPH na uzeniny, spotřební daň na cigára a chlast se zvyšuje pravidelně..jenže peníze víc lidí do zdravotnictví nenaženou, a lidi se budou přežírat a ležet na divanu pořád stejně.QNX píše: ↑3. 12. 2021, 7:47 Grad: Zdravotní pojištění by se mohlo platit za kila. Tlustý jsou rizikovější, tak by to bylo spravedlivé. Pak nějaké příplatky za rizikové sporty, drogy, sezení v kancelářích a u TV, jízdy autem, život v nezdravém prostředí a taky za blbé kecy. Bude to složitější výpočet, ale mohlo by to fungovat.
Mart_68: Tak se ještě zavede daň z divanů. Nízké pojištění budou platit jen euroovce splňující přísné euronormy.
Kamoska tam delala kontrolorku faktur v medicare ci co a rikala ze bezne tam byly pozadavky na uhradu sluzeb typu sestricky nahore bez apod

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Je to F = M * 2 * π / s,
kde M je moment síly [Nm],
s stoupání [m]
a F axiální síla [N]
takže 5.9 * 2 * 3.14 / 0.005 = 7410 N.
Průměr šroubu nehraje roli.
s stoupání [m]
a F axiální síla [N]
Aleš Procháska
Tady jsou akční návrhy zpoplatnit neočkované. Budete tak chytří, když se třeba za pár let projeví nějaká skrytá vada vakcín a očkovaní zahltí nemocnice třeba s parkinsnem? Určitě jste tak na výši, že si náklady na léčení budete hradit sami, když se prokáže, že jste byli pitomci a věřili šmejdům.
Jako ta možnost negativního účinku vakcín tu je, ale jsme tak "chytří", že rovnou naočkujeme celou populaci, včetně malých dětí. Všechna vajíčka necháme v jednom košíku.
Já osobně doufám, že se nějaký negativum projeví. Že to povede k našemu poučení. Protože jak já to vidím, furt je lepší vychcípat z 90% od breberky než ze 100% nějakou chybou v boji. Když žádný negativa současných vakcín ve větším měřítku neprojeví, tak při další breberce se zázračná vakcína objeví rychleji a požadavak na očkování celé populace bude automaticky schválen. A protože to bude dobrý byznys, tak ty breberky se budou objevovat čím dál rychleji. A jak je to přísloví s tím džbánem a pivem?
V historii máme dost příkladů zbrklého nasazovaní technologií. DDT, freony, (podezření) šimpanzí vakcína co způsobila HIV, nepřiměřené používání antibiotik, ženská hormonální antikoncepce a její negativní důsledky na samčí populaci, ..... a co nám ještě skrytě někde bublá o čem nevíme?
Jako ta možnost negativního účinku vakcín tu je, ale jsme tak "chytří", že rovnou naočkujeme celou populaci, včetně malých dětí. Všechna vajíčka necháme v jednom košíku.
Já osobně doufám, že se nějaký negativum projeví. Že to povede k našemu poučení. Protože jak já to vidím, furt je lepší vychcípat z 90% od breberky než ze 100% nějakou chybou v boji. Když žádný negativa současných vakcín ve větším měřítku neprojeví, tak při další breberce se zázračná vakcína objeví rychleji a požadavak na očkování celé populace bude automaticky schválen. A protože to bude dobrý byznys, tak ty breberky se budou objevovat čím dál rychleji. A jak je to přísloví s tím džbánem a pivem?
V historii máme dost příkladů zbrklého nasazovaní technologií. DDT, freony, (podezření) šimpanzí vakcína co způsobila HIV, nepřiměřené používání antibiotik, ženská hormonální antikoncepce a její negativní důsledky na samčí populaci, ..... a co nám ještě skrytě někde bublá o čem nevíme?
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
I kdyby neco uniklo principu funkce a testovani jsou uzakonene postupy kdo a jak bude kompenzovat. Pravdepodobnost toho co pises je spise na urovni konspiracnich teorii jako i dalsi tvrzeni na konci tveho postu. Kazdy z nas se setkava dene s celou radou patogenu na kterou si okamzite vyrabi protilatky. Tohle je o jeden pripad navic. Ta davka je ovsem mnohem vetsi ale take je to samo o sobe nezhoubne narozdil od viru s kterym se neni jistojiste kazdy setka. Procenta umrtnosti na corona virus jsou k dohledani. S novymi mutacemi se ruzne meni. Prozatim k horsimu. Mas nejake lepsi reseni?
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Má smysl připomínat schválenou (WHO, EMA i EU procesem) vakcínu proti prasečí chřipce Pandemrix? Výrobce GSK, mj. výrobce aktuálně kandidátní vakcíny proti kovidu (VAT00002).robokop píše: ↑4. 12. 2021, 8:58 I kdyby neco uniklo principu funkce a testovani jsou uzakonene postupy kdo a jak bude kompenzovat. Pravdepodobnost toho co pises je spise na urovni konspiracnich teorii jako i dalsi tvrzeni na konci tveho postu. Kazdy z nas se setkava dene s celou radou patogenu na kterou si okamzite vyrabi protilatky. Tohle je o jeden pripad navic. Ta davka je ovsem mnohem vetsi ale take je to samo o sobe nezhoubne narozdil od viru s kterym se neni jistojiste kazdy setka. Procenta umrtnosti na corona virus jsou k dohledani. S novymi mutacemi se ruzne meni. Prozatim k horsimu. Mas nejake lepsi reseni?
2009 - naočkováno cca. 30mil lidí. (touto vakcínou)
2011 - velmi opatrné prohlášení, že vakcína zvyšuje (později zjištěno 2-7x u dospělých a 5-14x) riziko narkolepsie. Seriózní studie proběhla jen ve Švédsku, kde se mluví o epidemii narkolepsie.
2014 - potvrzena vazba mezi narkolepsií a vakcínou jako spouštěčem, finální účet je 800 dětí s narkolepsií
Ta časová osa je výmluvná.
Ad1. řekněme, že to je každý cca. 4000., kde se to prokázalo příčinně souvisle. ČR má 1.5mio v tom dětském věku, když je všechny opícháme, tak 40 z nich.
Jsou to přijatelné collateral damage? To nechám na každém k posouzení,...
K těm kompenzacím jsem na webu NHS (UK) jsem našel poznámku, že postižení můžou čerpat jednorázovou kompenzaci 120.000GBP nebo se s firmou GSK soudit. Kolik teda bude to odškodnění u nás?
Ne myslí tohle
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Hm, tak pre ten trapéz mi až taká somarina nevyšla, kedže jeho účinnosť je niekde okolo 50%. Ešte raz ďakujem...Je to F = M * 2 * π / s,
s stoupání [m]
a F axiální síla [N]