třeba mé subjektivní informace někomu pomohou když ne ke zdraví, tak jen co se bude dít ...
Jsem čerstvě po covid, kyslík jsem nepotřeboval, nicméně, byla to tedy jízda ...
(66 let, neočkovaný)
od okamžiku, kdy paní přišla s pozitivním PCR testem do mého PCR testu přes veškerou snahu se dostat na test co nejrychleji - nabonzování na hygienu atd ... to trvalo 6 dní. Jinak řečeno, papír že jsem pozitivní jsem držel v ruce 5 den vysokých teplot, do té doby pro stát nejsem nemocný. Existuje různá podpůrná léčba - která umí zabrat, je-li podána 2-3 den nemoci, později to ztrácí význam.
Mimo teplot přes 38, vytrvalé bolesti břicha a lehkého zápalu plic byla jediná komplikace, že jsem v podstatě nedokázal nic pozřít a ani pít mi moc nešlo. 14 dní půstu bolavému tělu moc neprospívalo.
"to byl ale dlouhej tunel" - znáte ? citace z hry Cimrmana - Vražda v salonním kupé - po přestávce se zhasne, rozjede se opona ... a je ticho a tma ... a to tak dlouho, než začne většina diváků už nějak protestovat

U mne 14 den někdo rozsvítil a následující den ráno jsem byl "zdravý". Začalo to - večer nic a ráno vysoké teploty, skončilo to obdobně jednou nocí změny.
Poučení - je dobré mít připraveno aby teplota-obvoďák-nějaká léčba se stihlo do těch tří dnů.
(pokud chce někdo detaily - ptejte se, informací není nikdy dost)
--------------
dál už jen perličky z natáčení ...
Pro techniky - přihlásit se na placený PCR jde naklikáním pár osobních údajů - hygiena nakonec byla o den rychlejší - zrušení objednaného PCR jde ... vyplněním formuláře "reklamační protokol" a jeho odeslání mailem ???
7 den obvoďák mne pro jistotu poslal do nemocnice - sanita přijela do pár minut. 4 maníci ve skafandrech vypadali spokojeně, že sám nastoupím do auta. Dovezli mne do vstupní čekárny nemocnice, posadili mezi různé ostatní čekající pacienty ... a nechali 3,5 hodiny čekat. Na startovací covid oddělení jsme ten den za muže nastoupili 3. Druhý den mne poslali domů - opět, uklízečka ve skafandru likvidovala vše čeho jsem se dotkl - a pak s papírem v ruce mne vystrčili na chodbu ...
poučení - covid řádí v sanitce a při úklidu, jinak to většina personálu nějak extra neprožívá.