Že laserem nechceš dělat kuchyně jsou pochopil, smysl byl nasměrovat tě dělat něco kloudného a neblbnout s kravinama

to je strašně jednoduchý
Tak momentálně jsou zase jen dva, ale ten fiber je opravdu pěknej a co umí to GCC je fakt paráda. Stačí navštívit Prahu a jezdí mi tu autobusy, šalina a dokonce i sem tam nějaké auto. Srdečně Tě zvu.Mex píše: ↑2. 12. 2021, 7:13 Díky za odpověď.
Tak to je docela pěkné, to začínám CO2 laser docela obdivovat.
Myslel jsem právě nějakou takovou konstrukci, kde laser svítí skrz dno.
Tedy takové uspořádání, jako se běžně používá u polovodičových laserových gravírek.
To Tvé laserové království bych někdy moc rád viděl.
Potvrzuju. Já třeba mám vláknový laser, ale ani mě nenapadne vůbec uvažovat, že by si tím firma nějak vydělávala, používáme ho jen pro vlastní potřebu. Kdyby se něm ještě dělaly zakázky tak by se nejspíš ani nevyplatila práce do toho vložená, i když by se náklady na samotný přístroj vůbec nepočítaly.
Presne takto aj ja vyuzivam svoje cnc-cka, proste je to nastroj ktory ked potrebujem tak ho pouzijem iba ako sucast procesu vyroby. To ze mi 2-3dni v tyzdni stoja pretoze sa robi montaz je ok a ked treba nieco upravit tak je stroj poruke. Kupa stroja bola ale nevyhnutna pretoze som ho potreboval k vyrobe ktora uz bola zabehnuta. Ist do toho naslepo bez nejakeho zazemia a zakaznikov je dost odvaha, ale aj to moze byt cesta.prochaska píše: ↑4. 12. 2021, 5:58Potvrzuju. Já třeba mám vláknový laser, ale ani mě nenapadne vůbec uvažovat, že by si tím firma nějak vydělávala, používáme ho jen pro vlastní potřebu. Kdyby se něm ještě dělaly zakázky tak by se nejspíš ani nevyplatila práce do toho vložená, i když by se náklady na samotný přístroj vůbec nepočítaly.
Děkuji, to zní výborně.
No ale my nemame vecsina znas 3 eshopy tak to asi pretoRadislav píše: ↑5. 12. 2021, 7:35 Pridam se k off topicu. Budu mit prvni rok provozu firmy za sebou. Stale chodim do zamestnani. Diky tomu sice pracuju 14 hodin denne ale na druhou stranu diky tomu ze neutopim vsechny penize za moji vyplatu tak dost investuju do vybaveni.
Uvidime dalsi rok. Potvrzuju vyse zminene nazory. Ikdyz se najdou i vyjimky , kterym to vyslo a sli do toho po hlave. Mit vlastni produkt / sluzbu je vyhra v loterii. Produkt v dnesni dobe uz je ponekud tezka vec. Snad vetsina myslitelna potrebna vec uz existuje.
Zatim je mimo moje chapani jak si nekdo muze poridit stroj za 8 mega napr. A stacit uplatit sebe stroj atd... Podle toho jake zakazky se me chytaji jsem rad za tu svoji babku a relativne male rezie a ze jsme na to dva.
Problem je, ze on zadny originalni produkt nema. Gravirovanych cetek je plny internet a eshopy s nimi provozuje kdejaka mamina na materske.Radislav píše: ↑5. 12. 2021, 7:35 ...Potvrzuju vyse zminene nazory. Ikdyz se najdou i vyjimky , kterym to vyslo a sli do toho po hlave. Mit vlastni produkt / sluzbu je vyhra v loterii. Produkt v dnesni dobe uz je ponekud tezka vec. Snad vetsina myslitelna potrebna vec uz existuje.
Zatim je mimo moje chapani jak si nekdo muze poridit stroj za 8 mega napr. A stacit uplatit sebe stroj atd... Podle toho jake zakazky se me chytaji jsem rad za tu svoji babku a relativne male rezie a ze jsme na to dva.